Mycket fotboll igen

Idag var jag i värmen och kollade på Team Sandby mot LB07. Teamet som inte hade lika många a-lagsspelare (Oliw och Linda startade nog mot Helsingborg) som de har haft i de tidigare matcherna och hade med fem tjejer från flicklaget. Matchen är ganska jämn spelmässigt. Teamet inleder bäst och har någon målchans precis i början. Men LB07 tar tidigt ledningen genom Hanna Wackå. Sedan tar LB07 över. De får en lite tveksam straff efter att Hanna Wackå blivit "stoppad" i straffområdet och straffen går säkert i mål. Hanna utökar sedan till 3-0, när hon springer förbi försvaret. Efter det sätter Teamet ner Oliw som mittback och det blir lite lugnare.

image114

I andra halvlek känns det som LB07 bevakar sin ledning. Teamet reducerar till 3-1 en bit in i halvleken genom Louise Andersson. Efter det pressar Teamet tillbaka ett lite nervöst bortalag och har några riktigt bra chanser att göra ett mål till på. Med kvarten kvar avgörs matchen när återigen Hanna Wackå springer ifrån backlinjen och säkert lägger in 4-1. Spelmässigt var matchen ganska jämn, men skillnaden var nummer 19, Hanna Wackå. Teamets backlinje hade riktigt svårt att få tag på henne. När vi mötte LB07 gjorde hon det första målet i matchen, men sen har jag inget minne att hon skapade så stora problem. Vi möter dem snart igen och då får vi hålla ögonen på henne.

Efter matchen åkte jag in till Malmö IP för att titta på LdB - Bälinge. Vi hade domarträff och fick prata lite med domarteamet innan matchen. Under matchen skulle vi studera domaren och se vad hon gjorde bra och dåligt. Hon var duktig och det blev mest positiva saker vi pratade om. Matchen slutade med en säker 4-0-vinst till LdB. LdB som inlett med tre raka vinster, har derby i veckan mot Kristianstad. Hade varit kul att se, men det blir träning istället.