Claudio borta

Första gången på väldigt länge, som Claudio inte var på träningen. Stefan höll i den och Jimmy hjälpte till. Vi var bara 17. Det var länge sedan vi inte var över 20. Vi började med en passningsövning med koner i ett y. Det var pass, tillbakaspel, långboll och väggspel. Vi fortsatte med teknik i ett L istället för en ring. Det blev lite mer löpningar. Träningen fortsatte med en avslutningsövning. Skott på rullande, runda en kon och skjuta på en pass i djupled och sen skulle man avsluta på ett inlägg. Många bra skott, men även några bollar som åkte långt bort på grusplanen. Jimmy fick springa och springa. Träningen avslutades med spel på stor plan. Ett lag var damlaget plus Amanda J. I mitt lag var det Carro och Julle från damlaget. Vi kämpade på och gjorde ett mål. Vi var nära fler. Det andra laget hade mest boll och gjorde många mål. Amanda var duktig med boll längst uppe och gjorde flest. Bra jobbat av alla på träningen! Riktigt skönt träningsväder och en bra plan.
 
Malva fick känna på gräset igår, men hoppade över träningen

Gammal eller ung?!?

Igår när jag skulle cykla till träningen hittade jag inte min cykel i förrådet. Efter en lång funderare kom jag på att den nog stod på ica nära. Jag ställde cykeln där i fredags, när jag och Petra skulle handla glass efter Tröls. Mycket riktigt så stod den där.
 
Idag när jag var på systemet och handlade inför namngivningsfesten, så fick jag visa leg. Jag är ju inte ofta på systemet, men det här var första gången på flera år som de frågade.
 
Är ju inte fel att se ung ut, men behåller nog hellre min hjärna ung ett tag till...;)

TMI

Igår på kvällen körde jag TMI (träning med instruktör). Det skulle vara sju på passet, men det var bara jag som kom, så jag fick en personlig tränare i Raid. Kändes lite lyxigt. Vi körde uppvärmning i fem minuter. 5 up and downs, 10 knäböj och 14 utfallsteg. Passet började med 5 x 5 pushpress. Jag började med 10 kg och hade 20 kg i slutet. Sedan körde vi fyra varv med 6 push ups, 9 pushpress och 20 marklyft. Nu körde jag med 17,5 kg. Mittenövningen var riktigt jobbig i slutet, men marklyften var lätta. Jag lyckades göra alla armhävningarna med fötterna. Bonus var en tabata med magövningar. 3 vridsitups, 3 hela situps och 2 planka. Sedan avslutade vi med streching. Det kändes riktigt bra med hela passet. Får köra snart igen!:)

Avslutning!

Igår var jag och Malva på avslutningen av blåklocksfröerna. Till hösten fortsätter gruppen som blåklocksknoppar, men Malva är för liten för den. Hon får fortsätta i en ny frögrupp. Vi var i Fågelsångsdalen. Efter lite problem med att hitta varandra, gick vi genom dalen och upp på en slätt för att fika. Det var väldigt fint och det var ju hur länge sedan som helst jag var där. Lina hade bakat sockerkaka med blåbär. Malva var vaken hela tiden och pratade mycket med alla. I slutet började det regna, så vi snabbade oss tillbaka till bilarna.
 
 
Jag körde sen till pappa, för att hämta lite bestick och annat till namngivningsfesten. Malva hann somna i bilen på den korta vägen.

Fotboll

I tisdags var det dags för fotboll igen. Vi var 24 stycken. Träningen började med teknik. Två och två runt halva planen. Vi bytte den vi körde med varje varv. Sen var det snabba fötter. Efter det körde vi allsvenskan. Jag gillar den övningen. Många jämna matcher och vi hamnade någonstans i mitten. Nästan alla lag var en damspelare och u-spelare. Vi spelade sedan med väggar resten av träningen. Vårt spel var riktigt dåligt i början, men vi spelade upp oss och lyckades vinna tre matcher. Som vanligt avslutade vi med snabba fötter.

Boot camp - Barnvagn

Igår var jag på uteträning med barnvagn i Pildammsparken. Vi samlades utanför Stadion och Billy höll i passet. Det var ett väldigt varierat pass och påminde om cross. Vi gjorde övningar på räckena vid stadion, körde backträning vid tallriken, sprang runt tallriken och avslutade med olika övningar vid amfiteatern. Malva var lite ledsen i slutet, men blev hur glad som helst när jag gjorde övningarna med henne i famnen. Ett riktigt roligt och jobbigt pass! Ska försöka gå varje måndag. Det går ju att köra något liknande själv också, om man bara kommer iväg.

Min första egna morsdag!

Vi åt frukost i Sandby. Mamma fick en blomma och ett choklad av mig.
 
Vi skulle sedan fira morsdag med Jimmys mormor, mamma, morbror och kusin med familjer. Den här gången var det på Ängavallen utanför Vellinge. Stället var känt för ekologisk mat. Det var buffé. Lite som julmat. Efterrätterna var nog godast och det fanns mycket att välja mellan. Det kändes lite oorganiserat och personalen sprang fram och tillbaka. Alla mammor fick med sig en ros hem. Efter maten var vi hemma hos Jimmys mamma. Väldigt mätta, men lite frukt och någon godisbit slank ner.

Bröllop

Jag skulle egentligen inte ha spelat matchen, men vi saknade så mycket folk så jag fick tillåtelse av Jimmy i tisdags att hoppa över kyrkan. Efteråt är jag glad att jag var med...:)
 
Min mamma och pappa skulle passa Malva och kom till Malmö halv två. De skjutsade Jimmy och Mackan till kyrkan. Själv skulle jag snabba mig efter matchen, men lyckades köra fel. Hamnade i Spjutstorp istället för Skånes Tranås. Jag trodde inte det fanns så många vägar ut från Onslunda. Jag åkte via Sandby och bytte om och matade Malva. Jag kom till bröllopsfesten lagom till maten. Det serverades riktigt god mat, hölls roliga och vackra tal och Anna och Fredrik var så fina. Själv satt jag med Emil, Sofie och Max och vi hade trevligt vid bordet. Det sista talet var en sång. Fem killar framförde den. De kanske inte hade de bästa sångrösterna, men de fick mest applåder. Efter maten blev det dans hela kvällen.
 
