Match igen!

Veckan med Jimmy borta gick snabbt. På söndagen var det match för första gången på länge. Vi mötte Hallands Nation i DM. Linnea och Vide var med och skötte sig bra. Jag spelade anfallare i mitten av tre. Hallands var bra, så vi fick försvara oss mycket. 0-0 i paus. I andra halvlek släppte vi in fyra mål och ändrade sedan spelsystem, så att det såg bättre ut. Själv spelade jag bara 25 min, eftersom jag fick ont i vaden. Hoppas det blir bra snart!
 
På måndagen var Vide hemma och vi gick på en liten stenletartur. Linnea har börjat kunna använda händerna och är hur nöjd som helst med det. Ida kom och lekte med Malva på eftermiddagen.
 
På tisdagen lämnade jag Malva och Vide och gick sedan tillbaka till skolan för utvecklingssamtal med Johanna. Malva var nöjd med det mesta och skötte sig bra. Hon hade lättare för matte även om läsningen fortsatte att gå framåt. Vi ska försöka läsa lite varje dag, så ska det snart bli helt flytande. På eftermiddagen hade Vide fotboll. Vi sprang dit. Det var skönt från början, men sedan började det regna. Killarna kämpade på bra!
 
På onsdagen var jag på crossfit på dagen. Teamwod med pull-ups, bänkpress och rodd. Riktigt jobbigt, men alltid så skönt efteråt. På eftermiddagen var det avslutning på skridskoskolan. Båda två har blivit mycket bättre, men Vide har ibland svårt att hålla sig på isen. Han gillar inte pjätt. Det har blivit bättre, men kan fortsätta förbättras. Efteråt fick de märken och fika. Jag körde sedan förbi McDonald's och köpte mat till barnen. Jag tänkte träna, men Malva vill helst vara med mig. Jag hann i alla fall vara med på det mesta och vaden kändes ok. Kände den lite mer precis i slutet, så gick av. Alla barn somnade snabbt i bilen på hemvägen.
 
 
På torsdagen tränade jag crossfit på barnvagnspasset. Alltid bra och kul att träffa andra mammor och barn. Efteråt hämtade vi Malva och Vide och körde till Sandby. Vi spelade spel och åt mat. Malva skulle sedan på gymnastiken och jag och Vide läste så länge. Malva är så nöjd med sin nya gymnastik. Tur att hon fick byta grupp.
 
På fredagen var Vide hemma igen. Vi sprang till utegymmet och körde lite övningar där. Vi hämtade Malva när hon slutade och åkte till Hylliebadet. Malva och Vide simmade först och hoppade i den djupa bassängen. Linnea vaknade sedan och vi badade med henne i de varma bassängerna. Efter det fikade vi och Linnea åt och somnade. Vi större åkte sedan rutschkanorna och var i strömmen. På hemvägen blev det mat på IKEA. Alltid uppskattat. På kvällen blev det Wild Kids och Talang. Bara jag såg slutet...
 
 
I lördags lämnade jag Vide på tennisen. Sedan var jag på Skånebolls årsmöte. Linnea var med och sov nästan hela tiden. 2 timmar, så bra jobbat av henne. Jag träffade Hasse där, så satt med honom. Jag var där eftersom jag skulle få ett pris. Skånes FF silvernål. Har inte riktigt koll på varför jag fick den. Innan årsmötet bjöds det på fika och efteråt lunch. God fisk med potatismos. Mjukglass till efterrätt. Sedan blev det en massa skidåkning på tv på eftermiddagen. På kvällen tittade vi på Melodifestivalen. Väldigt jämnt och otippad vinnare. Jimmy kom hem mitt på natten, så hämtade honom på Hyllie.
 

Igår var Malva på Mulle och Vide och Jimmy följde med till skogen. Jag och Linnea körde till Furulund för årets andra DM-match. Det var blåsigt, men annars lite vårkänsla. Själv började jag på bänken. Furulund var riktigt bra och pressade tillbaka oss. De ledde med 3-0 i paus. Själv kom jag in med 10-15 min kvar av första och kunde sedan spela resten. Jag kände av vaden lite redan på uppvärmningen och några gånger under matchen, men det kändes ändå ok. Så bättre än sist. Sifforna rann ifrån i andra och vi hade inte många avslut. 9-0 till ett bra Furulund. Nu hoppas vi på bättre spel i fortsättningen!
 
Idag skulle Malva åka skridskor i skolan, som hon har längtat. Dessutom skulle hon ha gymnastik. Vilken lyckodag! Vi ska till Lund och fixa pass till alla barn efter skolan.
 

