HBK/HIF - Klågerups GIF

I söndags kom serieledarna Klågerups GIF på besök till Harlösa. Det hade regnat mycket hela förmiddagen och det regnade lite under uppvärmningen. Planen var våt och det blev lite svårt att beräkna studsarna. Vi var sugna på revansch sen förra helgens bottennapp. Sandra var sjuk, så Julle fick göra sin första seriematch för året. Annars så hade vi tillbaka några spelare som har varit bortresta, sjuka och skadade. Vi startade med Julle - Johanna, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Maria, Matilda, Olinda - Carro, jag. Den för dagen väldigt starka bänken bestod av Linnea, Emma L, Linda och Lina. Mikael och Lina har tagit bilderna. Härliga bilder från före och efter alla mål!

Vi startar matchen starkt och trycker på framåt. Tidigt så tappar deras målvakt ut en boll till hörna. Deras målvakt verkar ha hala handskar, så hon har svårt att hålla några skott. Emma lägger hörnorna och slår dem långt. Vi lyckas inte riktigt nå bollarna, men fortsätter att få många hörnor med oss. Jessica är nära att sätta en. Det dröjer inte länge förrän jag blir frispelad av Olinda. Jag ska bara lägga bollen förbi målvakten, men får för mycket fot på bollen så att den går utanför stolpen. Sådana lägen måste sitta! Vi jobbar på bra och vinner mycket närkamper. Vi kanske har lite mer boll, men Klågerup gör en bra halvlek och kommer flera gånger upp med fart längs kanterna. I mitten av halvleken är de riktigt nära att ta ledningen. Julle kommer ut och räddar, men får inte undan bollen. Deras spelare skjuter i ribban och på returen går skottet över. I en kontring får jag bollen av Maggie och i kamp med backen kommer jag först. Målvakten kommer ut och mitt lobbförsök träffar överkanten på ribban. Efter en skada är vi återigen nära att ta ledningen. Deras back spelar helt fel och jag når bollen i straffområdet. Carro är helt fri framför mål, men backen lyckas precis bryta min passning. Vi fortsätter att skapa mycket hörnor och vi har även en del frisparkar i bra lägen. Deras målvakt gör några riktigt bra räddningar och verkar ha fått tillbaka greppet på handskarna. Klågerup kommer sen upp i en snabb kontring och skjuter stenhårt i stolpens yttersida. Tiden går och det verkar inte bli något mål i första halvlek. Precis i slutet får Klågerup en frispark ute vid kanten. Bollen slås in framför mål och våra spelare lyckas inte rensa undan bollen. Julle är nära att sparka undan bollen, men istället går bollen under foten. En av deras spelare får helt öppet mål och kan enkelt sätta 0-1. Det blir någar minuters övertid i första halvlek, eftersom det hade varit några skador. Vi fortsätter att skapa hörnor. Det sista som händer är ett jättefint inlägg från Emma. Bollen går precis förbi mitt huvud, när jag har helt öppet mål en meter från mållinjen.

Det kändes inte bra att ligga under, men vårt spel var betydligt bättre än förra helgen. Vi bestämde oss för att vi kan vända på matchen. Klågerup var ett av de bättre lagen vi har mött och även om det var ganska jämnt i första halvleken, så kändes det som vi hade ett litet övertag. Vi gjorde två byten i paus. Emma L och Linnea kom in på varsin yttermittfältsplats och Olinda och Johanna gick ut. Emma N flyttar ner som back. Vi fortsätter att ha mest boll i andra halvlek. Det tar ett litet tag innan den första chansen dyker upp, men vi jobbar fram flera hörnor. Jessica har även många långa inkast under hela matchen. Klågerup kommer inte alls upp lika mycket längs kanterna och de har inte mycket spel på vår planhalva. Vi blir precis avblåsta för offside i två lägen, som hade kunnat bli riktigt farliga. Linnea och Emma L är pigga på kanterna och tar löpningar hela tiden. Deras målvakt kommer utanför straffområdet en gång och bollen går förbi. I sista stund kan deras back rensa undan bollen framför Carro. Med kvarten spelad kommer äntligen kvitteringen. Carro spelar mig ute på vänsterkanten. Jag tar mig in i straffområdet och skjuter i insidan av stolpen. Carro dyker upp på returen och kan trycka in 1-1. Riktigt skönt att målet äntligen kom! Carro byter med Linda. Hon kommer snabbt in i matchen och vinner mycket boll. Matilda får ett jätteläge, men bollen går tyvärr över målet. Vi fortsätter att jobba på. Jessica slår en riktigt bra frispark. Hårt längs marken går bollen genom hela straffområdet och ut vid borte stolpen, där skulle någon ha varit och petat in bollen. Lina kommer in istället för Elle på den ena mittbacksplatsen. Hon gör säkra ingripande där bak och offensivt får hon vara med på hörnorna. Med kvarten kvar slår Emma N en hörna, som hamnar vid bortre stolpen. Där dyker Jessica upp och pangar in ledningsmålet. Det blir ett riktigt målfirande. Emma N är sen nära att slå en hörna direkt i mål vid första stolpen, men bollen hamnar i nätet på utsidan. Jag byter med Carro. I slutet flyttar Klågerup upp lite och skapar några bra chanser. På ett långskott får Julle sträcka sig riktigt mycket för att rädda. Det är fortfarande vi som har mest boll. Emma L är nära att ta sig igenom deras försvar, men blir fälld precis utanför straffområdet. Inte långt ifrån en målchansutvisning. Emma N slår frisparken och målvakten räddar. Hon har gjort flera riktigt bra räddningar i andra halvlek. Med fem minuter kvar har vi ytterligare än hörna. Kanske vår 15:e. Tror Klågerup hade två. Emma slår den långt. Lina dyker upp vid bortre stolpen och nickar in 3-1. Ett typiskt Lina-mål! I slutet gör Julle en grym fotparad och ett givet mål blir till hörna. Hörnan får vi undan, men andra läget blir till ett perfekt skott i bortre krysset. Omöjligt för Julle att ta. Det var nog max två minuter kvar. Det blir lite nervöst, men aldrig nära en kvittering. Vi vinner med 3-2.

Det här var nog vår bästa match för säsongen. Lite bättre skärpa framför mål och vinsten hade blivit större. Alla gör ett kanonjobb. Julle gör en riktigt säker match i målet med fina räddningar. Alla avbytarna gör riktigt bra inhopp. Kul att ha en så bra bänk. Vi blev bara bättre varje gång vi bytte. Nu fortsätter vi jobba i veckan, så att vi kan ta fler segrar framöver!