Härlig dag

Jag har varit ledig idag. Riktigt härligt väder det har varit nu ett tag. Det gäller att njuta så länge det varar. Började dagen med att städa och fixa lite i lägenheten. Sen tog jag mina inlines och åkte till Sandby. På kvällen åkte jag upp till Hardeberga till träningen och blev omåkt av alla lata bilåkare..;)

Perfekt fotbollsväder! Det blåste knappt uppe i Hardeberga och det brukar det göra fast det är vindsstilla överallt annars. Det var många som insett att det var skönt att träna. Till och med Theres hade tagit sig upp till Hardeberga. Tyvärr för oss "får" hon inte spela fotboll. Hon har bestämt sig för att satsa på innebandyn och åker i sommar upp till Göteborg. Vi började träningen med passningar. Emma fick lite motvilligt vara med mig. Först ett tillslag och sen två. Sen långt steg, gå med bollen och vändning med översteg. Därefter släppte vi bollen mellan benen, tog med den med klacken mellan benen och till sist släppte den mellan benen, vände om och tog med den med utsidan. Sist vi gjorde övningarna var vi på grus och nu gick det inte alls lika snabbt. Bollen rullar inte lika snabbt i gräset. Sedan tog vi upp bollarna i händerna. Den ena sprang fram till den med boll och backade och fick en hög boll att nicka på. Vi körde sen nickar till varandra och det blev inget nytt världsrekord för mig och Emma. Sedan hade vi allsvenskan. De flesta börjar bli bättre på att gå in i närkamper och våga gå på bollen vid inlägg. Men ibland är vi för fega och vågar inte ta steget fram för att sätta till huvudet. Vi avslutade med spel på stor plan. Ganska bra spel med några snygga spelvändningar och mål.

På torsdag är det ingen träning för u-laget spelar borta mot Borgeby kl. 19.00. De som inte ska spela kan istället följa med ut och heja fram u-laget till vinst. Borgeby har vunnit mot Sösdala med 3-1 och spelat lika mot Kick. Vi mötte dem i en jämn träningsmatch, där det blev förlust med 2-1. Revansch nu?!? Själv hoppas jag att jag får vara med och spela. Sofie skulle höra av sig om alla kunde, för då fick jag inte vara med. I helgen är de flesta tillbaka så det blir inte lika många som behöver dubblera.

På lördag möter vi Skillinge borta kl. 14.00 med a-laget. Jag tror att alla kan vara med utom Hasse. Tyvärr för hon har bara blivit bättre och bättre, sen hon har börjat träna igen. Emma kanske inte kunde, men jag hoppas det löser sig med jobbet för hon behövs i laget. Själv slutar jag egentligen jobba 13, men chefen är schysst och om jag börjar en timme tidigare så borde jag kunna hinna till Skillinge i ganska god tid till matchstart. Gäller att jag jobba på snabbt bara. Skillinge som precis som oss vunnit en match på WO. De har en 1-0 vinst mot Sjöbotjejerna och förra helgen förlorade de mot Hammenhög med 2-0. De verkar vara målsnåla både framåt och bakåt, till skillnad från oss som både har gjort många och släppt in många. Förra säsongen spelade de i tvåan och en del spelare borde ha högre tempo i sig. Jag har ingen aning om om de har tappat spelare eller om de har kvar samma lag sen dess. Josefin Ovesson är tillbaka i laget igen efter att ha varit korsbandsskadad förra säsongen. Hon tillför mycket med sin rutin från allsvenskan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0