Mars

Efter skidresan hade jag nattvecka på jobb.
 
På måndagen var jag och Malva på damdomarträff. Malva var hur nöjd som helst, eftersom vi var så få, så fanns det hur mycket fika som helst. Det verkar vara svårt att få tjejer att börja döma och fortsätta.
 
Under veckan tränade jag crossfit på tisdagen. På onsdagen var jag själv och körde ett eget upplägg. 10 pushups, 10 situps och 10 boxjumps 10 gånger. När jag bara hade två hopp kvar, så hände den klumpiga olyckan. Jag snubblade på kanten och fick kanten rakt in i smalbenet. Det gjorde inte så ont, men när jag tittade ner på benet så var det ett djupt jack. Efter en stund så kom en del blod också. Jag fick köra direkt till vårdcentralen och säga att jag kom lite senare till förskolan. Jag kom snabbt in och fick sy två stygn. Det gjorde inte så ont då, så hämtade barnen. Hade först tänkt att träna, men sjuksystern sa att jag skulle vila underkroppen till såret hade läkt. Efter att jag hade nattat barnen på kvällen, så hade det hänt något med benen. Det värkte och jag haltade sedan fram i flera dagar.
 
 
Under helgen träffade vi först Marianne, Bosse, Tobbe, Johanna och Kellan på fredagen och mamma och pappa på söndagen. Malva och Vide busade och hade roligt på båda ställena.
 
  
Förra veckan var jag ledig. Vi var hos tandläkaren med Vide på måndagen och sedan en stund på Kompassen. Malva gjorde ett halsband och Vide ville också prova. Han var nöjd att hålla i pärlorna och tråden.
 
På tisdagen var jag på crossfiten igen och körde woden, eftersom det nästan bara var överkropp. Jag provade att jogga lite långsamt och det kändes ok.
 
På onsdagen var jag på fotbollsträningen. Det var nästan bara övningar med närkamper, så jag och Matilda joggade mest. Jag var med på tre i rad och sedan stod jag i mål i slutet. Eftersom jag var rädd att få bollen på benet, så var jag sämre än vanligt i mål och nästan aktade mig för alla bollar. Stackars laget som hade mig, för Matilda gjorde bra ifrån sig. Hade varit kul med någon passningsövning, men får väl träna på det nästa gång jag är där.:)
 
På torsdagen var det crossfit igen. Lite mer ben och det kändes bättre än under tisdagen, så det gick åt rätt håll! Jag måste bli starkare i armarna. Vi körde ringdips och jag fick skala med att använda benen på en låda ändå blev jag jättetrött i armarna.
 
Hela veckan var det ganska skönt vårväder på eftermiddagarna, så jag och barnen passade på att vara mycket ute. De fick små bandyklubbor och gillar att spela, men man får akta sig för slag och bilen är nog också rädd.
 
 
På fredagen tog jag flyget till Stockholm. Jag hade halva väskan med kläder och några leksaker till Meja och hon verkade nöjd när hon vaknade. Jimmy och barnen åkte till Hagnarp och hade övernattning med Peter, Lina, Celia, Johan och Truls. På söndagen var Malva på Knopparna för första gången i år.
 
 
På lördagen hade Anneli och Meja följe med mig till centralen. Jag blev upphämtad av Jennifer och vi körde till Bosön. Det var dags för årets fortbildning för Elitettan. Vi hade löptest direkt. Mitt ben gjorde lite ont på sprintarna, men jag klarade dem på 6,2-6,3 s. Vår gräns är 6,6, så ganska lugnt. De långa kändes riktigt bra och alla som sprang i vår grupp klarade det. Skönt! Jag hamnade själv i mitt rum, så hade det väldigt lugnt. Vi åt lunch och sedan var det dags för regelprov. Det kändes helt ok, även om några frågor var kluriga. Vi gick sedan igenom plus och minus från förra säsongen, offside, frisparkar och lite annat. Flera bra filmklipp. Efter en macka så hade vi praktisk domarträning. Vi tittade på positionering. Jag fick sedan tips på hur man blåser bra i pipan, så ska nu ut och träna. På kvällen blev det god middagsbuffé och sedan melodifestivalen på stor skärm. Heja Frans!
 
 
På söndagen fick vi tillbaka proven och jag hade 12 av 13. Skrev till en onödig sak på en fråga, annars hade jag haft alla rätt. Lite störigt, men huvudsaken är att man är godkänd och förstår frågorna. Vi fortsatte med teori. Efter lunch var det coachens timme. Alltid väldigt givande. Rolig och bra kurs, men den kändes väldigt kort! Jag tog flyget hem vid 18-tiden och var hemma vid halv nio. Malva var uppe och sa att hon hade saknat mig.
 
