Fotboll i kanonväder!

I lördags spelade u-laget match mot Harrie/Kävlinge. Efter stora problem att få ihop lag så var vi till slut två avbytare. Vi startade med Camilla - Lottie, My, Malin S, Sara L - Sofie I, Pilan, Olinda, Anna - Stina, jag. Aleks och Elle började på bänken.

I första halvlek håller vi ihop spelet bra. Deras snabba anfallare skapar problem några gånger, men antingen löser backlinjen situationen eller är Camilla bra med. Tempot är väldigt lågt. Vi har svårt att låta bollen rulla snabbt mellan oss och vi tar inte många löpningar. Många klagar på värmen, men så varmt är det inte. Under sista tjugo minuterna av halvleken kommer Elle in i anfallet. Hon skapar flera riktigt bra chanser och med sina löpningar stör hon deras backlinje som annars har varit stabil. Det bästa läget har hon efter ett friläge, när hon rullar bollen precis utanför stolpen.

I andra halvlek dröjer det inte länge innan de lyckas göra mål. Vi släpper igenom en djupledsboll och deras kvicka anfallare är först på bollen. Nästan direkt på avspark lyckas vi kvittera. Efter ett inspel, får inte deras målvakt riktigt tag på bollen. Sara är framme och trycker in bollen i mål. Det blir ett väldigt liv om att målvakten hade kontroll på bollen, men målet godkändes. Sara hade precis blivit uppflyttad i anfallet och direkt efter målet, fick hon inte spela mer där. Det var tacken det...;) Tyvärr så dröjer det inte länge innan de tar ledningen igen. Vi pressar för att kvittera, men under sista delen av matchen gör de ytterligare två mål. Tre av deras mål är på djupledsbollar. Vi får se till att försöka läsa dem i backlinjen i fortsättningen och se till att sätta snabbare press högre upp på planen, så att de aldrig kan slå de bollarna.

Vi förlorar med 4-1. Resultatet känns inte rättvist. Vi kan spela mycket bättre, men ska slå Stora Harrie ändå. Olinda gör en riktigt bra match. Hon kämpar och krigar på innermittfältet och får motståndarna att klaga enormt mycket. Camilla gör en bra första halvlek och har flera riktigt bra utsparkar. Kul att Sara var med också. Det märktes inte att hon inte har tränat på länge. Extra roligt att hon fick göra mål också, för det hör ju inte till vanligheterna. Nu får vi ladda inför seriepremiären!