Lunds SK - HBK/HIF

Igår på kvällen spelade vi en testmatch på konstgräset på Smörlyckan mot Lunds SK. De är nästa år nykomlingar i vår serie. Vädret var lite regnigt och blåsigt, men inte så kallt och det mojnade efterhand. Först var vi bara elva spelare, men under uppvärmningen dök också Sandra E upp. Vi startade med Lotta - Eve, Jessica, Tilda, Linnea - Matilda - Lindell, Emma N, Emma S, Sanna - jag.

Vi kommer in bra i matchen och har tidigt några fina anfall. Vi håller ihop laget bra och Lund skapar inte så mycket. Efterhand hittar de lite luckor i vårt lag och ställer om snabbt. Ofta stoppar backlinjen anfallen, men även Lotta gör flera fina ingripanden. Vi har någar hörnor, som Emma N slår in bra. På den första vänsterhörnan skruvar hon bollen mot mål. Jag är först på bollen och får den på kinden, så att den går in. Emma N har även en fin frispark, som hon lyfter över deras backlinjen, men vi lyckas inte nå bollen. Lindell är som vanligt vindsnabb ute på kanten och ställer till problem för hemmalaget. Även Emma S tar flera bra löpningar och en är nära att bli målchansutvisning, då deras back är på hennes ben när hon är på väg att springa sig fri. Lund är också på väg igenom, men Linnea stoppar anfallaren tvärt. Deras frispark i farligt läge skjuter de rätt i muren. I slutet av halvleken, så skjuter Lund och vinden tar bollen lite, så den går in vid första stolpen. Lotta gör sedan en riktig bra räddning, när hon räddar ett hårt välplacerat skott. En ganska jämn första halvlek, där vi jobbar på bra.

I andra halvlek kommer Sandra E in på en kant och vi byter till 4-4-2. Matilda och Emma S flyttar upp ett steg var. Sandra kommer väldigt bra in i matchen och visar snabbt sin spelförståelse. Lund har mest boll och skapar en del farliga chanser. De gör 2-1 på ett skott utifrån. Lund trycker på för fler mål, men jag tycker vi ändå står upp bra och börjar komma till några lägen. Vi kvitterar sedan efter ett underbart anfall. Evelina kastar till Matilda på mittplan. Matilda hittar Sandra E med en fin boll. Sandra spelar ut till Lindell, som direkt hittar mig framför mål. Jag har helt öppet mål och kan enkelt göra 2-2. Det känns som vi är på gång, istället gör Lund 3-2 på ett skott, som får en väldigt konstig bollbana. Senare kommer även 4-2 på ett långskott, som Lotta är på med fingerspetsarna. Lotta räddar oss sedan från fler insläppta mål med frilägesräddning och en grym fotparad.

Vi orkar inte riktigt, men stundtals spelar vi bra fotboll. Nu laddar vi för några inomhuscuper!