Vångens första förlust

Regnet hade vräkt ner hela dagen. Herrarna spelade på b-planen när vi kom, men vi skulle spela på a-planen. På vissa ställen var det mer blött än andra och det blev bara värre och värre. Alla verkade trots vädret laddade för match. Själv hade jag dålig koll inför matchen. Sara kunde vara med, men däremot var Emma H i Norge och jobbade. Vi startade med Emma - Sara, Malin, Josse, Sandra - Louise - Stina, Lina, Pilan, Olinda - jag. Sofie N, Sofie I och Jessan började på bänken. Herrarna fixade en härlig vinst och vi ville inte vara sämre...

BlöttBlött..Blött..
Har tyvärr inga roliga matchbilder...

Vi fick välja sida och började i motvind. Som alltid har vi svårt att vara med från början och den här matchen var inget undantag. Det känns som vi måste känna på motståndarna innan vi inser att de inte är så bra som vi tror och idag tog det nog en kvart. Vången kommer till flera avslut, men det är inte många gånger som det blir riktigt farligt. Vången spelade med trebackslinje och hade många spelare på mitten. Vi har svårt att få upp bollen i vinden, men skapar några kontringar. På ett av dem kommer jag runt på vänsterkanten, efter en snygg klack av Lina, och spelar Olinda som kommer perfekt i mitten. Tyvärr går skottet precis över. Vången har mängder av hörnor. De flesta har vi bra koll på, men vi borde försöka undvika att få så många emot oss. På en når en Vångenspelare högst på, men nicken går utanför. Ju längre matchen går ju mer kommer vi in i matchen. Från början är jag väldigt ensam uppe på deras planhalva och plaskar mest runt i pölarna. Men efterhand flyttar vi upp längre och längre. Olinda kommer bra upp på sin kant och tar flera riktigt bra löpningar. Stina är också bra med, men borde våga komma ännu mer med fart. Lina, Pilan och Louise vinner mycket boll på mitten. Vårt passningsspel är, trots att förutsättningarna inte är så bra, riktigt bra under en period. I mitten av halvleken kommer vårt ledningsmål. Snyggt väggspel mellan Olinda och Lina ute på vänsterkanten, leder till att jag får bollen i straffområdet. Jag tar med mig bollen förbi backen och lägger in den vid närmsta stolpen. Härligt och just då rättvist för vi skapade mycket och spelade bra. Efter målet fortsätter vi trycka på. Vången har inte mycket bra spel. Hela vår backlinje ligger bra och Emma är bra med på bollarna som går över. Det är inte lätt att läsa studsarna på den blöta planen och med den kraftiga vinden. Ibland studsade knappt bollen något och ibland får den riktig fart. Vi skapar några hörnor, som aldrig blir riktigt farliga. Louise får några lägen utifrån på andra bollarna. Med kanske en kvart kvar av matchen får vi en frispark till vänster precis utanför straffområdet. Malin lägger frisparken. Bollen touchar precis mitt huvud, ställer målvakten och går långsamt stolpe in. I det här läget känns det som Vången nästan har gett upp. Det är inte alls samma lag som vi mötte sist, som jag tyckte var riktigt bra. Vi trycker på för mer och hade vi fått in ett mål till hade matchen varit avgjord. Istället slarvar vi i slutet. De får en frispark precis inne på vår planhalva. Vi är inte riktigt med och bollen går ut till en spelar på högerkanten. Tre spelare går ut och det blir tomt i mitten. Vi får inte undan inlägget och bakifrån kommer en spelare och trycker hårt in reduceringen otagbart för Emma. Tråkig avslutning på halvleken, men vi håller ihop de sista minuterna och leder med 2-1 i paus.

