DM-final i innebandy

Jag, Sofie, Sandra, Jenny och Pernilla var på plats i Killebäckshallen för att heja fram Theres, Marina och resten av Södradal. Jag har inte sett innebandy live på riktigt länge. Har själv aldrig spelat och det var flera år sen min bror slutade. I finalen stod elitserielaget IBC Engelholm för motståndet. Kändes som det skulle bli tufft för Södradal, som själva vann division 1, men inte lyckades kvala upp till elitserien. Matchen var jämn i början och Marina gjorde första målet. Kvitteringen kom ganska snabbt. Sedan tog Södradal ledningen och med bara sekunder kvar utökade de till 3-1. I andra perioden skapade Sandby mest och var det laget som gjorde målen. Engelholm kom som närmast med ett ribbskott. Återigen gjorde Södradal mål i slutsekunderna och inför tredje perioden stod det hela 6-1. I tredje perioden blev det lägre tempo och i slutet flyttade Engelholm upp och satte mer press. Södradals seger var aldrig i fara och i slutet gjorde de 7-1, när Engelholm hade tagit ut målvakten. Det var en riktigt kul match. Innebandy går riktigt fort. Hade varit skoj att vara bra på det själv! Lite mer folk och bättre tryck på läktaren än vad man är van med när man spelar fotboll.