Hallands Nation - HBK

En väldigt viktig match för båda lagen. Hallands har varit starka på hösten. De har släppt in väldigt lite mål för att ligga så långt ner, men har inte heller gjort så många. Matchen spelades under väldigt blåsiga förhållanden på Klostergårdens "gamla" konstgräs. Vi saknade en del spelare, men kom ändå med ett bra lag.  Emma L - Tilda, Emma H, Lina, Jessan - Malin S, Malin E, Pilan, Elle - Helen, jag. Wea, My och Sofie L var avbytare.

Vi startar matchen väldigt bra, trots kraftig motvind. Det känns som vi har full kontroll under de första 20 minuterna. Hallands har ganska mycket boll, men deras anfallsförsök rinner ofta direkt ner till Emma eller ut till inspark till oss. Vi har några riktigt bra lägen efter snabba omställningar. De bästa försöken står Helen för. I första läget får jag en boll av Tilda, vänder upp och spelar Helen som kommer på högerkanten. Hon viker in och skjuter lågt vid målvaktens högra hörn. Det är precis målvakten lyckas få bollen till en hörna, som blir resultatlös. Jag lyckas sen få med mig bollen ute på högerkanten och spela snett inåt bakåt till Helen. Hon skjuter mot mål, men målvakten räddar. Emma slår långa utsparkar, trots motvinden. På en av dem lyckas jag från straffområdet få bra träff. Målvakten har lite problem att få kontroll på bollen, men lyckas innan våra spelare når bollen. Tyvärr tappar vi allt sen. I ett anfall får vi inte undan bollen utan inlägget når en anfallare vid bortre stolpen, som slår in 1-0. 2-0 kommer strax därefter. Ett inkast når en spelare i straffområdet, som skjuter direkt och får kanonträff. Bollen går över Emma och in i mål. Wea kommer in i anfallet. Hon jobbar på många bollar, men vi har svårt att få i gång ett ordnat spel. I slutet av halvleken kommer även 3-0. På en hörna hamnar returen utanför straffområdet och där är en Hallandsspelare först på bollen och skjuter bollen förbi alla spelare in i mål.

I andra halvlek får vi "fördelen" av medvinden. Vi pressar Hallands ganska bra i början. Emmas långa insparkar håller på att skapa några riktigt bra lägen. Vi har en hel del skottlägen, men skotten blir inte så hårda och välplacerade. Helen lyckas till sist spräcka nollan. En snygg hörna som går direkt i mål. Vi har mer än halva halvleken på oss att få in fler bollar. My kommer in som back och vi gör några andra förändringar i laget. Målet hjälper tyvärr inte oss att höja vårt spel. Hallands kan ganska enkelt hålla undan och lyckas även göra 4-1 i slutet. En frispark slås in bra framför målet. Tre Hallandsspelare missar först bollen, innan den fjärde trycker in bollen i mål. Frågan är var vi var?!?

Hallands vinner matchen helt rättvist. Vi är riktigt dåliga med undantag av starten. Kanske hade det varit bättre att börja i medvind?! Väldigt tråkig match att spela. Själv gillar jag inte konstgräs. Det ska man spela på istället för grus. Vinden bidrog till att det var svårt för båda lagen. Nu gäller det att vi tar poäng mot Hammenhög och vinner mot Trelleborg, annars är det väldigt stor chans att vi får kvala. Det gäller bara att gilla läget och nu måste vi spela som ett lag!