 
Vi åkte hem vid två och sov i Sandby. Malva verkade ha glömt bort att jag nog ville sova och vaknade halv fem och var hungrig.

Onslunda IF - HBK/HIF

I lördags var det bortamatch mot Onslunda IF. Förra säsongen vann vi mot dem hemma med 3-0 och spelade 0-0 borta. Serien är jämn och alla verkar kunna slå alla i år. Vi saknade många spelare av olika anledningar och Jessan och Maja hoppade in med kort varsel. Startelvan: Sandra H - Sanna, Lina, Jessica, Maggie - Amanda J, Maria, Matilda, Linnea - Elle, jag. På bänken startade Dastida, Jessan, Maja och Julle. Sanna gjorde sin första seriematch och hoppade direkt in i startelvan. Annars var det mest anmärkningsvärda att Elle spelade anfallare. Frågan var vad hon hade mutat Claudio med, för att hamna där...;)
 
Det blåste mycket i Onslunda. Onslunda vann slantsinglingen och valde att börja i motvind. Vi tar direkt tag om matchen och kommer upp i flera anfall. Tidigt får vi en hörna. Jag slår den och vinden tar tag i den, men Lina når ändå bollen vid bortre stolpen. Bollen rensas, men Maria är stark och trycker in 1-0. Vi fortsätter att trycka på. Maria och Matilda vinner mycket boll på mitten. Amanda och Linnea kommer med mycket fart på kanterna. Tyvärr är det många bollar som går ut till inspark eller att målvakten kommer först på den. Onslunda är farliga i sina kontringar. De skapar tre frilägen i första halvlek, men Sandra kommer ut riktigt bra och räddar alla. Två av dem till hörna. Onslunda skapar många hörnor och det blir farligt på alla. Vi ligger ändå bra i våra positioner och är duktiga på att få undan bollarna. Själva får vi bara en till hörna på hela matchen och den blir inte bra. Vi har mest boll, men har svårt att skapa bra chanser. Vi kommer runt några gånger på kanterna, men inläggen hamnar för nära målvakten. Elle är nära att nå en djupledsboll före målvakten, annars kommer våra chanser på skott utifrån. Amanda har två skott efter rensningar, då målvakten är långt ut. Jag har ett skott när jag viker in från kanten. Dastida kommer in på kanten och skapar direkt oro med sin teknik och fart. Flera gånger under första halvlek är Jessica uppe och kastar flera långa inkast. Tyvärr kan vi inte förvalta dem och Onslunda lyckas rensa undan bollen. 0-1 står sig till pausen.
 
I andra halvlek får vi motvinden och det känns som det blåser mer nu. Onslunda sätter press på oss direkt. Vi har svårt att få tag i bollen och när vi väl gör det, så känns det som de snabbt vinner tillbaka den och fortsätter att anfalla. Våra positioner är bra i försvarsspelet och vi jobbar hårt för att de inte ska få komma in i straffområdet. De försöker sig på några skott, men många går utanför och de som går på mål tar Sandra säkert hand om. Sandra är även bra med på djupledsbollarna och kommer ut och bryter anfalllen. Vårt anfallsspel är kontringar. Dastida och Linnea är bra med på kanterna. Tidigt har vi ett bra läge. Dastida spelar mig och jag spelar vidare till Elle. Elles skott blir inte så hårt, men målvakten får ändå göra en bra räddning vid ena stolpen. Elle flyttar sen ner som mittback, Lina går ut på kanten, Sanna byts ut, Jessan kommer in som högerytter och Dastida flyttar upp i anfallet. Vi jobbar och sliter för varandra. Matilda sliter i defensiven, men är nästan alltid med i våra kontringar också. Jag får en perfekt boll av Maggie, men blir avblåst för offside. En kvart in i halvleken dyker en likadan situation upp. Den här gången är det inte offside och jag blir fri. Jag lyckas med tån få bollen förbi målvakten. Skönt för oss, men tungt för Onslunda. Spelet fortsätter att vara på vår planhalva. Vi krigar i motvinden och Onslunda blir nog allt mer frustrerade att de inte kan få in bollen. Med 20 minuter kvar får jag en boll av Jessan. I kamp med backen får jag med mig bollen och kan sätta 3-0. Inte alls rättvist med tanke på hur matchbilden ser ut, men vi klagar inte. Nu börjar det kännas som det kan bli vinst. Vi fortsätter att jaga boll och göra allt för att hålla Onslunda borta från vårt mål. Linnea som sprungit enormt mycket, byter med Maja med drygt tio kvar. Även jag går ut strax därefter, eftersom jag ska iväg på bröllop. Jag ser bara lite från fönstret i omklädningsrummet, men det ser ut som Onslunda fortsatt har mycket boll på vår planhalva. Vi lyckas hålla undan och håller nollan för första gången i serien.
 
En riktigt härlig 3-0 vinst. Vi kan inte säga att vi var bättre än Onslunda, men vi var effektiva när chanserna kom. Alla kämpade för laget och sprang enormt mycket. Sandra gjorde sin bästa match för säsongen. Sanna gjorde det riktigt bra och det märktes inte att hon inte spelat på länge. Jessica N är stark i närkamperna och skönt att ha någon som kan rensa bollen långt, långt bort i pressade lägen. Lina är delaktig i första målet och placeringssäker. Maggie gör en kanonmatch. Svår att ta sig förbi och följer med i våra anfall. Elle var nära att göra mål och känns trygg som mittback. Linnea, Amanda och Jessan jobbade hårt på kanterna. Maria och Matilda har ett jättebra samarbete på mitten, vann mycket närkamper och hade många fina framspelningar. Dastida är säker med boll och kan lätt ta sig förbi sin motståndare. Maja gör ett bra inhopp i slutet och visar hur bred och stark vår trupp är. Julle är även guld värd att ha med i laget. Hon fixar allas frisyrer och fick till och med stå med som målskytt på matchen, fast hon inte spelade. Skönt att ha en så bra målvakt som backup. Själv var det skönt att få sätta två bollar, efter några missade lägen i de senaste matcherna. Nu laddar vi för en ny vinst på söndag!

