REVANSCH!!!

Inför dagens returmöte mot LB07 hade vi ändrat om lite i startelvan. LB07 hade vunnit stort i alla matcher sen vi mötte dem sist, medan vi hade förlorat två matcher på rad och inte spelat så bra. Lina saknades sen sist och vi startade med en defensiv uppställning. Emma - Sara, Malin S, Josse, Sandra - Emma H - Jessan, Pilan, Louise, Stina - Jag. Hanna L, Olinda och Benita var avbytare. Det var perfekt fotbollsväder och inte ens i Hardeberga blåste det något.

Vi inleder matchen väldigt avvaktande. De spelar runt bra, vinner närkamper och är först på alla bollarna. Vi håller ihop backlinjen bra, så de skapar inte så många farliga målchanser. Under de första 10-15 minuterna är vi knappt över mittlinjen. Vi har svårt att få upp bollarna, som stannar på LB-spelare och kommer tillbaka lika snabbt. Vi slarvar med passningarna och till och med frisparkar hamnar många gånger ut över sidlinjen. Deras press avtar sedan lite och vi kommer högre upp i banan. Efter 25 minuter slarvar vi i backlinjen. Vi har en frispark långt ner i plan, som vi spelar tillbaka. Deras snabba anfallare är framme och bryter. Hon spelar in till den andra anfallaren, som får friläge och sätter 1-0. Direkt på avspark tänker vi försöka kontra. Tyvärr bryter de bollen och spelar ut på högerkanten. De slår en krossboll och en av deras spelare får med sig bollen och skjuter ett skott precis utanför straffområdet. Det går in högt till vänster i målet. Det är möjligt att Emma hade solen i ögonen, men hon får till en bra träff. Riktigt surt att tappa in två mål på så kort tid. Egentligen var det rättvist, men de hade inte skapat chanser för att leda matchen. Stort bollinnehav vinner man aldrig några matcher med. Efter 0-2-målet flyttar Emma upp i anfallet med mig. De sista tio minuterna kommer vi upp bra. Vi sätter högre press och stressar dem till några misstag. Vi har några hörnor och en frispark i bra läge. Tyvärr är det aldrig nära att vi får in bollen. De har också ett antal hörnor i första halvleken, men jag tycker vi är bra med och har koll på dem. Emma (målvakt) får en riktigt ful smäll. Deras anfallare får bollen för långt ifrån sig och när Emma tar den får hon hennes dubbar i huvudet. Säkert inte medveten, men det borde vara gult för farligt spel. Vi har bara tre bra chanser i första halvlek, alla i slutet av halvleken. Emma kommer bra runt på högerkanten och slår ett hårt inlägg. Tyvärr får jag bollen lite bakom mig och får hoppa bakåt för att få huvudet på bollen och bollen går inte på mål. Den andra chansen får vi när jag kommer in i straffområdet och slår bollen snett bakåt till Pilan, men tyvärr går inte skottet på mål. Den sista chansen sätter Stina i mål, men tyvärr var hon avvinkad för offside. LB07 leder rättvist i paus med 2-0. Vi avslutade bra, men inledningen var riktigt dålig. Då märktes det att LB07 leder serien.

