HBK - Hallands Nation

Viktig bottenmatch på Knutsvallen. Båda lagen var i behov av poäng. Vi har varit ett målglatt lag både framåt och bakåt. Hallands var motsatsen. De hade inte gjort så många mål, men hade inte heller släppt in så många mål. Vi ställer upp med Emma L - Tilda, Elin, Emma H, Malin S - Stina, Pilan, Helen, Lina - Erika, jag. Wea, Olinda, Jessan, Louise och Malin E var avbytare. Flera spelare är tillbaka, samtidigt som Elle och My är skadade.

Det var ganska blåsigt och vi fick börja i motvinden. Jag tycker vi börjar bra. Jag får tidigt två skottlägen, när deras backar slarvar med bollen. Målvakten är långt ute, men mina skott är inte bra och går inte på mål. Hallands tar sen över, men skapar inte mycket chanser. Vårt försvar håller ihop bra framför straffområdet och Emma L är snabbt ute på bollarna som rinner igenom. De har några hörnor, men inte ens där känns det som de är riktigt nära. Vi har svårt att komma in på deras planhalva. Deras högerback är långt uppe. Hon vinner mycket boll, kastar långa inkast och slår inlägg. Vi sticker upp en gång, när jag får en boll på vänsterkanten. Jag tar mig in i straffområdet. Pilan är bra med framför mål, men bollen bryts till hörna av Hallands. Helen och Elin turas om att slå hörnorna. Lina är på en med huvudet framför mål, men lyckas inte få bollen på mål. Hallands spelar runt riktigt bra och vi har svårt att få tag på bollen. Konstigt att de inte lyckas skapa fler chanser, när deras spel ute på planen är så bra. De är nära att få in bollen efter en frispark ute från vår vänsterkant. Bollen slås in mot bortre stolpen, där en Hallandsspelare når högst med huvudet, men bollen går utanför stolpen. Jessan kommer in en stund som ytterback, då Elin har problem med skoskav. I mitten av första halvlek kommer Hallands ledningsmål. Vi rensar en boll rakt upp utanför straffområdet. En Hallandsspelare kommer helt själv med bollen och har tid att sikta. Emma räddar skottet, men tyvärr är en Hallandsspelare först på bollen. Helt rättvist, för vi hade inte mycket spel. Vi gör några byten. Olinda kommer in på kanten och Wea i anfallet. I slutet av halvleken känns det som vi kommer in mer i matchen. Wea tar mycket löpningar och vinner boll högt upp flera gånger. Precis i slutet kommer vår reducering. Wea vinner bollen uppe i vänstra delen av deras straffområde och spelar bak till Tilda. Tilda slår in bollen mot straffpunkten, där jag når bollen med huvudet. En väldigt lös nick, men den går in vid bortre stolpen. Det kändes som målvakten skulle ta bollen, men vi får var glada att den gick in. Ett väldigt psykologiskt viktigt mål!

Deras duktiga högerback håller koll på mig!Wea skapade oreda när hon kom in!Mål i slutet av första!


I andra halvlek får vi fördel av medvinden. Erika kommer in på höger yttermittfält. Matchbilden ändrar sig en del, då vi har mer boll än i första. Det är ändå Hallands som har mest boll, men de har fortsatt svårt att skapa chanser. Wea fortsätter att springa mycket. Deras backlinje håller ihop bra och deras ena mittback var både fysiskt stark och snabb. Hon vann nästan alla närkamper runt straffområdet. Vi har några halvlägen utifrån straffområdet, men efter en kvart sitter 2-1. Elin slår en frispark från långt håll. Hallands bryter vid straffområdet, men inte bättre än att bollen hamnar hos en stillastående Erika. Hon klipper till och gör ett lika coolt mål som mot Olympic. Skottet är hårt och välplacerat i bortre delen av målet. Hallands fortsätter med sitt fina passningsspel, men skapar ingenting förutom att de har några halvfarliga hörnor. Emma blir klämd mellan flera Hallandsspelare på en hörna, men annars har hon full koll. Vi fortsätter att skapa chanser. Wea är nära att frispela mig två gånger. Helen gör det en gång, men då missar jag målet helt. Malin S är riktigt nära att att göra mål, då hon på en retur får en riktigt bra träff. Skottet går stenhårt i ribban och Wea är nära att nå returen. Louise kommer in på vänsterkanten i slutet, Lina på högerbacken och Olinda kommer in på mitten. Alla kämpar och sliter, för att Hallands inte ska kunna reducera. Det känns stabilt. I slutet avgör vi matchen med 3-1. Emma slår en lång utspark, som Wea nickar till mig. Helt fri igen och nu sitter bollen i vänstra krysset.

Erika sparkar på motståndaren!Erika har gjort mål!Jag missar friläge...Pilan skjuter!


Riktigt skönt att vinna även om vårt spel inte fungerar så bra. Försvarsspelet ser betydligt bättre ut eller är det bara Hallands som är dåliga på att skapa chanser. Bra att inte släppa in så många mål. Chansmässigt vinner vi lätt matchen. Alla gör en bra insats! Skönt att ha tillbaka flera spelare som inte var med mot BK Vången! Nu laddar vi för match mot Hammenhög, som oväntat förlorade mot IFK Trelleborg i veckan.

Vi tackar efter matchen!Skönsång!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0