Första nollan!

Dagens match spelades i riktig sommarvärme. Trots att matchen inte började förrän fyra, var det över 25 grader varmt. Vi tog en kort uppvärming för att inte slösa för mycket energi. Följande lag startade: Emma - Sara, Malin, Josse, Sandra - Emma - Stina, Lina, Louise, Lilly - jag. Olinda, Hanna P och Jessan. Hanna som gjorde årsdebut, efter några misslyckade försök att spela i u-laget.

Modellerna i laget?;)

Matchen börjar med mycket spel på mitten. Vi har svårt att hålla bollen på marken och det blir mycket inkast för båda lagen längs vår vänsterkant. Efter drygt fem minuter får jag bollen uppe vid deras straffområde. Jag tar mig in längs kanten och spelar Louise som kommer i fart och slår in 1-0. Gula Damer har svårt att få i gång sitt spel och vi ligger högt med vår backlinje. Emma flyttar tidigt upp i anfallet med mig. Kort efter första målet får Stina en boll ute på högerkanten. Hon tar sig inåt en bit och spelar Lina framför mål. Lina spelar vidare till Lilly, som kommer bakifrån och sätter 2-0. 3-0 kommer efter att Gula Damer har haft bollen en bit in på vår planhalva. Malin bryter och slår en långboll upp till mig som kommer helt fri. Ingen går på och fri med målvakten slår jag in bollen. Efter det här målet tappar vi vårt spel. Det är lågt tempo, dålig koncentration i mottagningar och passningar och det känns som det gått för lätt i början. Vi kämpar inte för varandra och matchen kan inte vara så rolig att titta på just nu. Gula Damer skapar knappt någonting. Vi kommer till några bra chanser. Stina är nog närmast att sätta bollen med en nick efter inlägg av Emma. Deras målvakt är bra med på chanserna vi får. De har en riktigt bra chans till reducering i första halvlek. Deras anfallare blir stoppad av Sandra i straffområdet. Domaren blåser straff och ger Sandra gult kort. Ganska tveksam straff, men annars var domaren bra idag. De verkar inte kunna bestämma vem som ska lägga straffen, men till slut kommer målvakten upp. Hon skjuter straffen hårt i ribban, så det blir retur rakt ut. Vi får tag på bollen och försöker kontra. Målet är ju tomt, men vi blir stoppade på vår planhalva. Vi gör två byten med kvarten kvar av halvleken. Hanna kommer in istället för Lilly på vänsterkanten och Olinda istället för Lina på mitten. Under hela första halvlek var det mesta av spelet på vänsterkanten och Hanna kommer bra med i spelet. Hon visar bra spelförståelse och spelar enkelt. 3-0 står sig halvleken ut.

I paus pratar vi om att vi kan mycket bättre, trots att vi leder med 3-0 känns det som vi har gjort en av våra sämre halvlekar. Jessan kommer in som högerback i andra halvlek. Under hela andra halvlek byter vi runt en hel del, så de flesta få vila ett tag. Vi börjar skapa riktigt bra chanser. Vårt passningspel, löpningar och närkampsspel funkar bättre och bättre. Men det sista vill sig inte. Antingen missar vi i avgörandet eller gör deras målvakt bra ingripanden. Hon blir bättre och bättre och gör den ena reflexräddningen efter den andra. Gula Damer har knappt något anfallsspel i andra halvlek. De kommer in på vår planhalva, men sen oftast inte längre och de har inte en enda riktigt farlig målchans i andra halvlek. Deras ork verkar ta slut och de har inga avbytare att byta med. Efter en kvart sitter äntligen 4-0. Emma får först en målchans, men målvakten kommer ut och räddar. Returen går ut till Hanna som i kamp med en back till vänster om målet slår in bollen. Härligt med mål i första matchen för året! Nästa mål gör Emma fem minuter senare. Hon får bollen utanför straffområdet till höger och skjuter stenhårt i närmsta stolpen och in. Otagbart för målvakten. Sen kommer en period där vi har konstant press. Vi får flera hörnor och frisparkar. Här gör målvakten en reflexräddning, där Emma skjuter från nära håll, som såg helt omöjlig ut. Sandra är nära att bli målskytt, när Louise spelar henne men domaren blåser av för offside. Med kvarten kvar får vi åter hål på Gula Damer. Jag slår in bollen från högerkanten och efter flipperspel framför mål, där först Louise är nära att få in bollen, går bollen via Stina in. Nästan direkt efter får Stina en krossboll ut på högerkanten och får in bollen vid närmsta stolpen. Sen gör Stina hattrick när hon kommer runt på högerkanten och målvakten tror att det ska komma en passning, så hon lämnar en lucka vid första där Stina sätter bollen. Tre mål inom mindre än fem minuter kändes det som. Jag får göra det sista målet, när målvakten lämnar retur på Malins långskott. 9-0 slutar matchen.

Gothia-gänget

Det känns som man efter en vinst med 9-0 bara borde vara nöjd, men det var mycket som kunde bli bättre. Fast äntligen fick vi hålla nollan och roligt med många olika målskyttar idag. Kul att se Hanna på plan igen och bra kämpat av alla idag i värmen! Nästa helg blir det en tuff match mot Hammenhög, som leder serien två poäng före oss.