5 månader!

Malva verkade inte känna av vaccineringen så mycket igår. Idag är hon stora tjejen på 5 månader. Hon sov väldigt bra i natt. Jag gav henne mat vid 22 och sedan 3.30. Hon vaknade till när Jimmy gick vid 6, men sedan sov hon till 10. Skönt att alltid kunna ha sovmorgon. Jag får vara glad så länge det varar, för jag har hört att alla barn vaknar tidigt. Snart blir det Tröls med Beckis! Har längtat efter burgaren, sen vi bestämde att vi skulle dit!:)
 

Träning

Återigen träning i Harlösa och nu var det riktigt härligt väder igen. Ringen med teknik som uppvärmning och därefter snabba fötter. Vi fortsatte träningen med att dela upp oss på hälften. Halva gänget körde övningen vi gjorde i tisdags med spel till en anfallare som spelar tillbaka och sedan djupledsboll. Övningen fungerade sådär, men den känns väldigt nyttig. Får man det här att fungera riktigt bra på match, så blir vi farliga. Andra halvan körde hörnor. Efter halva tiden bytte vi. Själv fick jag lägga hörnorna. Det händer inte så ofta, men de flesta blev ok. Behöver lite träning inför lördag, då Emma inte är med. Vi avslutade som vanligt med spel på stor plan. Elle spelade anfall med mig. Får se om hon får användning av den träningen imorgon.

Andra vaccinationen

Idag på förmiddagen har jag och Malva varit på BVC på 5 månaderskontroll. Hon hade växt till 61,8 cm och väger nu 6,77 kg. Hon fortsätter att vara lite kort, men var nästan uppe i normalkurvan på vikten. Det har man nästan kunnat gissa på de runda låren.:) Huvudet växte också som det skulle och var 41 cm i omkrets. Sen till det tråkiga. Två sprutor. Jag fick hålla henne hårt och Ingrid stack. Malva var jätteduktig. På första blev hon inte ledsen, när hon stack, men sen kom några tårar som snabbt gick över. På den andra som skulle göra ondare, kom lite skrik, men även det gick över ganska fort. Får se hur det blir senare idag, men än så länge är hon som vanligt!

BK Vången - Eskilsminne DIF

Igår på kvällen var jag i Oxie och dömde en åttondelsfinal i DM tillsammans med Dijana och Andreas. Det var ettan och tvåan i div 2 som möttes och det var hög kvalité på spelet. Eskilsminne tog ledningen i första halvlek. I andra halvlek kvitterade Vången efter en hörna. I slutet avgjorde bortalaget på en straff. Det jag mest kommer ihåg från matchen annars, var att det var fruktansvärt kallt. Det regnade stundtals så mycket att man hade svårt att se. Jag hade inte mycket känsel i händerna, när jag skulle skriva i slutet. När jag kom hem, så blev det ett långt och varmt bad! Stor skillnad från matchen jag dömde i lördags, då det knappt kändes som man var i Sverige...

Två annorlunda uppvaknande!

Jag och Malva sov själv natten mellan tisdag och onsdag. Själv vaknade jag första gången med att få kräk i mitt vänstra öga vid tre på natten. Andra gången jag vaknade var klockan 7 på morgonen och då var det någon som sög på min näsa. Inte lätt att vara hungrig. Då provar man väl att suga på allt och hoppas att det kommer något gott!

Fotboll i regn

I tisdags kväll var det dags för fotboll igen. Regnigt, men inte så kallt. Malva var med igen, eftersom Jimmy var med jobbet på fiske och övernattning. Teknik på uppvärmningen med en spelare framför som stör. Jag var med Sanna och Linda. Efter det körde vi tillbakaspel med djupledsbollar och snabba fötter. Malva ville sen ha mat och lite uppmärksamhet, så jag var inte med så mycket när vi spelade med pass till anfallarna, tillbakaspel och djupledsbollar. Vi avslutade träningen med spel på stor plan och till slut snabba fötter. En mamma till en i u-laget passade Malva, så jag kunde var med. I omklädningsrummet efter träningen fick hon full uppmärksamhet av Olinda, Julle, Jessica N och Linnea som busade med henne. Skönt att träna fast inte vädret var super!

Första diplomet

I måndags var sista gången på babysimmet. Vi gjorde mycket av det vi gjort tidigare. Malva var modig och gjorde alla dyken utan att tveka. Det nya var att föra runt barnen på en arm, både på mage och på rygg. Vi lekte även flygplan med dem. Malva tyckte nog det var roligast att suga på alla leksakerna som låg i vattnet. De skulle lägga tillbaka dem i en låda, men Malva tyckte de var alldeles för goda för att lämna ifrån sig. Min pappa var där och tittade och tog mycket bilder.
 
 
 
Efter babysimmet var vi hemma hos oss och fikade. Malva åt gröt och banan. Det nya hon har lärt sig, är att det är skoj att prutta med munnen samtidigt som hon äter gröt. Själv tycker jag inte det är lika kul, när det sprutar gröt över allt. Svårt att säga till henne också!
 

Söndagshäng!

Efter matchen i söndags åkte jag, Lina, Elle och Olinda till Sofie L för att fika och snacka skit med alla gamla hardebergaspelare. De flesta kunde komma så det var kul. Först blev det goda mackor med pålägg och sedan hade Olinda med sig goda chokladkakor från sin 30-årsfest! Det blev mycket barn- och gravidsnack, men vi hann också kort gå igenom laget inför Åhus! Det blir en stor hejarklack i år!
 
Malva och Jimmy åkte hem efter matchen och var även förbi i Hököpinge, men där var ingen hemma. När jag kom hem så skulle Jimmy precis mata Malva. Hon har blivit duktig och kan "själv" hålla i flaskan. Sedan var det final i Mästarnas mästare. Kul med två tjejer som gjorde upp!
 

HBK/HIF - Klågerups GIF

I söndags kom serieledarna Klågerups GIF på besök till Harlösa. Det hade regnat mycket hela förmiddagen och det regnade lite under uppvärmningen. Planen var våt och det blev lite svårt att beräkna studsarna. Vi var sugna på revansch sen förra helgens bottennapp. Sandra var sjuk, så Julle fick göra sin första seriematch för året. Annars så hade vi tillbaka några spelare som har varit bortresta, sjuka och skadade. Vi startade med Julle - Johanna, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Maria, Matilda, Olinda - Carro, jag. Den för dagen väldigt starka bänken bestod av Linnea, Emma L, Linda och Lina. Mikael och Lina har tagit bilderna. Härliga bilder från före och efter alla mål!
 