Den här veckan har det varit fullt upp med jobb, så jag har knappt hunnit med något annat.
 
I onsdags tog jag bort stygnen och det såg bra ut, men kommer nog vara ett "stort" ärr. På kvällen var jag på Bäckagården och var AD i matchen mellan Husie IF och Hammenhögs IF. Naim var domare. Förutom att jag hade några riktigt snabba yttrar, så tyckte jag att jag hängde med bra. Det var soligt och fint på dagen, men i slutet av matchen var det riktigt kallt.
 
Igår hade barnen påskfest på förskolan. Vide ville inte ha något på huvudet och Malva ville vara klädd som en prinsessa. Jag fick gärna rita på dem och så ritade de lite själva också. De verkade ha haft roligt och jag hämtade dem hos farmor och Bosse efter jobb.
 

Vemdalen

Äntligen hade vecka åtta kommit. Vi skulle tillsammans med Bosse, Marina, William och Jennifer till Vemdalen. Vi steg upp strax efter två och körde vid tre tiden. Själv hade jag inte sovit så mycket och inte Malva heller. Björnis var också med. En nalle från förskolan, som får följa med barnen hem och vara med på en massa äventyr. Malva var vaken en stund, men sov sedan gott stora delar av vägen. Lite snöblandat och spårigt i Småland, men sedan gick det bra att köra. Jimmy körde nästan hela vägen. Vi stannade i Mora och åt på McDonald's. Min syster var någon kilometer bort, men vi hann tyvärr inte träffa henne. Jag körde sista biten till Vemdalen. Det var lite snöigt på vägen, men det kändes bra. På två ställen körde vi förbi stora flockar av renar och även några gick på vägen. Malva var glad och trodde det var Sven. När vi kom fram så hämtade vi nycklar, hyrde skidor, packade upp, hängde lite hos kusinerna, åt mat och sov sedan gott.
 
 
På måndagen var vi i backen vid niotiden. Malva hade sin skidpremiär. Hon och Jimmy åkte först rullband och i en liten barnbacke. Jag tyckte hon var duktig. Hon stod stabilt på skidorna, även om hon inte kunde svänga och bromsa. Vide och jag åkte pulka. Han älskar det och vill aldrig gå av. Vi värmde oss sedan i värmestugan och Jimmy tog några åk själv. Jag åkte sedan snowboard med Bosse, Marina, William och Jennifer. Vi åt lunch hemma och sedan sov barnen gott. Jimmy åkte först själv på eftermiddagen, innan Malva tog sig ut i backen igen. Barnen lekte sedan med kusinerna i ett stort snöfort uppe vid stugorna. Jag begav mig sedan ut i längdspåren. Väldigt fina kuperade spår. Varje gång jag åker blir jag lika sugen på att åka Vasaloppet igen. Även om tekniken inte var den bästa, så lyckades jag stå på benen i alla branta utförsbackar. På kvällen blev det Flygande Jakob hemma hos oss och kladdkaka till efterrätt.
 
 
Tisdagen blev en intensiv dag. Vi var tidigt i backen igen. Malva åkte skidor och Vide pulka. Vi fikade sedan mackor och varm nyponsoppa i värmestugan. Efteråt ville inte Malva åka skidor, så Vide fick prova dem. Han var väldigt sugen på att stå på dem med sina skor dagen innan. Han kunde gå lite på plattmark, men så fort det lutade, så lutade han sig bakåt och han hade ingen balans. Där märktes det stor skillnad på deras ålder. Det blev två åk och sedan var Malva sugen igen. Hon och Jimmy åkte knappliften tillsammans och kom högre upp i barnbacken. Åkningen såg bättre och bättre ut. Båda barnen var sedan helt slut, så vi gick hem för att äta. Jag åkte sedan skidor på eftermiddagen. Det kändes ännu mer ovant än med brädan, men jag tog ju mig ner i alla fall. Senare åkte jag och Malva i barnbacken. Vid fyratiden stängde liftarna och vi hittade ett hoppland, som barnen älskade. De sprang omkring och busade med de andra barnen. Vide for ibland omkring som en vante, men skrattade hela tiden. På kvällen var det kvällsåkning och jag och Malva tog sittliften. Lite läskigt första gången, för det kändes som Malva lätt skulle kunna trilla ner. Vi åkte ner i en grönbacke och åkte med Jennifer och William som åkte bräda. Malva tyckte det var så kul att åka med kusinerna och ropade ni kan inte ta mig i flera minuter. Vid sjutiden blev det mat och sedan somnade barnen snabbt. 
 
