Mycket ledigt!

Anneli, Oskar, Meja och Nike var nere och hälsade på i två veckor i mitten av sommaren. Vi passade på att träffas flera gånger. Ribban i blåst. Det blev inget bad, men flera roliga aktiviteter på Urban beach. Vi badade i Klagshamn en dag. Meja badade mest. En kväll hade vi grillkväll i Sandby och åt god mat. Mikael och Annica var med två gånger, så kul att alla kunde. Vi var på Sandbybadet en dag och då blev det mycket bad, men också sparkcyklar och pyssel. Kul att träffas flera gånger på kort tid.
 
 
Malva har tjatat om olika saker vi gjorde förra sommaren och en av ställena hon ville till var Arrie. Egentligen ville hon ha kvällsdopp, men vi fastnade vid hinderbanan. På söndagen var vi på en massa fotboll. Först MFF - Sirius. Barnen var trötta och somnade båda två i andra halvlek. Vi gick sedan till Malmö IP. Rosengård mötte Växjö och vann stort, men barnen hade fullt upp att springa runt på läktaren. De handlade glass i kiosken och fick ansiktsmålning. Jag kan gissa vilket ställe de gillar bäst.
 
 
Veckan efter var jag och barnen på Hyllie sportcenter och de spelade tennis, pingis och padel. Jag provade lite med barnen. På tisdagen bjöd vi på mat. Mina föräldrar, Anneli, Oskar, Meja, Nike, Mikael och Annica. Vi åt tacos och till efterrätt rabarberkaka. På onsdagen kom Sandra, Henrik, Maja, Olivia och Wilma. Vi åkte ner till Skanör och badade, men det var fler än vi som tänkt den tanken. Det var kö på både vägen dit och hem. Det blev ändå några härliga timmar på stranden. På kvällen grillade vi och satt ute länge och snackade i det härliga vädret. Tidigt på torsdagen åkte vi in till Malmö och Beijers park för att titta på Sommarlov med Mohombi. Det var mycket folk och barnen var glada. Malva kom sedan på att hon tappat sitt örhänge och ville hem. Som tur var så hittade vi det i hennes säng när vi kom tillbaka. Alla var sedan trötta och efter vi åt lite lunch så åkte dem hem till Mellbystrand igen. Jag, Malva och Vide åkte in till Ribban. Barnen provade på SUP-polo och hade bra balans. Det blev sedan bad innan vi åkte hem igen.
 
 
På fredag förmiddag så åkte jag och barnen upp till Skummeslöv för att träffa Petra. Vi åt kyckling och sallad och begav oss till stranden. Härligt väder, men från ingenstans kom värsta störtskuren så allt blev dyngsurt och sandigt. Vid halv sex skulle vi hämta Jimmy i Båstad vid tågstationen och sedan grilla. När vi står och väntar kliver många av, men ingen Jimmy. Jag ringer honom och han är i Lund. Hur han lyckats åka till Helsingborg och sedan tillbaka till Lund är en stor fråga. Vi åkte tillbaka och grillade själva och hämtade Jimmy två timmar senare. På lördagen var vi i Kattvik och fiskade krabbor. Framförallt Vide gillade det. Malva och jag tog ett dopp. På söndagen var jag på mitträff i Göteborg. Malva följde med mig. Det gick överlag bra, men hon var lite uttråkad i slutet. Tyvärr var det bara fyra som klarade löptestet på plats, men några till hade klarat det och sen har några klarat det efter. Vi gick igenom lite av säsongen som varit och pratade mycket om de nya reglerna. Vi träffade även vår fyscoach Elin, som var med hela dagen. Kul att vi också har fått en egen.
  
 
Juli avslutades med bad i Skanör, häng på Urban beach och friidrott på Heleneholms IP. Vädret var lite varierande med moln, blåst och småregn, men vi blev inte direkt blöta.
 
  
 
På torsdagen hade vi planer på att åka till Tosselilla, men det blev den regnigaste dagen på länge, så vi hoppade över det och hoppades på bättre väder på lördagen. Vi var istället och körde gokart. Vi körde med dubbelvagnar, men barnen var nöjda. Jimmy och Vide körde betydligt fortare än oss, men han sa att han inte tyckte det var läskigt.
 
 
Så kom äntligen den efterlängtade stenresan. Vide hade längtat sedan morfar och mormor nämnde den. Vi var hos dem på morgonen och körde vidare norrut. Vi tittade först på en gammal vulkan. Sedan stannade vi till på flera ställen. Killarna var mest intresserade av stenarna och samlade på sig många tunga. Vi fikade på flera ställen och åt mat på Max. Vi avslutade vid havet. Malva ville bada, men vi hittade inget bra ställe. Det fick istället björnbärsplockning och stor glass. Det tog nog en halvtimme för henne att äta upp den. En intressant resa och för Vide var det bästa dagen på sommarlovet. Som han njöt över att få leta stenar och ta hem dem. Det kommer nog bli fler stenresor med morfar, om han får bestämma!
 

RSS 2.0