HBK - Sjöbo IF

Premiär på Knutsvallen för a-laget. Riktigt härligt väder, men planen är inte den bästa. Vi var riktigt laddade och väntade oss en tuff match mot nedflyttade Sjöbo. Vi ställde upp med Emma L - Tilda, Elle, Emma H, Helen - Lina, Pilan, Olinda, Malin S - Stina, jag. My, Wea, Erika och Anna R började på bänken. Sandra var fotograf!:)


Jag mot Sjöbos ytterback

Vi börjar matchen riktigt bra. Det mesta spelet är på Sjöbos planhalva. Vi vinner mycket närkamper och stressar Sjöbo till misstag. Det kändes mycket bra och jag var förvånad att Sjöbo inte spelade bättre. Även om vi har spelet så skapar vi inte många målchanser. Sjöbo har inte mycket första kvarten. Tilda måste gå ut ganska tidigt på grund av sin fot. Emma flyttar ut på kanten och My kommer in som mittback. Efter en kvart får Sjöbo sin första hörna. Emma målvakt är på bollen men inte bättre än att den går till en helt fristående Sjöbospelare vid bortre stolpen. Hon kan säkert nicka in 0-1. Det kändes surt, eftersom de knappt hade haft något framåt. Nu förändras matchen helt. Vi tappar våra positioner och Sjöbo kan dominera. De skapar flera riktigt bra chanser. Emma är väldigt duktig. Hon räddar ett rent friläge och även flera bra skott. Vi hjälper inte Emma och hon får jobba riktigt hårt. Nu har vi tur att de inte gör fler mål. Inte helt oväntat kommer 0-2. Efter en stolpträff och en ribbträff inom kort tid, så får en Sjöbospelare tag i bollen framför mål och kan sätta bollen vid bortre stolpen. Kort därefter kommer även 0-3. Sjöbos anfallare når bollen precis framför Emma och kan lägga in bollen i öppet mål. Vi byter plats på spelare i laget för att försöka vinna mer boll. Lina går upp i anfallet och Stina ut på kanten. Olinda går ut på en kant och Malin in i mitten. Det känns inte som det hjälper så mycket och Sjöbo fortsätter att spela bra. Vi lyckas hålla 0-3 till pausen. Vi skapar inte många målchanser. Helen slår några bra hörnor, men vi är aldrig riktigt nära att spräcka nollan. En kanonstart och en dålig avslutning.

Hands av Lina, men vi får hörna!
Hands av Lina, men vi får hörna!

Vi gör några förändringar till andra halvlek. Olinda går ut och Erika kommer in på en kant. Lina går ut och Wea kommer in i anfallet. Andra halvlek är jämnare i spelet, men inte speciellt bra spel från något av laget. Emma slår många långa utsparkar, men vi vinner inte många av dem. Vi skapar fler farliga chanser i andra halvlek. Helen har ett stenhårt skott i ribban. Returen går rakt ut, men vi lyckas inte vinna den. Lina kommer in på mitten istället för Malin. Emma spelar fram till mig och jag försöker lobba över målvakten som kommer ut. Lobbskotten tar i bortre stolpen, studsar på mållinjen och upp på ribban, innan Sjöbo lyckas rensa. Jag får sen tag på bollen i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Lina. Hon kommer i en bra löpning, men skottet går över målet. Wea har några riktigt bra chanser också. En nick på ett inlägg från nära håll som målvakten räddar. Jag skarvar sen fram bollen till Wea som vinner närkampen med backen och målvakten. Tyvärr vill inte bollen gå i mål utan träffar utsidan av stolpen. Helen slår en bra frispark utifrån sidlinjen hårt in framför mål. Vi är på bollen, men den går inte på mål. Istället är det Sjöbo som lyckas göra två till mål. En lyckoträff från ganska långt håll rakt upp i krysset. Elle styr bort henne från ett riktigt bra läge, men det hjälper inte. 0-5 är en markeringsmiss av oss på en frispark. De lägger in bollen framför spelarna. Det är bara en Sjöbospelare som springer på bollen och når den före Emma. Där måste vi följa våra spelare. Ingen motståndare ska få vinna bollar i vårt straffområde! Även Sjöbo var nära att göra fler mål. Något friläge och ytterligare någon ramträff. I slutet kommer Anna in istället för Erika.


Helens låga frispark går bakom alla

Det är bara att komma igen. Sjöbo bör ligga i toppen av serien. Idag var de ganska ojämna i sitt spel. De har några riktigt bra spelare, som styr mycket av spelet på planen. När vi spelar bra, är de inget omöjligt lag. Tyvärr har vi svårt att spela bra i en hel match för tillfället. Emma i mål gör en kanonmatch, trots fem insläppta mål. Även Elle måste ha extra beröm för sitt slit i backlinjen. Nu laddar vi för första segern mot Skurups AIF, som har börjat serien lika dåligt som oss.


Vi har varit gladare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0