 
 
På onsdagen fortsatte vi att åka i det sköna vädret. Malva åkte knapplift själv för första gången och det hade gått bra. Med mig grät hon sedan för att hon inte fick åka själv. Jag visste inte att Jimmy hade släppt iväg henne själv. Jag var med barnen och träffade Valle. Malva var lite rädd och inte alls sugen på att krama honom. Vide var framme och skakade hand. Vi var med i kexchokladjakten, men vann tyvärr inte något stort choklad. Vi fick flera små kexchoklad och kexchokladbuffar. På eftermiddagen var Jimmy och barnen på hopplandet och jag åkte en mil i längdåkningsspåret. Den här gången gick det mycket snabbare, men jag åkte en del fristil. Känns som jag ändå hade hittat bättre teknik ganska snabbt och blev bara omåkt av en person. Kan ha berott på att det var färre bra åkare i spåret också...;) På kvällen var vi och åt en jättegod gryta hos kusinerna. Barnen tittade på Frost och sedan spelade vi kort. Jag gillar att spela kort och gör det alldeles för sällan.
 
 
På torsdagen fortsatte vi att åka. Jag och Jimmy turas om att åka med Malva och lite själv. Det blev lite skogsåkning och "hopp" på små gupp. Nu vågade även jag låta Malva åka knappliften själv. Ibland släppte hon den lite för tidigt, så jag fick fånga upp henne i backen, men annars gick det super. Barnen sov innan lunchen. Vi träffade sedan Valle och grillade korv ute nere i backen. Smaskigt att äta ute. På kvällen blev det kvällsåkning. Malva var duktig som orkade med så mycket åkning.
 
 
På fredagen var det riktigt härligt väder. Mer sol än tidigare. Jag och Vide åkte pulka på förmiddagen och Jimmy och Malva åkte skidor. Vi fikade sedan ute i solen. Jimmy åkte sedan själv medan Malva, Vide och jag åkte pulka och busade i snön. Vi träffade Svarten, som sedan Jimmy och Vide tog en tur med. Malva ville så gärna, men är man en stjärna i backen så hinner man inte allt. Jag åkte skidor medan barnen vilade. Vi träffade Valle och han var inte lika läskig längre. Malva ville ändå inte krama honom. Efteråt var det Valles skidtävling, men det blev en enorm kö. Först åkte Jimmy med Malva och sedan tog jag över. Vi såg efter 40 min att kön började minska, så jag tog med mig Malva upp med knappliften till slalombacken. Bara en skidlärare före oss i kön. Speakern sa att Malva hjälper hennes mamma ner för branten och sedan åkte hon själv de sista portarna och hamnade rakt i Valles famn. Kramen gick inte att undvika och hon fick en guldmedalj, som hon var så stolt över. Marina och Bosse provade snowboard för första gången. Bosse tog sig ner för hela gröna backen och Marina klarade sig en bit i barnbacken. Åkningen tog mest hårt på Bosse, som hade feber på kvällen. Vi andra åt lasagne hemma hos oss. 
 
    
På lördagen var sista dagen i backen. Helt lagom för barnen, men jag och Jimmy hade kunnat åka mer. Jag började med fyra åk i nypistade backar med några centimeter nysnö. Riktigt härligt. Malva åkte sedan med Jimmy på förmiddagen och med mig på eftermiddagen. Vi åkte sittlift och knapplift till toppen för första gången. Hon klarade det utan problem. Vi tog sedan en lång grön backe ner. Så länge det inte är för brant så åkte Malva bra. Lättast att svänga var till vänster, men höger gick också ibland. Vide provade åka två åk med skidor, men var inte så sugen utan däckade istället i pulkan. Vi var med i kexchokladjakten för tredje gången, men det blev ingen storvinst den här gången heller. På eftermiddagen var vi en liten stund i hopplandet, men Malva var för trött och blev snabbt gnällig. Vide busade med en liten tjej och hade kunnat stanna mycket längre. Vi var bortbjudna på tacos, men gick hem ganska tidigt för att packa, städa och kolla på melodifestivalen.
 
  
På söndagen packade vi ut det sista i bilen och städade klart. Vi lämnade in nycklar och körde strax efter sex. Resan hem gick väldigt bra. Vi tankade jättebillig bensin i Mora och åt mat strax innan Mariestad. Själv delade jag en god pizza med barnen. Malva sov och sov och sov och Vide var mycket vaken. Från Helsingborg var det inte kul, men så duktiga barnen har varit hela resan. Allt har gått över förväntan! En riktigt härlig skidsemester. Nästa gång kommer vi nog kunna ha två barn på skidor!
 

RSS 2.0