Februari

Malvas test visade sig vara positivt, men hon blev bra i slutet av veckan. Linnea hade feber några timmar på torsdagen. Vide sov bort hela lördagen. Jag och Jimmy fick lite förkylning, men klarade oss annars bra. Skönt nu var det gjort för ett tag fram över. Själv fick jag hoppa över lite träning, men sedan kändes det bra igen.
 
Linnea har sedan vi kommit hem från skidresan gått från att vara en del utan blöja till att helt sluta på dagarna. Hon är så duktig på att säga till och det sker inte många olyckor. Från februari har hon också varit utan blöja på förskolan utan en enda olycka. Hon känner sig nog stor, men i början ville hon inte ha trosor på sig. 
  
 
Malva var tillbaka på gymnastiken igen och det var fullt med aktiviteter för barnen första veckan i februari. På lördagen hade Vide innebandby matcher i Genarp och jag och Linnea var där och hejade. Vi fick Floras 2-årskalas framflyttat en vecka, eftersom vi blev sjuka och 6 februari var vi där. Första gången vi träffade dem och mamma och pappa sedan i julas. Flora hade fått mycket fint i present och vi delade även ut försenade julklappar. Vide fick äntligen sin skjorta med slips som han så länge hade önskat sig. Det bjöds på goda grillade hamburgare och sedan en glasstårta och andra godsaker. Linnea och Flora lekte och var så nöjda med kalaset. Vi måste se till att träffas ofta i vår.
 
 
Veckan efter hade jag frivecka och det började med att jag och Linnea var på Hylliebadet. Sedan var Malva på gymnastik och jag åkte på kvällen på möte med fotbollen. Tyvärr är vi inte så många, så vi får se hur det går under säsongen. På tisdagen var jag på tjejträff på kvällen hos Emma Ising. Det var väldigt länge sedan sist. Kul att träffas på riktigt igen. Vi åt nybakade bullar och snackade, innan jag skulle hämta barnen på träningen. På onsdagen tränade vi fotboll. En del nya som var där och provade och alltid roligt när vi är ganska många. Riktigt kallt och blött, men det är alltid kul när jag väl är där. På torsdagen körde jag crossfit på dagen. På lördagen var det Pallasspelen i friidrott för Malva och Vide. De tävlade i kula, 60 meter och längd. Vide mötte dem som var två år äldre, så det var tufft. Bra kämpat av båda. Jag hoppade sedan in och jobbade en extra natt. På söndagen var Jimmy, Malva och Vide på bio. De kom hem nöjda.
 
Veckan efter skulle jag jobba eftermiddag hela veckan, men bytte pass på onsdagen och torsdagen. Det blev en mycket skönare vecka. Jag hann träna crossfit innan jobb på tisdagen och fotboll på kvällen på onsdagen. Det känns skönare att kunna hjälpa till hemma med aktiviteter, läxa och läggning. Linnea provade inlines en förmiddag. Det var svårt med balansen, men hon var nöjd att ha åkt ett varv runt gatan. Det kom en hel del regn under veckan, men Linnea var glad över allt pölar på vägen hem från förskolan. På helgen åt vi på Bright Grill&Bar på lördagen. Jag och Jimmy åt planka, Vide en stor hamburgertallrik, Malva pasta med kyckling och curry och Linnea åt av allt. Hon gillade nog mest min planka. Vi var på toaletten och gick in och ut många gånger, annars ett lugnt och gott restuarangbesök. På söndagen hade vi årets första match mot Hörby FF. Vi hade inte så många avbytare och efter någon minut så skadar sig Becky allvarligt. Tyvärr bruten fotled. Hoppas den läker bra och snabbt! Matchen går bra för oss. Hörby är bra och har flera väldigt duktiga spelare. Vi försvarar oss bra och är farliga framåt. Vi gör tidigt 1-0, då Maja hittar mig och jag sedan frispelar henne. Jag gör sedan 2-0, då jag får med mig bollen från mittplan. De gör sedan 2-1 och det känns som de ska skapa mer, men istället får jag en straff. Emma N sätter den säkert. I andra halvlek sätter jag tidigt 4-1 på ett lobbskott. Jackie trycker in 5-1 från nära håll. I slutet kommer jag helt fri och slår bollen på en sida av målvakten som rusar ut och kan sedan enkelt sätta 6-1. Själv stukar jag foten, så har väldigt ont dagen efter och känns fortfarande två veckor efter. Kul med seger och bra försvarsspel. Hörby skapade inte mycket målchanser. Julia var grym i målet. Kul att se spelare som kommer in och tar för sig så!
 
 
Sportlovet var lite färre aktiviteter, men jag hann med en fotbollsträning på måndagen. På onsdagen hade jag tagit ledigt från jobb. Vi var på Hylliebadet och det var fullt med folk. Vide hittade en guldklimp och vann en glass. Det fanns en matta att springa på. Ella Elefant hade disko för de små och Linnea tyckte det var så bra. Hon gick upp ur poolen och kramade elefanten två gånger. Efter badet åkte vi till Ikea och åt mat. Det var lite sportlovsaktiviteter där också så vi spelade pingis en stund. På torsdagen och fredagen var Malva och Vide med mormor och morfar och sov över. De hade det toppen, men Linnea var så ledsen att hon inte fick vara med. Hon blev lite sjuk i slutet av veckan, så mormor fick hämta tidigare på förskolan. Förkylningen höll i sig över helgen och hon kändes lite extra pappig.
 

RSS 2.0