 
Vi startar matchen starkt och trycker på framåt. Tidigt så tappar deras målvakt ut en boll till hörna. Deras målvakt verkar ha hala handskar, så hon har svårt att hålla några skott. Emma lägger hörnorna och slår dem långt. Vi lyckas inte riktigt nå bollarna, men fortsätter att få många hörnor med oss. Jessica är nära att sätta en. Det dröjer inte länge förrän jag blir frispelad av Olinda. Jag ska bara lägga bollen förbi målvakten, men får för mycket fot på bollen så att den går utanför stolpen. Sådana lägen måste sitta! Vi jobbar på bra och vinner mycket närkamper. Vi kanske har lite mer boll, men Klågerup gör en bra halvlek och kommer flera gånger upp med fart längs kanterna. I mitten av halvleken är de riktigt nära att ta ledningen. Julle kommer ut och räddar, men får inte undan bollen. Deras spelare skjuter i ribban och på returen går skottet över. I en kontring får jag bollen av Maggie och i kamp med backen kommer jag först. Målvakten kommer ut och mitt lobbförsök träffar överkanten på ribban. Efter en skada är vi återigen nära att ta ledningen. Deras back spelar helt fel och jag når bollen i straffområdet. Carro är helt fri framför mål, men backen lyckas precis bryta min passning. Vi fortsätter att skapa mycket hörnor och vi har även en del frisparkar i bra lägen. Deras målvakt gör några riktigt bra räddningar och verkar ha fått tillbaka greppet på handskarna. Klågerup kommer sen upp i en snabb kontring och skjuter stenhårt i stolpens yttersida. Tiden går och det verkar inte bli något mål i första halvlek. Precis i slutet får Klågerup en frispark ute vid kanten. Bollen slås in framför mål och våra spelare lyckas inte rensa undan bollen. Julle är nära att sparka undan bollen, men istället går bollen under foten. En av deras spelare får helt öppet mål och kan enkelt sätta 0-1. Det blir någar minuters övertid i första halvlek, eftersom det hade varit några skador. Vi fortsätter att skapa hörnor. Det sista som händer är ett jättefint inlägg från Emma. Bollen går precis förbi mitt huvud, när jag har helt öppet mål en meter från mållinjen.
 
 
Det kändes inte bra att ligga under, men vårt spel var betydligt bättre än förra helgen. Vi bestämde oss för att vi kan vända på matchen. Klågerup var ett av de bättre lagen vi har mött och även om det var ganska jämnt i första halvleken, så kändes det som vi hade ett litet övertag. Vi gjorde två byten i paus. Emma L och Linnea kom in på varsin yttermittfältsplats och Olinda och Johanna gick ut. Emma N flyttar ner som back. Vi fortsätter att ha mest boll i andra halvlek. Det tar ett litet tag innan den första chansen dyker upp, men vi jobbar fram flera hörnor. Jessica har även många långa inkast under hela matchen. Klågerup kommer inte alls upp lika mycket längs kanterna och de har inte mycket spel på vår planhalva. Vi blir precis avblåsta för offside i två lägen, som hade kunnat bli riktigt farliga. Linnea och Emma L är pigga på kanterna och tar löpningar hela tiden. Deras målvakt kommer utanför straffområdet en gång och bollen går förbi. I sista stund kan deras back rensa undan bollen framför Carro. Med kvarten spelad kommer äntligen kvitteringen. Carro spelar mig ute på vänsterkanten. Jag tar mig in i straffområdet och skjuter i insidan av stolpen. Carro dyker upp på returen och kan trycka in 1-1. Riktigt skönt att målet äntligen kom! Carro byter med Linda. Hon kommer snabbt in i matchen och vinner mycket boll. Matilda får ett jätteläge, men bollen går tyvärr över målet. Vi fortsätter att jobba på. Jessica slår en riktigt bra frispark. Hårt längs marken går bollen genom hela straffområdet och ut vid borte stolpen, där skulle någon ha varit och petat in bollen. Lina kommer in istället för Elle på den ena mittbacksplatsen. Hon gör säkra ingripande där bak och offensivt får hon vara med på hörnorna. Med kvarten kvar slår Emma N en hörna, som hamnar vid bortre stolpen. Där dyker Jessica upp och pangar in ledningsmålet. Det blir ett riktigt målfirande. Emma N är sen nära att slå en hörna direkt i mål vid första stolpen, men bollen hamnar i nätet på utsidan. Jag byter med Carro. I slutet flyttar Klågerup upp lite och skapar några bra chanser. På ett långskott får Julle sträcka sig riktigt mycket för att rädda. Det är fortfarande vi som har mest boll. Emma L är nära att ta sig igenom deras försvar, men blir fälld precis utanför straffområdet. Inte långt ifrån en målchansutvisning. Emma N slår frisparken och målvakten räddar. Hon har gjort flera riktigt bra räddningar i andra halvlek. Med fem minuter kvar har vi ytterligare än hörna. Kanske vår 15:e. Tror Klågerup hade två. Emma slår den långt. Lina dyker upp vid bortre stolpen och nickar in 3-1. Ett typiskt Lina-mål! I slutet gör Julle en grym fotparad och ett givet mål blir till hörna. Hörnan får vi undan, men andra läget blir till ett perfekt skott i bortre krysset. Omöjligt för Julle att ta. Det var nog max två minuter kvar. Det blir lite nervöst, men aldrig nära en kvittering. Vi vinner med 3-2.
 
 
Det här var nog vår bästa match för säsongen. Lite bättre skärpa framför mål och vinsten hade blivit större. Alla gör ett kanonjobb. Julle gör en riktigt säker match i målet med fina räddningar. Alla avbytarna gör riktigt bra inhopp. Kul att ha en så bra bänk. Vi blev bara bättre varje gång vi bytte. Nu fortsätter vi jobba i veckan, så att vi kan ta fler segrar framöver!
 
