Stockholm!

Torsdagen var snöig och blåsig. Det snöade dock inte lika mycket som i Skåne. Jag höll mig mest inne och kollade på tv. Det blev en kort sväng till affären, för att jag skulle kunna fixa omelett. Anneli skulle flyga från Österrike och landa 22.30. Många plan var inställda eller flera timmar försenade, men Annelis plan landade fem minuter för tidigt. Skönt för henne och tur för mig! En av hennes kollegor fastnade ett dygn i Düsseldorf.

På fredagen slöade jag under dagen och började kolla på Våra vänners liv. Ganska roligt! På eftermiddagen gav jag mig ut på stan. Lite otäckt att gå förbi Bryggaregatan, där självmordsbombaren sprängde sig. Jag träffade Anneli och vi gick på julklappsjakt. Tyvärr blev den resultatlös! Vi handlade mat och onyttigheter. Det blev en god chorizogryta med ris! Oskar kom och gjorde oss sällskap. Vi kollade på Robinson och lite annat. Vi åt chips med dippa och sen var vi så mätta, så att vi inte orkade göra och äta pannkakor.

På lördagen skulle vi åka längdskidor. Oskar och hans kompis Martin hade precis köpt nya längdskidor och skulle åka för första gången. Efter en del velande om vallning, så kom vi till Ågesta golfbana. Det var mycket folk där, som åkte skidor. Martin var riktigt duktig för att vara nybörjare, men för Oskar gick det inte så snabbt i början. Vi tog några varv på en platt en kilometers bana. Oskar fick mer och mer in tekniken. Om han lär sig att utnyttja sin längd och styrka, kommer det gå riktigt fort så småningom. Vi åkte sen 8 km på en bana som var mer kuperad. Det snöade hela tiden och var ganska kallt, så det gällde att röra på sig. En del problem i spåret, men det gick helt ok. Jag och Martin fick stå och vänta 20 min på Anneli och Oskar med 3 km kvar. De hade varit precis bakom oss och vi undrade vad som hade hänt. Det var problem med Oskars bindning och det hade varit svårt att fixa. Sista biten åkte vi ganska snabbt. Själv tappade jag vanten och staven, när staven fastnade i en bro. Det blev tvärstopp. Tur att handen åkte ur vanten, för annars hade det kunnat gå illa. När vi var framme blev det mackor i bilen och vi kunde värma upp oss igen. Jag, Anneli och Oskar åkte hem till Anneli och kollade på handbollen. Riktigt spännande och bra spel av Sverige! Vi åt sen risgrynsgröt och gjorde pannkakor. Pannkakorna var riktigt jobbiga att göra, då smeten hela tiden brände fast. Ett tag gav jag upp, men som tur var blev de goda ändå. Vi tittade på Robinsonfinalen. Den var riktigt bra och Erik var helt klart en värdig vinnare.

AnneliOskar och MartinAnneliMartin och jagOskar

Vid åtta på söndagsmorgonen åkte jag hem och skulle vara framme innan 13. Jag trodde nästan jag skulle bli försenad till jobbet, fast jag inte började förrän 18. Trots att det snöade mycket hela vägen, så blev tåget bara 10 min försenat i Lund. Cyklingen hem blev inte den lättaste. Först 2 dm snö på cykeln och sen riktigt dåliga vägar. Det har snöat mycket mer i Skåne än i Stockholm


Alltid kul att hälsa på Anneli! Förhoppningsvis hinner jag träffa henne mycket under julen. Hon kommer ner imorgon och stannar till nyårsafton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0