Körtelfeber!?

Jag har varit hos läkaren idag, eftersom jag har varit förkyld till och från sen november. Just nu är jag inte alls förkyld, men har varit svullen på halsen och lite trött ett tag, speciellt när jag har ansträngt mig. Efter att hon hade undersökt mig och jag hade tagit ett blodprov, så sa hon att jag nog har körtelfeber. Det lät inte som hon var helt säker, för man hade oftast ont i halsen. Själv har jag inte det minsta ont i halsen och det känns inte som jag har feber heller. Symptomen jag hade i julas när jag var hos läkaren stämmer bättre överrens med körtelfeber, förutom hostan. Jag frågade hur man skulle göra med träning och då sa hon att jag själv fick känna efter, men att jag skulle undvika extrema hopp. Var kanske därför mitt lag förlorade stafetterna igår, för att jag inte var så bra på att göra upphopp?!?;) Om jag inte känner mig sämre imorgon, ska jag nog träna, men jag kanske ska avstå konditionsövningarna...

Kommentarer
Postat av: Christer W

Helena! Har du körtelfeber ska du framförallt även se till att undvika kroppskontakt som tacklingar också. Att du ska undvika hopp är också klokt eftersom det också frestar på organen som (om det är körtelfeber) är känsliga för slag och stötar. Man ska vara väldigt försiktig med träning och körtelfeber överhuvudtaget. Normalt är det träningsförbud även vid lindrig variant.



I all välmening och hoppas på att det inte "är något"

// Christer, Eskilsminne

2009-01-31 @ 19:58:53
Postat av: Helena

Tack för omtanken! Känns bra att alla bryr sig om mig. Svårt att undvika att träna när jag mår bra bara, när man älskar att träna som jag gör. Har lovat att vara försiktig och känner jag något ska jag vila helt.

2009-02-01 @ 12:01:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0