 

Eurovision

På kvällen i lördags grillade jag och Jimmy korv, innan jag och Malva åkte till Eslöv för att se på eurovision. Jimmy slapp att följa med. När jag kom dit åt de andra mat och sedan var det dags för finalen. Malva var stundtals lite högljudd, men sov också en del. Hon har kommit på att hon har en väldigt hög röst och den är rolig att höra. Det var svårtippat, men Danmark blev en favorit som höll. Bra jobbat av Robin också!

Korpföreningen Malmö - Klågerup

I lördags dömde jag herrar division 6 på Mellanheden. Det var riktigt varmt och det blev ännu varmare att vara på konstgräset. Jag brukar inte svettas mycket, men nu rann det hela tiden. Det gjordes ett mål i slutet av varje halvlek. Hemmalaget i den första och Klågerup i den andra.

Eurovision - Juryfinal

I fredags fortsatte det fina sommarvädret och jag skulle kolla på Eurovision live på kvällen. Det var genrepet, där den internationella juryn skulle sätta sina röster. Vi träffades på Ölcaféet. Ida, Thomas, Elin och två till. Själv åt jag panerad spätta med pommes och remouladsås. Vid åttatiden begav vi oss ut till Arenan. Det var mycket folk och härlig stämning. Vi hade bra platser och showen började kl 21. Jag tyckte om många låtar. Norden var bra och Danmark var min favorit. Två andra låtar som jag gillade var Ungern och Belgien. Riktigt bra mellanakter. De skulle testa köra lite av röstningen, men det blev misslyckat, så de fortsatte nog öva långt in på natten. Kul att vara på plats live och vi väntade med spänning på hur det skulle gå. Svårt att avgöra på jublet, men Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien och Holland hade nog högst och mest.
 

Dubbelträning

I torsdags var jag på mamma-jympa på förmiddagen. Vi var bara fyra stycken och körde cirkelfys. Ett roligt pass! Malva somnade, som vanligt, och det är bara hon som jag har sett göra det. De andra barnen brukar bli gnälliga i slutet. Efter passet gick vi förbi Möllan och medan Malva fortfarande sov, så unnade jag mig en glass i solen.
 
På kvällen var det fotbollsträning i Harlösa. Malva var i Sandby hos sin mormor och morbror, eftersom Jimmy skulle hjälpa sin bror med deras poolbygge. Härligt träningsväder och 23 stycken! Vi körde som vanligt teknik som uppvärmning. I ringen gjorde vi pass, volley, lår-volley, nedtagningar, bröst-volley och nick. Vi spelade sen på planer med två små mål. Damlaget och u-laget var uppdelat, men Emma och Maja var med oss. Vi fortsatte med skottövningen som vi gjorde i tisdags. Mina skott var inte alls lyckade, men tryckte till slut in ett skott. Vi spelade på stor plan och avslutade med snabba fötter.
 
 
Efter träningen var det den andra semin i eurovision. Jag missade hockeyn, men äntligen spelade Sverige bra och slog ut Kanada i kvarten. Gött!
 
Lika cool som min morbror!

Trollskogen

I onsdags var det näst sista gången för Blåklocksfröerna. Vi åkte ut till Trollskogen. Det var många med den här gången och vädret var riktigt härligt! Väldigt grönt och fint när allt har slagit ut. Malva var vaken i början, men somnade sedan gott. Jobbigt att träffa många andra barn och vara ute så mycket...
 
 
På kvällen stod jag i kiosken med Olinda i Hardeberga. Herrarna mötte Kosova. Väldigt blåsigt och tyvärr blev det förlust med 2-0. Vi sålde mycket kaffe och en del melle.

Grillning och fotboll

I tisdags överraskade vi Jimmy och hade börjat grilla fläskfilé, när han kom hem. Till det åt vi pastasallad, som jag hade gjort innan på dagen.
 

På kvällen var det träning. Härligt träningsväder. Malva och Jimmy var med, men åkte till Petter för att kolla vad som var fel på deras värme. Vi började med att driva med boll på olika sätt. Finter, ryck och riktningsförändringar. Efterhand gick vi över och gjorde övningarna två och två. Vi fortsatte att finta och försöka träffa en kon, medan den andra skulle bryta. Vi skulle därefter hålla i bollen med sulan och försöka hålla borta en person. Jag och Maria gjorde alla övningar tillsammans. Vi körde sen snabba fötter. Sedan var det dags för skottövning. Först driva bollen och skjuta och sen få en boll längs marken. För mig gick det inte så bra, men en del andra gjorde snygga mål. Vi spelade på stor plan och avslutade med löptävling fyra mot fyra. Själv lyckades jag vinna de flesta mot Maria, Olle och Sandra M. Jag var väl smartast i vändningarna!;)

På kvällen kollade jag lite på Eurovision och de flesta bra låtarna gick vidare.

Babysim och dömning

I måndags var det dags för babysimmet igen. Inte så mycket nytt. Några dyk och sitta på mattan och hoppa i. Malva var en liten fegis. Hon skulle göra fyra dyk, men gjorde bara två. När hon satt hos simläraren, lutade hon sig tillbaka, istället för att komma till mig. Fast de två dyken hon gjorde, gjorde hon riktigt bra! Hon spottade till och med ut vattnet, som hon hade fått i munnen. I ett av dyken mötte jag henne med simglasögon under vattnet. Så söt!
 
På kvällen var jag i Åkarp och dömde en reservlagsmatch mellan Åkarps IF och Korpföreningen Malmö Fotboll. Bortalaget gjorde första målet, men Åkarp hade vänt till 3-1 i paus. Matchen slutade 5-1. Kul match att döma och bra stämning på planen!

Härlig söndag!

I söndags åkte vi till Bunkeflostrand på förmiddagen. Jag satt i solen och tittade på när Bosse och senare även William jobbade med poolen. Jimmy gjorde något jobb inomhus.

På eftermiddagen åkte jag inlines in till Malmö IP. Riktigt härligt att åka inlines igen. Det har jag nog inte gjort sen i somras. Utanför Malmö IP träffade jag Petra, Sandra och Irre. Vi trodde på en jämn match, men LdB vann stort. 5-0 blev det till slut. Några riktigt snygga mål.

