Onslunda IF - HBK/HIF

I lördags var det bortamatch mot Onslunda IF. Förra säsongen vann vi mot dem hemma med 3-0 och spelade 0-0 borta. Serien är jämn och alla verkar kunna slå alla i år. Vi saknade många spelare av olika anledningar och Jessan och Maja hoppade in med kort varsel. Startelvan: Sandra H - Sanna, Lina, Jessica, Maggie - Amanda J, Maria, Matilda, Linnea - Elle, jag. På bänken startade Dastida, Jessan, Maja och Julle. Sanna gjorde sin första seriematch och hoppade direkt in i startelvan. Annars var det mest anmärkningsvärda att Elle spelade anfallare. Frågan var vad hon hade mutat Claudio med, för att hamna där...;)

Det blåste mycket i Onslunda. Onslunda vann slantsinglingen och valde att börja i motvind. Vi tar direkt tag om matchen och kommer upp i flera anfall. Tidigt får vi en hörna. Jag slår den och vinden tar tag i den, men Lina når ändå bollen vid bortre stolpen. Bollen rensas, men Maria är stark och trycker in 1-0. Vi fortsätter att trycka på. Maria och Matilda vinner mycket boll på mitten. Amanda och Linnea kommer med mycket fart på kanterna. Tyvärr är det många bollar som går ut till inspark eller att målvakten kommer först på den. Onslunda är farliga i sina kontringar. De skapar tre frilägen i första halvlek, men Sandra kommer ut riktigt bra och räddar alla. Två av dem till hörna. Onslunda skapar många hörnor och det blir farligt på alla. Vi ligger ändå bra i våra positioner och är duktiga på att få undan bollarna. Själva får vi bara en till hörna på hela matchen och den blir inte bra. Vi har mest boll, men har svårt att skapa bra chanser. Vi kommer runt några gånger på kanterna, men inläggen hamnar för nära målvakten. Elle är nära att nå en djupledsboll före målvakten, annars kommer våra chanser på skott utifrån. Amanda har två skott efter rensningar, då målvakten är långt ut. Jag har ett skott när jag viker in från kanten. Dastida kommer in på kanten och skapar direkt oro med sin teknik och fart. Flera gånger under första halvlek är Jessica uppe och kastar flera långa inkast. Tyvärr kan vi inte förvalta dem och Onslunda lyckas rensa undan bollen. 0-1 står sig till pausen.

I andra halvlek får vi motvinden och det känns som det blåser mer nu. Onslunda sätter press på oss direkt. Vi har svårt att få tag i bollen och när vi väl gör det, så känns det som de snabbt vinner tillbaka den och fortsätter att anfalla. Våra positioner är bra i försvarsspelet och vi jobbar hårt för att de inte ska få komma in i straffområdet. De försöker sig på några skott, men många går utanför och de som går på mål tar Sandra säkert hand om. Sandra är även bra med på djupledsbollarna och kommer ut och bryter anfalllen. Vårt anfallsspel är kontringar. Dastida och Linnea är bra med på kanterna. Tidigt har vi ett bra läge. Dastida spelar mig och jag spelar vidare till Elle. Elles skott blir inte så hårt, men målvakten får ändå göra en bra räddning vid ena stolpen. Elle flyttar sen ner som mittback, Lina går ut på kanten, Sanna byts ut, Jessan kommer in som högerytter och Dastida flyttar upp i anfallet. Vi jobbar och sliter för varandra. Matilda sliter i defensiven, men är nästan alltid med i våra kontringar också. Jag får en perfekt boll av Maggie, men blir avblåst för offside. En kvart in i halvleken dyker en likadan situation upp. Den här gången är det inte offside och jag blir fri. Jag lyckas med tån få bollen förbi målvakten. Skönt för oss, men tungt för Onslunda. Spelet fortsätter att vara på vår planhalva. Vi krigar i motvinden och Onslunda blir nog allt mer frustrerade att de inte kan få in bollen. Med 20 minuter kvar får jag en boll av Jessan. I kamp med backen får jag med mig bollen och kan sätta 3-0. Inte alls rättvist med tanke på hur matchbilden ser ut, men vi klagar inte. Nu börjar det kännas som det kan bli vinst. Vi fortsätter att jaga boll och göra allt för att hålla Onslunda borta från vårt mål. Linnea som sprungit enormt mycket, byter med Maja med drygt tio kvar. Även jag går ut strax därefter, eftersom jag ska iväg på bröllop. Jag ser bara lite från fönstret i omklädningsrummet, men det ser ut som Onslunda fortsatt har mycket boll på vår planhalva. Vi lyckas hålla undan och håller nollan för första gången i serien.

En riktigt härlig 3-0 vinst. Vi kan inte säga att vi var bättre än Onslunda, men vi var effektiva när chanserna kom. Alla kämpade för laget och sprang enormt mycket. Sandra gjorde sin bästa match för säsongen. Sanna gjorde det riktigt bra och det märktes inte att hon inte spelat på länge. Jessica N är stark i närkamperna och skönt att ha någon som kan rensa bollen långt, långt bort i pressade lägen. Lina är delaktig i första målet och placeringssäker. Maggie gör en kanonmatch. Svår att ta sig förbi och följer med i våra anfall. Elle var nära att göra mål och känns trygg som mittback. Linnea, Amanda och Jessan jobbade hårt på kanterna. Maria och Matilda har ett jättebra samarbete på mitten, vann mycket närkamper och hade många fina framspelningar. Dastida är säker med boll och kan lätt ta sig förbi sin motståndare. Maja gör ett bra inhopp i slutet och visar hur bred och stark vår trupp är. Julle är även guld värd att ha med i laget. Hon fixar allas frisyrer och fick till och med stå med som målskytt på matchen, fast hon inte spelade. Skönt att ha en så bra målvakt som backup. Själv var det skönt att få sätta två bollar, efter några missade lägen i de senaste matcherna. Nu laddar vi för en ny vinst på söndag!