Februari

Veckan innan sportlovet blev det de vanliga aktiviteterna, men inte simskola eftersom Vanningen är stängd. Ett pass fotboll och två pass crossfit. På onsdagen var jag på föräldrarmöte för Vide om skolstarten. Det känns skönt att Malva har börjat, för det var inte mycket nytt. Det kommer gå super för Vide. På torsdagen fick vi reda på att Malva ska byta grupp i gymnastiken. Hon var tillräckligt duktig för att börja nivå 2, så hon var nöjd. På fredagen hälsade vi på farmor och Bosse på dagen och efter vi hade hämtat Malva, så åkte vi till Sandby och träffade Gunilla, Caroline och Otis. Så glad och söt han var. Roligt att träffa dem!
 
På helgen kom Mikael, Annica och Flora och hälsade på. Vi åt pulled pork. På söndagen provade Malva och Vide på simhopp. Vide vågade först inte hoppa i sa han, eftersom det var så djupt men det gick bra. Malva är modig och inte höjdrädd. Hon hoppade från femman. Vide var uppe och kollade läget på treans svikt, men gick ner och körde bomben från ettan.
 
 
På sportlovet hade Malva och Vide planerat aktiviteterna. Klockan 9 hade Malva och Vide simning hela veckan. De första dagarna gick bra, men sedan hade Vide problem att duscha och hoppa i. En dag hoppade han i sju minuter efter lektionen var slut. Det var ingen halvtimmen efter, så då var de kvar och tränade och lekte några dagar. På måndagen var vi sedan 4,5 timme på Quality Runners. Ett parkourställe. Malva träffade en tjej från skolan och de lekte länge. På vägen hem åt vi på Ikea. På kvällen var jag på fotbollsträning.
 
På tisdagen var vi på Hylliesportcenter efter simningen och barnen provade dance gymnastic, bamsegympa och parkour. Själv hade jag ont i huvudet, så jag fick hem dem efter några timmar. På kvällen hade Vide fotbollsträning. De var bara sex stycken i blåsten. Vide gjorde två mål och var så nöjd! Malva och Ebba var och åkte skridskor med Jimmy.
 
På onsdagen lämnade jag Malva hos Selma efter simningen. Jag, Vide och Linnea åkte till BVC. Linnea skulle på 3-månaderskontroll. Hon hade gått upp till 5265g och 58 cm. 38 cm runt huvudet. Hon har hittat sina tummar och gillar dem bättre än nappen. Efter mätningen var det dags för vaccin. Först det goda drickvaccinet, som hon sörplade i sig snabbt. Sedan till det tråkiga. Först en spruta i ena benet och sedan i andra. Hon skrek och skrek och skrek. Det tog många minuter vid bröstet tills hon hade lugnat sig.
 
På torsdagen var det simning och sedan friidrott. Löpning, längdhopp, höjdhopp och kula. Vide hade velat prova stavhopp, men det är nog för avancerat för så små. Mamma och pappa var sedan hos oss en stund och vi åt goda crepes.
 
På fredagen var det fullt upp. Simning, taekwondo och fäktning på dagen. Taekwondo och fäktning var verkligen något för Vide. Tänk att få sparka och svinga med svärd. Han skrattade sig igenom passen. Tekniken kan han nog finslipa. På kvällen åkte vi in för att kolla på genrep för Melodifestivalen. Vi spelade memory och vann chokladkakor innan vi satte oss. Inte de bästa platserna, men vi såg ändå bra. Många bra låtar den kvällen, men ljudet är bättre på tv. För mycket bas där vi satt. Malva hejade på Hanna Ferm. Vide somnade innan det var slut, så jag fick bära honom en bit till bilen. Roligt att se det på tv dagen efter, men det blev inte samma resultat. På fredagen hade de bara lottat.:)
 
På söndagen var Malva och Jimmy och åkte skridskor på förmiddagen och Vide var på Selmas 5-årskalas. Lite senare var det Malvas tur att gå på Selmas kalas. Den här gången var det 8-årskalas och taco, tårta och Piniatas. Hon var nöjd och kom hem med massor av godis.
 
 
Förra veckan var åter skola och förskola. Själv blev det tre crossfit pass och två fotboll. Fotboll, skridskoskola och gymnastik för barnen. Malva var så nöjd med sin nya nivå. Hon hade fått göra volter. På tisdagen fixade jag semlor. Vide har tränat på månader och fixat ett museum hemma. I lördags var det tennis för Vide på förmiddagen och på kvällen åkte Jimmy till Val Thorens för en veckas skidåkning. Vi andra är avundsjuka! Själv åkte jag och Linnea på inflyttningsfest hos Kajan. Det bjöds på bubbel, ost, kex och snacks. Trevligt!
 

RSS 2.0