Efter matchen träffade jag och Petra Jimmy och Malva och vi åt på en mexikansk restaurang vid Triangeln. Riktigt gott! Vi gick sen genom stan för att leta glass och till slut blev det mjukglass på Max.

Kvällen avslutades med Mästarnas Mästare. Anna och Magdalena imponerade stort, men vilken kille Jesper är. Riktigt sportsligt att välja Bernt och vilken bra motivering. Nu hejar jag på tjejerna i finalen!

Hardebergafest!

Första festen i Hardebergas klubbstuga på länge. Det var en del sena återbud, men vi som var där hade det trevligt. Vi var väl drygt 20 personer från dam- och herrlaget och Jimmy och Malva var med. Jessica N bjöd på ett gott och omtalat bål. Grillningen startade tidigt och sköttes främst av herrarna. Gott blev det, men alla åt inte riktigt samtidigt. Jesper höll sen i en musiktävling. Jag var sämst och kunde en fråga. Sandra H var inte mycket bättre. Stackars killarna i vårt lag, som inte fick någon hjälp. Vi kom sist med 15 poäng. Tror de som vann fick 24. Malva var snäll under hela festen. Hon somnade vid halv tio och sov tills vi åkte hem vid 12. För en del fortsatte festen länge och man fick höra ett och annat på träningen i tisdags...
 

Farbror Bosse och kusinerna

I lördags på dagen var Jimmy på crossfit och jag skulle döma en match i Bunkeflostrand. Malva blev passad av Bosse, Jennifer och William. Min match gick bra att döma. Det var två duktiga unga lag som möttes. LB07 - IF Centern. Det var bra fart och en hel del närkampsspel. Matchen slutade 2-2. Malva hade skött sig så bra att hon nog får komma dit fler gånger. Jennifer hade matat henne med flaskan. Vi stannade inte så länge, för vi skulle vidare på Hardebergafest!

Janstorps AIF - HBK/HIF

Kvällsmatch i fredags på bortaplan. Skönt väder för fotboll. Janstorp visste vi inte så mycket om, men det gäller att inte titta på tabellen och tro att lagen är lätta bara för att de ligger långt ner. Vi saknade några spelare, men hade fyllt på med våra unga duktiga spelare. Emma Lindell gjorde debut och fick chansen på kanten. Vi startade med Sandra H - Jessan, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Matilda, Maria, Emma L - Olinda, jag. På bänken startade Alice, Amanda H, Julle, Lindita och Mirlinda.
 
Vi startar matchen riktigt bra och pressar Janstorp till misstag. De har inte mycket spel på vår planhalva och vi vinner många närkamper. Jag har två riktigt bra lägen. Båda gångerna är målvakten precis på bollen med fingerspetsarna och kan tippa bollen till hörna. Emma slår hörnorna i början, men sen tar Jessica över. Det blir lite farligt några gånger, men vi får inte bollen på mål. Jessica har också några långa inkast, men vi är inte riktigt på hugget i straffområdet. Mycket snöpligt gör sedan Janstorp 1-0, då en av deras anfallare snappar upp en bakåtpass. Hon kan runda Sandra och slå in bollen i öppet mål. Inte så långt därefter kommer 2-0, då deras andra anfallare rinner igenom och inte gör något misstag framför mål. Riktigt tungt. Det kändes som vi hade kontroll på matchen och så får vi två mål i baken. Janstorp är nu först på flest bollar och skapar flera bra chanser. Jag har ett bra läge i slutet av halvleken, efter ett snabbt inkast nere på vänsterkanten. Tyvärr går inte mitt skott på mål.
 
Vi tror på oss själva i paus och startar med fart i andra halvlek. Amanda H kommer in i anfallet. Återigen får vi en kalldusch, då en av deras mittfältare pangar upp bollen i nättaket. Strax därefter får vi äntligen in bollen i mål. Jag får bollen ute på vänsterkanten och bryter in mot mål. Jag spelar in till Amanda, som skjuter mot mål. Målvakten räddar, men då dyker Emma L upp och gör 3-1. Vi är inte på tå sedan och de gör direkt 4-1. Vi fortsätter att anfalla och det dröjer inte länge innan 4-2 sitter. Jag kastar ett snabbt inkast till Emma L. Hon tar med sig bollen och spelar in den framför mål, där Olinda dyker upp och sätter bollen i mål. Vi känner vittring och fortsätter att jobba hårt. Tyvärr släpper vi in 5-2 i mitten av halvleken och sedan känns det som vi rasar samman. De gör både 6-2 och 7-2. Samma spelare gör alla deras mål i andra halvlek och flera av dem på kanonskott från ganska nära håll. Lindita och Alice kommer in på varsin kant i andra halvlek och båda jobbar på riktigt bra. I slutet lyckas vi återigen stänga igen och undviker att släppa in ännu fler mål.
 
Den här matchen är bara att glömma. Vi jobbar på bra, men har inte flytet med oss i början. Janstorp vann helt rättvist, men vi borde inte släppa in så många mål. Härlig debut av Emma L, som både gör mål och spelar fram till ett i sin första match. Bra inhopp av Lindita och Alice som visar att vi äldre får kämpa om vi ska behålla våra platser. Ny match mot Klågerup på söndag och det då lär vi få kämpa för att vinna!

Kristi himmelsfärds dag

I torsdags började dagen med fotbollsträning. Jimmy tränade crossfit och Malva var i Sandby hos mina föräldrar. Riktigt skönt väder, som en del hade missuppfattat och körde därför med underställ. Teknik och doppboll som uppvärmning. Maria hittade mitt huvud tre gånger. Andra matchen var varannan nick och det var svårare. Det andra laget lyckades göra ett mål. Vi höll sen bollen inom laget. Därefter var det anfall mot försvar. Damlaget körde på ena sidag och u-laget på andra. Träningen avslutades med spel på stor plan.
 
Efter träningen gick jag, Jimmy och Malva in till Möllan och åt Thai med Linda. Jill dök upp och vi avslutade med en glass i solen. Vi gick via Folkets park hem och Malva fick titta på alla barn som badade.
 

Sjusovare...

