Janstorps AIF - HBK/HIF

Kvällsmatch i fredags på bortaplan. Skönt väder för fotboll. Janstorp visste vi inte så mycket om, men det gäller att inte titta på tabellen och tro att lagen är lätta bara för att de ligger långt ner. Vi saknade några spelare, men hade fyllt på med våra unga duktiga spelare. Emma Lindell gjorde debut och fick chansen på kanten. Vi startade med Sandra H - Jessan, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Matilda, Maria, Emma L - Olinda, jag. På bänken startade Alice, Amanda H, Julle, Lindita och Mirlinda.

Vi startar matchen riktigt bra och pressar Janstorp till misstag. De har inte mycket spel på vår planhalva och vi vinner många närkamper. Jag har två riktigt bra lägen. Båda gångerna är målvakten precis på bollen med fingerspetsarna och kan tippa bollen till hörna. Emma slår hörnorna i början, men sen tar Jessica över. Det blir lite farligt några gånger, men vi får inte bollen på mål. Jessica har också några långa inkast, men vi är inte riktigt på hugget i straffområdet. Mycket snöpligt gör sedan Janstorp 1-0, då en av deras anfallare snappar upp en bakåtpass. Hon kan runda Sandra och slå in bollen i öppet mål. Inte så långt därefter kommer 2-0, då deras andra anfallare rinner igenom och inte gör något misstag framför mål. Riktigt tungt. Det kändes som vi hade kontroll på matchen och så får vi två mål i baken. Janstorp är nu först på flest bollar och skapar flera bra chanser. Jag har ett bra läge i slutet av halvleken, efter ett snabbt inkast nere på vänsterkanten. Tyvärr går inte mitt skott på mål.

Vi tror på oss själva i paus och startar med fart i andra halvlek. Amanda H kommer in i anfallet. Återigen får vi en kalldusch, då en av deras mittfältare pangar upp bollen i nättaket. Strax därefter får vi äntligen in bollen i mål. Jag får bollen ute på vänsterkanten och bryter in mot mål. Jag spelar in till Amanda, som skjuter mot mål. Målvakten räddar, men då dyker Emma L upp och gör 3-1. Vi är inte på tå sedan och de gör direkt 4-1. Vi fortsätter att anfalla och det dröjer inte länge innan 4-2 sitter. Jag kastar ett snabbt inkast till Emma L. Hon tar med sig bollen och spelar in den framför mål, där Olinda dyker upp och sätter bollen i mål. Vi känner vittring och fortsätter att jobba hårt. Tyvärr släpper vi in 5-2 i mitten av halvleken och sedan känns det som vi rasar samman. De gör både 6-2 och 7-2. Samma spelare gör alla deras mål i andra halvlek och flera av dem på kanonskott från ganska nära håll. Lindita och Alice kommer in på varsin kant i andra halvlek och båda jobbar på riktigt bra. I slutet lyckas vi återigen stänga igen och undviker att släppa in ännu fler mål.

Den här matchen är bara att glömma. Vi jobbar på bra, men har inte flytet med oss i början. Janstorp vann helt rättvist, men vi borde inte släppa in så många mål. Härlig debut av Emma L, som både gör mål och spelar fram till ett i sin första match. Bra inhopp av Lindita och Alice som visar att vi äldre får kämpa om vi ska behålla våra platser. Ny match mot Klågerup på söndag och det då lär vi få kämpa för att vinna!