I andra halvlek har vi vinden i ryggen och börjar bra. Vi trycker på och skapar några chanser. Vången har svårt att få upp bollen och vi vinner den ofta redan vid mittlinjen. Hela backlinjen ligger bra och går ofta in framför Vångenspelarna och bryter. Efter ett tag kommer Sofie N in på vänsterkanten. Hon kommer nästen direkt till ett bra läge, men skottet tar målvakten. Vi tappar mer och mer av spelet och efter en kvart är det Vången som har tagit över. De kommer runt på kanterna, men oftast håller vi ihop och bryter i sista stund. De slår två bra krossbollar från vänster in mot straffområdet. Båda gångerna håller det på att bli farligt, men Sandra och Emma löser det i sista stund. Det känns som de kommer närmare och närmare en kvittering. Vi har inte mycket spel och slår mest ifrån oss. Vi skapar några skottlägen, men deras målvakt är bra med och tar alla enkelt. En av deras högerhörnor är riktigt farlig. Vångenspelaren får helt ensam nicka, men tur för oss så går bollen en decimeter över ribban. Med kanske kvarten kvar kommer deras bästa målchans från ingenstans. Bollen går som det ser ut enkelt ner mot Emma, som bara ska ta upp den. Planen har i detta läge blivit så blöt att den bara stannar någon meter från mål och Emma är inte alls med på det. Vångenspelaren får öppet mål, men Sandra är med bra och tillsammans med Emma stoppar de första läget. På något sätt blir bollen fri igen och Vångenspelaren har helt öppet mål igen och jag var säker på att det skulle bli 2-2. Istället skjuter hon i utsidan av nätet på målet. Ibland ska man ha tur. Vi börjar bli trötta, men kontrar för att avgöra matchen. Lina som har flyttat upp i anfallet frispelar snyggt mig. Jag ska bara lägga in bollen vid bortre stolpen, men istället blir det en skott rakt på målvakten. Efter målet byter Lina och Sofie I kommer in på mitten. Hon visar med sin tuffhet hur vi ska spela och det känns som vi höjer oss. Nästan direkt får jag en bra djupledsboll på högerkanten. Jag når bollen först och tar mig in i straffområdet. Stina har tagit en bra löpning från sin kant och det är bara att frispela henne, som sätter avgörande 3-1 i öppet mål. Riktigt skönt mål! Det är bara några minuter kvar och efter målet orkar inte Vången skapa mer. Bara några minuter senare får jag en bra boll av Sandra på vänsterkanten. Jag stoppas innan straffområdet och spelar bak till Sofie som skjuter med vänstern. Bollen går i en perfekt båge över målvakten och in i bortre delen av målet. Sofie visar åter sin målfarlighet och har gjort mål i båda matcherna hon har spelat. Matchen slutar 4-1 och Vången har förlorat sin första match.

Alla gör en riktig kämparinsats! Det var jobbigt att spela i det här vädret. Skorna kändes som de vägde ett kilo styck och själv hamnade jag i offsideläge flera gånger efter att jag inte orkade springa hem efter löpningarna framåt. Tyvärr är vi lite ojämna. När vi spelar bra kan vi spela ut alla lag, men vår lägsta nivå måste bli betydligt högre. Vi får satsa på att spela bra i en hel match nästa gång, så slipper det bli så spännande. Detta måste ha varit den mest nervösa matchen i år. Emma har för det mesta bra koll på bollen och agerar säkert trots att det inte är lätt när det är så blött. Hela backlinjen gör en jättebra match. Sist när vi mötte Vången skapade de väldigt mycket, men idag håller vi ihop bra. Mittfältet vinner under våra "bra" perioder allt och Vången har svårt att få tag på bollen. När Vången för spelet blir vi avvaktande och hela laget faller för långt, då måste vi våga trycka på mer och gå in tuffare i närkamperna. Olinda visar att hon är tillbaka i bra form. Hon håller i bollen bra, tar sig förbi på sin kant och slår flera bra bollar fram till mig.

Lina firar med att för ovanlighetens skull städa!

Nästa helg väntar Borgeby, som säkert är revanschsugna efter vår 5-1 vinst sist. Resultatet speglade inte matchen, som var betydligt jämnare. Då gjorde vi några lätta mål och det kan man inte räkna med jämnt.