Igår sov Malva till halv ett. Hon var uppe vid halv fyra och nio och åt, men därimellan sov hon som en stock. Hon kanske hade lite feber, för att hon kändes varm men i övrigt var hon som vanligt. När hon väl hade vaknat, så gick vi till Heleneholm, så att jag kunde träna på cirkelgymmet. Väl där, så var hon pigg och ville inte riktigt ligga still och vara tyst, så vi var bara där i 45 min. På vägen hem somnade hon igen.
 
 
På kvällen, efter Jimmys träning, var vi en stund hos Bosse och Marina.

Fotbollsträning

I tisdags kväll var det dags för fotboll. Perfekt träningsväder. Vi var 20 stycken. Kvadraten, engelska kvadraten och snabba fötter. Träningen fortsatte med att hålla bollen inom laget. Två lag mot ett och det som blev av med bollen fick jaga. Vi spelade sen med stora mål. Två lag mot varandra och det tredje var väggar. Träningen avslutades med spel på stor plan.
 
Malva var med mig och ville för en gång skull ha lite uppmärksamhet. Först av mig, men sen tog Stefan över och skötte sig utmärkt. Snällt av honom!
 
Efter träningen var det möte med spelarrådet. Mackor, frukt, saft och kladdkaka med grädde. Vi snackade igenom det som varit och kommer. På det mesta var vi väl eniga.

Simma själv!

I måndags på babysimmet var det en del nya övningar. Det var första gången Malva var själv i vattnet. Hon satt hos läraren och lutade sig framåt, så att hon trilla i med huvudet före. Jag skulle sen lyfta upp henne. Hon var jätteduktig och höll andan som hon skulle. Sista gången ville hon inte mer utan lutade sig bekvämt bakåt mot lärarens bröst, istället för att vilja komma till mig. Barnen fick även "sitta" på en platta och "hoppa" i vattnet. Förberedelse inför att dyka.
 
Det var riktigt sommarväder under dagen och vi passade på att vara ute i parken. Malva sov mest.
 
På kvällen var Malva och jag och tittade på Jimmys crossfit, så att han tog i som han skulle.

Tidigt ute

Efter matchen i söndags åkte vi till Sandby, för att hälsa på. Mamma hade fixat mat och efter en stund kom även pappa och Mikael. Mikael visade sin nya mobil och Malva visste redan hur man styrde den. Mikael spelade upp några sånger för Malva. När Twinkle, twinkle, little star började ta slut, så drog Malva tillbaka den så att den började om. Inte en gång utan några. Vi har fått ett smart litet barn!:) Kan också ha varit så att hon bara försökte röra det som rörde sig på skärmen?!;) Det blev rabarberpaj med glass, innan vi åkte hem.
 

HBK/HIF - IK Pandora

Härligt väder för fotboll och premiär på Knutsvallen. Planen var grön och fin på kanterna, men ganska ojämn på mitten. Pandora mötte vi i serien förra året och vann båda mötena. Det första med stora siffror, men båda matcherna var ganska jämna spelmässigt. Vi ställde upp med Sandra H - Emma, Elle, Jessica N, Maggie - Olinda, Maria, Matilda, Linnea - Caroline, jag. På bänken hade vi Sandra M, Lindita, Alice och Julle. Mikael var tillbaka och har tagit bilderna.
 
Vi börjar matchen i lite motvind och sätter direkt press på Pandora. Direkt kommer en chans och sen får vi en frispark i bra läge. Emma lägger frisparken och får bra träff. Det ser ut som målvakten ska ta bollen, men skottet är så hårt att hon inte orkar få bort bollen trots att hon får båda händerna på bollen. 1-0 och en skön start. Vi fortsätter att jobba på och det känns som det kommer komma fler mål snart. Linnea och Olinda är bra med på kanterna och Carro sliter uppe i anfallet. Plötsligt kommer en riktig kalldusch. Vi tappar bollen på mitten och deras mittfältare driver uppåt i banan. Ingen går på henne och hon kan ostört skjuta precis utanför straffområdet. Skottet går mot bortre stolpen. Det ser ut som Sandra ska nå bollen, men tyvärr går den in och det står 1-1. Vi blir nu stressade i vårt spel och Pandora har mycket boll. Deras anfallare skapar en del besvär för vår backlinje och den får jobba hårt för att få undan bollarna. Det blir många bollar som bara rensas undan, så Pandora får press på oss direkt igen. Pandora skapar inte så många chanser, men har en hörna och några frisparkar som blir farliga. Vi känns betydligt vassare när vi väl kommer upp. Jag har den bästa chansen, när Carro frispelar mig. Jag rundar målvakten, men kommer tyvärr ur vinkel och deras försvar hinner upp och kan täcka bollen från att gå in. Jessica har några långa frisparkar och inkast, men blir avblåst för att hon utför dem "felaktigt". I mitten av halvleken rinner deras duktiga anfaller igenom och fri med Sandra sätter hon 1-2. Vi jobbar sen som ett lag och även om allt i spelet inte fungerar, så kämpar vi för varandra. Med tio minuter kvar av halvleken får vi en frispark uppe vid Pandoras bänk. Emma lägger in den fint framför mål. Linnea är uppe och försöker nicka bollen förbi målvakten. Hon missar bollen, men det gör även deras målvakt och back. Jag dyker upp bakom och kan med en hög spark få in kvitteringen. Skönt! Resten av halvleken spelar vi upp oss lite och det känns som vi ska kunna vinna det här.
 
