Premiären närmar sig...

Enligt Sydsvenskan siktar Lunds BK på att ta sig till tvåan direkt. Ett tufft mål för en nykomling, men omöjligt är det inte. De hade redan innan ett bra lag och har fått flera riktigt bra nyförvärv. De har spelat riktigt bra i träningsmatcherna. Vinst mot Staffanstorp med 7-1, LB07 med 2-1, Lilla Torg med 3-0, Hässleholm med 3-1 och Gärsnäs med 6-1. Lika mot Eskilsminne (3-3) och bara en förlust med 3-1 mot förra årets div 1-lag Sjöbo. Nu till helgen har de en ny tuff värdemätare mot LdB.

Borgeby är ett annat lag som har spelat bra i träningsmatcherna. Det har inte blivit några vinster, men de har haft tufft motstånd. Förlust mot Husie förra helgen med 4-3. Husie har tappat många spelare, men flera av dem spelade i ettan förra året. Det blev även förlust mot Eskilsminne med 3-0, Wä med 2-0 och Sandby/Team Sandby med 1-0. Enda "poängen" var 2-2 mot div 2-laget Helsingborg.

BK Vången är ett lag som inte har spelat lika bra och den här helgen fick de ställa in matchen mot Råå. Förlust med 0-2 mot JAIF/BBK/VAIF förra helgen med en blandning av A och U. Vången har gått vidare i DM. Förlust mot BK Olympic med 2-1, vinst mot Staffanstorp med 3-1 och vinst mot Pandora med 3-0. Det blev storförlust mot Sandby med 7-1 i början av februari. Då hade de också två segrar. 5-1 mot Olympic och 2-1 mot IFK Trelleborg.

Lilla Torg har inlett precis som förra säsongen med lite folk och inte speciellt övertygande spel. Säkert kommer många spelare tillbaka när gräset blir grönare... De förlorade första matchen mot Lunds BK med 3-0. Sedan har de lämnat wo i DM på grund av att de inte hade spelare. I mitten av mars vann de precis med 3-2 mot Åkarp, som i år spelar i division 5.

BK Kick är en annan nykomling som har spelat bra i matcherna på försäsongen. Även Kick har som mål att vinna serien. Bara en förlust med 2-1 och det mot Team Sandby, som var förstärkt med flera a-lagspelare. 0-0 mot Backarna i DM och resten vinster. Mest imponerande är 3-1 mot LdB (div 2-laget). 5-1 mot Köpingebro, 6-0 mot Skabersjö, 7-2 mot AB Tårnby, 12-1 mot Treby och 6-1 mot Kvarnby. Idag kan de ta revansch på Sandby. De möts i Revinge.

Råå DIF har förutom vinsten mot oss bara förluster. De vann mot oss med 2-0. Vi saknade några spelare och jag har dålig koll på hur matchen var. De har förlorat mot Stattena Bluebirds med 4-1, Helsingborg med 4-1 och Eskilsminne med 4-1.

Svalöv gick vidare som tvåa i sin DM-grupp. De förlorade mot IFK Trelleborg med 2-1, vann mot Kvarnby med 5-2 och Vellinge med 3-0. De har även vunnit mot Billesholm i en träningsmatch med 9-3.

Team Sandby har spelat tre matcher. Mot Kick var de förstärkta och vann med 2-1. Matchen mot Wä dömde jag och det var ett väldigt ungt lag, som spelade bra och vann med 2-0. Wormo har sen vunnit mot dem med 2-0. Jag vet inte vad de hade för lag i den matchen, men Wormo skrev i deras gästbok att de tyckte de borde ha mött det laget i kvalet. Ska bli intressant att se hur det kommer gå för dem i serien och vilka som kommer att spela. Jag har hört rykten om att det är några nya regler för vilka spelare man får använda. Sandby har många unga duktiga spelare, så om de släpper fram dem så kan det säkert gå bra.

Stattena Bluebirds vann första träningsmatchen mot Råå med 4-1. Sen har de förlorat mot Eskilsminne med 4-2 och Helsingborg med 3-0. Matchen mot Sjöbotjejerna blev inställd, anledningen vet jag inte. Jag har egentligen ingen koll på Stattena, men jag tror att de kommer bli tuffa att möta. De kommer säkert att ha med några spelare från a-truppen, som vill gå in och visa att det är i allsvenskan de ska spela.

Själva har vi lite blandade resultat. Vi har haft svårt att spela bra i hela matcher och det gäller att vi höjer vår lägsta nivå. Det börjar se bättre ut och vi får finslipa vårt spel i de matcherna vi har kvar innan serien börjar. Jag vet inte vad tränarna/resten av laget har för målsättning, men personligen hoppas jag på att vi kan bli bättre än förra säsongen. Alltså tycker jag vi ska satsa på övre halvan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0