HBK - Lilla Torg

Hemmapremiär i serien och första matchen på Knutsvallen! Soligt och skönt, men ganska blåsigt. Vi startar med följande lag: Emma - Sara, Emma H, Malin S, Sandra - Stina, Pilan, Lina, Hasse - Jag, Benita - Olinda, Elin, Hanna L.
 

image92
Sara har svårt att välja om hon ska ha en banan, tre nektariner eller fem påsar plopp. Erik göder oss med mat!


Vi kommer mycket bättre in i matchen jämfört med förra helgen, då vi inte hängde med de första tio minuterna. Lilla Torg verkar inte riktigt vara på hugget och vi spelar runt på deras planhalva. Efter fem minuter får Lina till ett riktigt bra skott en bit utanför straffområdet. Bollen går i en båge och träffar ribban och ner på mållinjen. Tyvärr får sen målvakten tag på bollen, men det var riktigt nära 1-0. Vi använder kanterna en del och jag och Benita får flera bra bollar att jobba på. Lilla Torg har inte mycket spel och de är knappt inne på vår planhalva. Men efter ett tag får de en högerhörna. De slår den långt och Sara Stålhammar får stå, ta emot bollen och skjuta den stenhårt upp i nättaket. Väldigt orättvist, men vi får se till att vara snabbare i ut i vår press. Nästan direkt utökar de till 2-0. Ett uppspel rensas ut och deras lagkapten, Annelie Lindborg, möter bollen precis utanför straffområdet och sätter enkelt bollen lågt vid bortre stolpen. Nu kändes det riktigt tungt. De fick lätta, men snygga mål och vi fick inte utdelning på våra chanser. Malin S flyttar i det här läget upp, så vi spelar med tre anfallare. Vi får frispark i bra läge till höger utanför straffområdet. Emma lägger in bollen perfekt mellan målvakt och deras backlinje. Tyvärr når varken jag eller Lina bollen. Vi får några offside-avblåsningar i bra lägen och Lilla Torg vill även ha vår reducering till offside. Sara slår upp en bra boll mot mig. Backen missar att bryta och jag kommer runt in i straffområdet. Jag lägger in bollen från kortlinjen till Malin S som sätter den i öppet mål. Skönt och rättvist att vi äntligen fick in bollen. Med kvarten kvar av halvleken kommer nästa kalldusch. De slår en krossboll ut på deras högerkant. Yttermittfältaren, Isabelle Refthagen, tar snyggt emot bollen och vänder och slår på volley långt utifrån sidlinjen in bollen i bortre delen av målet. Ytterligare en av deras spelare som spelat i högre divisioner, visade sin klass. Sista kvarten pressar vi på för mål och de börjar bli trötta. De har svårt att hänga med i vårt tempo. Vi lyckas inte få in någon reducering och det kändes väldigt tungt att ligga under med 2 mål, men att spelmässigt vara bättre än motståndarna.

I paus pratar vi om att vi måste utnyttja att deras backlinje inte är så snabb och orkar så mycket och komma bättre ut i press när de får bra läge. Nästan direkt får jag en perfekt långboll av Lina. Jag tar emot den i straffområdet och vänder upp. Tyvärr går skottet en meter utanför målet. Vi måste sätta chanserna om vi ska vinna! De har inte mycket spel och vi fortsätter att försöka slå djupledsbollar mellan deras backar. Vi skapar några halvchanser. Efter en kvart får vi till slut utdelning. Pilan slår en boll mellan backarna och jag kommer fri mot mål. Jag skjuter en bit ut, målvakten är på bollen, men kan inte hålla den. Nu känns det som vi har allt och de försvarar sig bara. Kvitteringen kommer efter att Lina kastat ett snabbt inkast längs kanten. Jag slår in bollen framför mål och Malin kommer perfekt och stöter in kvitteringen. Härligt! Deras tre "klasspelare" blixtrar till några gånger, men våra backar är bra med och släpper inte igenom något. Vi har några hörnor som blir farliga. En är Lina nära att nå med huvudet. Två av dem lägger Emma på första stolpen och Pilan är där och skarvar vidare dem. Den ena får jag tag på, men skottet nickar en av deras spelare undan på mållinjen. Benita har ett bra skottläge, men målvakten är med och tar det. Även Hasse kommer till ett bra läge från kanten, men skottet går rakt på målvakten. Jag tycker sen att de borde fått sin mittback utvisad. Efter en perfekt djupledsboll, så kommer jag först på bollen och på väg mot mål fastnar jag i deras mittback och trillar. De var två backar i närheten, men det hade blivit friläge och alltså borde det varit målchansutvisning. Mittbacken får gult kort och vi får frispark i bra läge. Tyvärr går frisparken över mål. Med mindre än en kvart kvar kommer äntligen vårt ledningsmål. Hasse slår en djupledsboll. Jag når inte riktigt bollen i kamp med backen, slänger mig, får en tå på bollen och den rullar in vid bortre stolpen. De sista minuterna känns lite nervösa. De har några skottlägen och får en jättechans på en hörna, men skotten går utanför krysset. Vi fortsätter att skapa chanser. Olinda som kommit in får ett bra läge. Sen får jag en perfekt boll av Lina. Backen hinner ifatt mig, men jag får iväg ett skott som målvakten snyggt räddar, men hon skadar sig i axeln och de måste byta målvakt. Till slut sätter Stina avgörande 5-3. Jag slår ett inlägg, som Lina spelar vidare ut till Stina. Stina sätter säkert bollen i mål. Vi fortsätter sen att trycka på och de har inget efter målet. Det blir inga fler mål och vi vinner med 5-3.

Riktigt starkt att vända underläget idag! Alla gjorde en kanoninsats. Målen är svåra att ta och förutom de så var backlinjen riktigt säker. Emma i mål var också bra med och agerade stabilt. Skönt att ha Emma H i backlinje. Hon får lätt iväg bollen när det känns som det håller på att bli farligt och hennes bollar blev till många bra lägen framåt. Mittfältet jobbade riktigt bra hela matchen och lade perfekta bollar upp till mig och Benita gång på gång. Malin S visade sin målfarlighet, när hon fick chansen att komma upp. Vi fick mer folk med i anfallen och vi hade lättare att få tag på bollarna.
 

image93
Lina ställer motvilligt upp på ett segerkort med Rille!;)


Nästa helg är det en ny tuff match mot Skillinge borta! Hoppas då att alla bortresta spelarna är tillbaka, även om vi klarade oss bra utan dem idag..;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0