Första oavgjorda matchen

Idag var det åter blåsigt på Knutsvallen. Vi startade med Camilla - Anna, Milan, Lina, Sandra B - Elin, Stina, Sofie I, Kajsa - Pilan, jag. Olinda och Malin började på bänken.

Vi valde att börja med motvind och hoppades att vi skulle klara hålla emot. Borgeby har mycket boll och skapar några farliga chanser. Vi är inte riktigt på hugget och tar för lång tid på oss när vi väl får bollen. Vinden bidrar till att vi stundtals blir ganska tillbakapressade. Vi kommer bara upp i ett fåtal kontringar och jag tror inte vi skapar någon riktigt bra målchans i första. Försvaret ligger ofta rätt och Camilla är bra med på de bollar som går igenom. Hon är bra på att rulla igång spelet snabbt, ofta med utkast till ytterbackarna. Mycket av spelet hamnar på vår högerkant och vi har svårt att vända till andra sidan. Sandra och Kajsa får springa mycket utan boll. Borgeby har ett kanonläge på en hörna, men skjuter högt över annars är det mest halvchanser. Många gånger kommer de nästan igenom, men Milan eller Lina är för det mesta på bollen i sista stund. Vi lyckas hålla tätt till pausen och det känns som vi ska kunna ta över andra halvlek i vinden.

Vi börjar bra och sätter press på dem. Nu är det Borgby som har svårt att få undan bollen. Vi slår mycket långbollar, som vi anfallare försöker få tag på. Borgebys backar är ofta följsamma och det blir inte många riktigt bra lägen. Jag är precis före målvakten på en boll, men bollen går ut mot sidlinjen och det blir aldrig farligt. Vi försöker skjuta utifrån, men alla skott går över. Borgeby kommer upp i en del snabba kontringar och våra backar får jobba för att hålla tätt bakåt. Vi skapar flera hörnor. Milan slår en av dem helt perfekt i vinden, så att den skruvar sig in i bortre delen av målet. 1-0 och nu känns det som vi är på gång. Några till hörnor blir också farliga. Jag har två riktigt bra chanser på inlägg från höger. Först är det Malin som slår ett. Från misstänkt offside, kommer hon runt och lägger in bollen. Jag når inte riktigt fram och bollen går utanför stolpen. Sedan är det Pilan som slår ett inlägg utifrån sidlinjen. Jag kommer helt fri, men missbedömer studsen och får inte träff. Borgeby tar sedan över och pressar högt upp. De går in bättre i närkamper och är mer på hugget. Vi tvekar och tar inte riktigt jobbet. I en kontring kommer en Borgybyspelare förbi våra backar och fri med Camilla lägger hon in bollen i mål. Med kanske en kvart kvar får vi ytterligare en hörna. Milan slår den högt och bra mot första stolpen. Målvakten missbedömer bollen och den tar hennes händer och in i mål. Domaren hade sett något oschysst och dömer mycket tveksamt frispark till dem. Som jag ser det och jag är närmast, så krockar målvakten med den egna spelaren. Jag rör henne, men det är inte det som får henne att trilla. Tråkigt att få målet bortdömt, men det är inget att göra. I slutet har båda lagen några halvchanser, men det blir inga fler mål.

Jag tycker inte alls vi gör en bra match idag. Försvarsmässigt är det väl ok. Vi ligger bra i våra positioner och släpper inte in så mycket mål som vi har gjort i några matcher. Vi måste vara mycket tuffare, gå in i närkamper och vilja vinna bollen i alla lägen. Borgebyspelarna gick stenhårt på boll, ibland lite småfult. Själv har jag lite dubbmärken här och var. Viljan som fanns i lördags, var borta idag. Jag trodde vi skulle ta över och vinna den andra halvleken, men efter en bra början, tappade vi i slutet. Vi får väl egentligen vara nöjda med 1-1, men vi kan så mycket bättre än så här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0