I paus kändes det inte så positivt, men vi jobbade på bra i första och kände i slutet att de inte var så bra som många kanske trodde. Vi börjar andra halvlek mycket bättre. Det känns som de är mer avvaktande och vi kommer runt på kanterna. Inte långt in i andra halvlek får jag bollen ute till höger. Jag tar mig in i straffområdet och skjuter i stolpen. Bollen går bakom målvakten och fram till Emma, som får in bollen över mållinjen. Inte hårt, men det räckte för en reducering. LB07 verkar stressade över vår reducering och vi skapar mycket. De har under en period nästan inget. Nu är det vi som bryter högt och är först på bollarna. Jag får ett friläge när backen missar en rensning, men tyvärr blir skottet för löst. Vi får frispark någon meter utanför straffområdet och Malin lägger den. Bollen går mot krysset, men målvakten hinner dit. Hon lämnar retur, men de hinner rensa undan bollen. Vi har flera hörnor, men de är starkast i luften. Sandra får några andra bollar, men hennes skott täcks av deras spelare. Vi kommer närmare och närmare en kvittering. Till slut får vi in bollen. Sara slår en krossboll och deras back och målvakt läser situationen lite fel, så jag kommer först på bollen. Den rullar mot mål och går via den högra stolpen in, 2-2. Starkt att hämta upp underläget från första, men 2-2 har vi varit med om innan och bara förlorat. Efter målet backar vi hem och de kommer högre upp på vår planhalva. De skapar några halvchanser. Hanna kommer in istället för Jessan. Jag får en bra boll från Pilan, men får inte med mig bollen utan kommer ut på kanten. Jag slår in den mot bortre stolpen. Emma är där, men får inte bollen på mål. Sen kommer nog matchen snyggaste anfall. Vi spelar oss med få tillslag och väggspel ut på högerkanten. Emma och Stina väggar sig förbi backarna och Emma slår ett perfekt inlägg mot bakre stolpen. Jag är där, men får bollen på vaden och den går en meter utanför stolpen. Den måste sitta! Hanna gör ett piggt inhopp. Hon kommer till flera skott- och inläggslägen. Spelet böljar fram och tillbaka. Med en kvart kvar får Hanna bollen på vänsterkanten. Hon spelar vidare till mig, som drar mig inåt i banan och kommer förbi deras backar. Jag skjuter mot närmsta krysset. Målvakten är på bollen, men den går in. Riktigt härligt! Efter målet fortsätter det böljande spelet, men LB07 tar över efterhand. Emma flyttar ner och Louise, som sprungit hur mycket som helst, byter med Olinda. LB07 har svårt att skapa riktigt farliga målchanser. De har flera frisparkar i bra lägen och några hörnor. En av hörnorna tar i ribban innan vi kan få undan bollen. Med mindre en fem minuter kvar får Emma en till smäll. Den här gången får hon en spelares dubbari låret och hon kommer nog ha en rejäl lårkaka imorgon. De blir ett ganska långt spelavbrott och vi hinner snacka ihop oss. Trots att Emma haltar omkring, så kommer hon bra ut och avvärjer när de håller på att få ett friläge. Det händer inte så mycket mer och vi tar en riktigt skön seger mot serieledarna!

Det var riktigt starkt att vända idag. Skönt också, eftersom vi förlorade borta med 3-2 och de då avgjorde precis i slutet. Vi måste ändå ha ganska lätt för LB07 eller har de svårt för oss. Vi har gjort fem av deras nio inläppta mål. Alla måste ha beröm efter dagens match. Emma gör en jättebra match i målet. Hon är säker och kommer bra ut och tar bollen framför fötterna på deras anfallare flera gånger. Hela backlinjen gör ett riktigt bra jobb och släpper inte till många chanser under matchen. Louise, som fyller 18 idag, sliter som alltid och fick en härlig seger som present. Det måste vara jobbigt för motståndarna att möta både Pilan och Louise på innermittfältet. Båda springer på allt och ger aldrig upp. Avbytarna gör pigga inhopp. Framför allt Hanna som gör sin "riktiga" debut i a-laget. Hon tar för sig, trycker till motståndarna och skapar flera chanser framåt.

Måste avsluta med en rolig sak. Emma sa till mig innan matchen att jag skulle göra två. Jag gick med på det om hon lovade att göra ett. Gäller att hålla vad man lovar...;)

Efter matchen blev det tårta för Louise i klubbstugan. Vi firade både hennes födelsedag och dagens härliga seger! Nu får vi se till att ladda inför lördagens match hemma mot Borgeby, som kommer bli minst lika tuff!
 
image120
Stina tycker om tårtan!;)
 
image121
Hanna, Josse, Olinda och Sofie är alla värda lite tårta!
 
image122
Peter grattar Louise och Stina har snart ätit upp hela tårtan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0