 
I andra halvlek är mycket av spelet på Pandoras planhalva. De försöker rensa, men vi trycker hela tiden tillbaka dem. Trots vårt stora bollinnehav har vi svårt att skapa bra chanser. Pandora har knappt någonting, men mitt i vår press så kommer ett baklängesmål. Det är på en fast situation och i röran framför målet, så får vi inte undan bollen. Det blir flipperspel och till slut kan de få in 2-3. Vi kommer snabbt tillbaka. Maria spelar bollen till mig och jag skarvar vidare till Carro. Carro tar sig in i straffområdet och hennes skott sitter vid stolproten och går i mål. Pandora som under hela matchen har spelat ganska tufft, får nu en varning i en situation. Domaren fick under hela matchen blåsa väldigt många frisparkar åt båda håll, men jag tror vi fick flest med oss. Vi fortsätter att jobba för att skapa chanser. Det blir Maria, som med en väldigt kylig lobb med vänstern, sätter 4-3 i mitten av halvleken. Vi skapar fler chanser för att avgöra matchen. Jessica har flera långa inkast. Linnea kastar ett snabbt inkast till mig, som kommer fri med målvakten, men jag får aldrig träff på bollen. Olinda får bra träff på en boll som kommer snett inåt bakåt, men målvakten räddar. Lindita gör ett snabbt, men väldigt bra inhopp och är väldigt nära att göra mål på ett inlägg. Emma har ett långskott som nästan går över målvakten. Carro är nära att hinna upp en boll, men målvakten hinner precis ut. Carro är sen väldigt nära att frispela mig, men även nu når målvakten bollen först. Precis i slutet har Pandora en jättechans att kvittera, men vi reder upp det. Istället avgör vi i nästa anfall. Carro slår ett inlägg till mig. Jag har tid att ta emot bollen och kan slå den under målvakten till 5-3.
 
 
Vi gör inte en av våra bästa matcher, men väldigt starkt att komma igen två gånger. Nu är vi serieledare och den positionen vill vi gärna behålla. Bra kämparinsats av alla! Nästa match är på fredag borta mot Janstorp!
 

Farmor och Elitettan

I lördags tränade Jimmy crossfit på förmiddagen. På eftermiddagen, kvällen och natten var han i Köpenhamn på svensexa.
 
Jag och Malva åkte ut till Hököpinge på dagen. Malva verkade trivas bra när jag åkte till Limhamn. Jag skulle döma IF Limhamn Bunkeflo - Eskilstuna United DFF på konstgräset. Det var härligt fotbollsväder. LB07 tog ledningen i första minuten, men innan pausen hade Eskilstuna kvitterat och tagit ledningen. I andra halvlek utökade bortalaget till 1-3. LB07 reducerade på straff och på övertid satte de 3-3.
 
Jag stannade och åt grillat i Hököpinge och senare blev det glass med jordgubbar. Malva verkade nöjd med sina barnvakter!:)

Fredag!

I fredags träffade jag Ida och Malte på dagen. Det var härligt väder, så vi gick till Möllan och köpte mat och satt i solen och åt.
 
På eftermiddagen åkte vi till Fredde och Emma. Jimmy skulle fixa en kran. Vi åkte sen vidare till Jimmys bror. Vi blev som vanligt bjudna på god mat. Jag och William körde lite fotboll i mörkret på studsmattan.

Vårruset!

I torsdags kväll sprang jag Vårruset i Pildammsparken. Beckis hade anmält mig via hennes jobb. Jag mötte upp dem vid Triangeln. Vi gick bort till starten och gjorde oss klara. Smakade lite gratismat och lämnade in överdragskläder. Sedan blev det uppvärmning i startfållan. Själv träffade jag många jag kände.
 
När väl starten gick så var det några som flög iväg och man såg direkt vem som skulle vinna. Själv startade jag nog lite för fort och sprang om många. Första kilometern gick på 4.11. Jag hade som mål att springa på 25, men hade ingen aning om jag skulle orka det. Jag saktade ner lite och blev omsprungen av några. Jag höll sen 4.30 min/km och kände mig lagom trött. Det kändes som en lätt bana, eftersom den var väldigt platt. Mycket folk som hejade längs vägen. När jag närmade mig mål, orkade jag mig på en liten spurt och tiden stannade på 22.12. Trodde aldrig jag skulle kunna springa så fort, utan att knappt ha tränat någon löpning. Dock var jag väldigt långt ifrån segraren, som hade sprungit på 16.54. Sjukt snabbt!! Själv kom jag på 30:e plats och var väldigt nöjd!
 
Beckis kom i mål någon minut senare och vi hämtade våra kläder. Sedan fick vi vänta en bra stund på att alla skulle komma i mål, så vi kunde äta vår picknick. Några gick runt och hade startat en stund efter. Det bjöds på lax, potatissallad, bullar, oliver, morötter, choklad, riskakor och dricka. Kallt när man suttit länge och väntat, men ett roligt lopp och mysig picknick!

Cirkelgym

I torsdagens på dagen var jag på cirkelgym för mammor. En del maskiner kändes lätta och andra tunga. Malva skötte sig exemplariskt och låg på en matta och underhöll sig själv hela passet. På vägen hem sov Malva och jag stannade en stund i solen i parken. Härligt!

Beckis!

På kvällen igår kom Beckis hit. Hon hade varit på Ullared och köpt två fina tröjor till Malva. Vi gjorde gulaschsoppa. Riktigt gott! Ganska enkelt att göra, så det får vi äta fler gånger! Till efterrätt blev det glass och fruktsallad! En perfekt uppladdning inför dagens lopp.:) Vårruset! 5 km. Ska bli härligt att springa och jag hoppas få en ok tid.

Vången - Ljungby

Igår på eftermiddagen var jag assisterande till Jilan ute i Oxie. Det var första omgången av Svenska cupen och match mellan BK Vången och Ljungby IF. Vi domare hade inte blivit meddelade om att matchen hade flyttats fram en halvtimme, så när vi kom ut för att värma upp så var lagen klara för att börja spela. Vi körde vår uppvärmning och matchen startade några minuter innan halv tre. Vången vann matchen med ett mål i varje halvlek. Kul att gå på linjen, men det kräver full fokusering. Kul att träffa både Jilan och Karoline!

Krankesjön

Igår så träffades Blåklocksfröerna igen. Eftersom det var röd dag, så hade de flesta barnen med sig båda sina föräldrar. Det var riktigt härligt väder och snart kommer allt vara helt grönt. Malva som är yngst låg mest på marken och vilade. Att åka i bärselet med pappa är inte heller helt fel!
 
 
 

Valborg

Det blev ett lugnt firande. Jag och Malva gick en stund till Folkets park. Celia, Max, Evelina och några till var där. En liten brasa tändes och det sjöngs sånger på scenen. På vägen hem mötte Jimmy oss. Han hade varit och tränat, för på Gripen verkade inte Valborg vara något att fira.
 

RSS 2.0