Säker vinst

Den andra matchen på två dagar. Det var fortsatt bra fotbollsväder, men lite mer vind än i torsdags. Den enda skillnaden på truppen var att Lina var med igen och att Olinda jobbade. Några kände av matchen sen i sist. Vi startade med samma defensiva uppställning som mot LB07. Emma - Sara, Malin S, Josse, Sandra - Emma - Lina, Pilan, Louise, Stina - Jag. Louise fick fortsatt förtroende på innermittfältet efter insatsen mot LB07. Benita, Hanna L och Jessan började som avbytare.

Vi tar för oss direkt i matchinledningen. Tempot är inte alls lika högt som i förra matchen. Det är mycket spel på mittplan och det skapas inte så mycket chanser. Vi har svårt att få tag på bollen högt upp. Jag blir lite ensam och deras backar tar oftast hand om bollarna. Vi ligger bra med laget försvarsmässigt och släpper inte till mycket bakåt. De har en snabb, liten anfallare, som springer på allt och vårt försvar fick verkligen vara på tå för att hinna med. Efter kanske en kvart får vi vår första hörna från vänster. Emma skjuter ett riktigt bra skott mot vänsterkrysset, men deras målvakt tippar bollen till hörna. Emma slår den långt och vid bakre stolpen dyker Lina upp och nickar in 1-0. 2-0 kommer inte långt efter. Även denna gång en vänsterhörna, som Emma slår långt fast bollen kommer inte lika nära mål. Malin dyker upp och slår in bollen på volley. Kort därefter kommer nästa vänsterhörna. Emma slår den bra igen, men den här gången trycker målvakten bort mig med händerna och domaren blåser straff. Malin sätter straffen säkert nära stolpen. Plötsligt står det 3-0 utan att vi har spelat speciellt bra. Det känns som att vi inte ger allt, att vi blir lata och inte tar i mer än vad vi behöver. Efter halva halvleken flyttar Emma upp i anfallet och vi har lättare att få tag i bollen högt upp. Borgeby skapar några chanser genom sin snabba anfallare. Med tio minuter kvar av första halvlek kommer en reducering. Det är skott en bit utanför straffområdet som ställer Emma. Hon är på bollen, men kan inte hålla den och den går in. Vi har några skott utifrån och frisparkar som blir halvfarliga. 3-1 står sig till pausen. Det kändes bra att leda i pausen för en gång skull, även om vi vet att vi kan mycket bättre.

I andra halvlek går vi ner till vår defensiva uppställning igen. Inget av lagen skapar så mycket chanser. Båda lagen har några hörnor, men inga blir riktigt farliga. Det känns som vi har kontroll på matchen. Det blir mer öppna ytor efterhand i andra halvlek och vi försöker komma runt på kanterna. Borgeby har några skott utifrån, men är aldrig riktigt nära att reducera. Istället är det vi som utökar. Vi får frispark ute på vänsterkanten ganska långt upp. Sandra slår in bollen framför mål. Lina får, enligt henne själv bollen på armen (jag trodde den tog i ryggen), och touchen ställer målvakten. 4-1 och nu känns matchen avgjord. Även 5-1 kommer inte långt efteråt. Vi har ett inkast på vänsterkanten. Pilan tar emot bollen och slår den vidare till mig. Jag viker in i banan och skjuter lågt mot första stolpen. Målvakten är på bollen, men kan inte hålla den. Vi gör tre byten i slutet. Benita kommer in som högermittfältare, Hanna som vänster och Jessan som högerback. I slutet av matchen är det mycket chanser åt båda hållen. Borgeby har flera bra chanser att göra mål. Vi bryter precis i sista stund flera gånger och Emma är bra med i mål. Den bästa chansen får de när bollen går ut till deras vänstermittfältare som kommer med full fart mot mål. Hon har helt öppet mål, men Benita stressar henne och skottet går över. Vi har också några bra chanser att göra ytterligare mål. Den bästa kommer precis i slutet. Stina kommer bra längs högerkanten och slår ett inlägg längs marken till Benita. Benita skarvar bollen vidare till Josse, som tagit en jättelöpning från sin mittbacksplats. Hon blir fri med målvakten, men bollen går precis utanför vänstra stolpen.

Matchen slutar 5-1. Det känns som vi inte spelade alls lika bra som andra halvlek i torsdags, men man ska väl inte klaga för mycket när man vinner stort. Borgeby saknar tydligen många spelare och vi har nästan alla tillgängliga. Försvarsmässigt var det bra idag igen och vi slog inte bort lika många passningar som sist. Stina är den enda spelaren som jag tycker gör en bättre match idag än i torsdags. Hon spelar tufft, kommer i bra löpningar och trycker till i närkamperna. Många av frisparkarna hon fick emot sig, tycker jag inte borde varit frispark. Nu får vi ladda för tredje matchen mot Sjöbotjejerna på tisdag! Vi får försöka hålla trenden med att släppa in mindre och mindre mål och ta vår första nolla, fast huvudsaken att vi vinner!