Mjölksyra i benen

Igår var det dags för sista smidighetsträningen i Dalby. Vi var många som var med och hade även en del publik. Själv hade jag värmt upp med lite inlines. Först på "grusvägen" (Hardebergaspåret) till Sandby och sen via Dalbybacken till Dalby. Några hade dagen till ära klätt upp sig och det var 80-talstema som gällde. Väldigt snygga allihop! För första gången hade vi dessutom musik, 80-tals så klart. Bra fixat Sofie! Vi började träningen med uppvärmning och sen var det dags för några utlovade träningar.
 
Sofie, Kajsa, Stina, Malin, Sandra och LouiseDe visade även upp en lite övningar.

Den första var att ligga på rygg och hålla benen över marken. 1,5 minut var gränsen man skulle klara. Själv har detta varit en av mina hatövningar. Första gången klarade jag kanske 10 sekunder. Nu gick det ganska bra. Jag tror de flesta klarade gränsen, sen började folk ge upp. Själv höll jag ut med än 5 minuter, men sen fick det vara nog. Låren var inte sköna sen. Ändå ganska stolt över att det gick så bra. De som låg kvar längst var Sofie I, Louise, Malin R, Pilan och Robin. Malin såg ut som hon bara låg och vilade. Själv gick jag och hämtade vatten och när jag kom tillbaka var det  ett väldigt liv. Folk hejade på Pilan och Robin ville inte bli slagen. De låg minut efter minut. Pilan skrek, kved och såg ut att inte tycka det var så skönt, men hon vägrade att ge sig. Robin skakade över hela kroppen till slut och efter 13 minuter gav han upp. Gymt jobbat av Pilan!
 
Upp med benen...Sofie och Louise kämpar fortfarandemen till slut var det bara Pilan kvar!

Nästa övning var jägarstolen. Sitta med 90 graders vinkel på benen mot väggen. Den här tävlingen skulle jag bara vinna, fast man hade ont i låren redan från början. För Pilan och Robin kändes det kört från början. Nu var gränsen två minuter och jag tror alla klarade det. Robin gav upp direkt. Pilan höll ut ganska länge men fick även hon ge sig. Det var ganska många kvar när det hade gått tio minuter. Jag trodde aldrig vi skulle klara oss så länge. Veberödsgänget, Lottie, Elin och My, satt vid ena väggen och Elle, Kajsa och jag vid andra. Det verkade inte som någon ville ge sig. Till slut satte Robin upp några regler att vi skulle ha armarna på bröstet och sjunka ner 5 cm. Först nu började det bli riktigt jobbigt i benen. Kajsa och Elle gav upp. Efter 16 minuter slutade även Elin och My. Lottie såg ut som hon hade tänkt att sitta länge, men jag ville inte förlora. Efter över 17 minuter gav hon till slut upp och jag kunde glida ner till marken!
 
Innan benplågan...Jägarstolen! Till höger det sega Veberödsgänget.Glad efter 17 minuter!

Nästa tävling var plankan. För mig var den körd redan från början. Inte för att jag är bra på den annars heller. Benen skakade så att det var jobbigt redan från början. 2,5 minut var gränsen. Den här gången gav några upp innan. Själv hade jag gärna gjort det, men med mycket vilja lyckades jag stå tiden ut. Nästan alla gav sig direkt efter 2,5 minut. Kvar var bara Sofie I, Robin och Elle. Sofie såg säker ut och stod spikrakt, men hon gav sig kanske efter fyra minuter. Elle kämpade sen ner den skakande Robin och de stod över fem minuter. Bra jobbat Elle!

Sedan fortsatte träningen med vanliga övningar. Brottning på huk och få ner den andras armar när man går på alla fyra. Jag var med Elle igen och den här gången var det faktiskt ganska jämnt!:) Sedan skulle vi dra runt den andra på ett ben. I slutet av varje gång gav mina ben upp, de bara vek sig. Mjölksyran ville inte försvinna. Elle studsade runt som en studsboll och verkade inte känna något.
 
Jag och Elle förbereder oss.Dags att ta i..Sofie och LottieStina och Benita, Sandra och Louise och Kajsa och JessanElin och MyMina ben har gett upp!

Vi fortsatte med en massa stafetter. Framlänges och baklänges och vid varje vändning skulle man ner och nudda mattan.
 
Redo för stafett!Louise och Elle backarMalin och jag

Kul träning och jobbig för benen! Kändes som en bra start inför helgens träningsläger. Det ska bli riktigt kul i helgen. Hela 38 stycken ska vara med och vi verkar få bra väder! Gräs = shortspremiär!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0