BK Vången - HBK

Sista matchen innan sommaruppehållet spelades en varm tisdagskväll i Oxie. En hård plan, annars var det perfekta förutsättningar. BK Vången stod för motståndet och förra matchen avgjorde Vången precis i slutet. Vången låg i toppen av serien och vi visste att det skulle bli tufft. Några var tillbaka i laget och några var som vanligt borta. Vi startade med Josse - Jessan, Elle, Emma, Annie - Lina - Annika, Olle, Malin, Sofie - jag. Lovisa, Milan och Sandra började som avbytare. Några var sena från jobbet och det blev ganska stressigt på uppvärmningen.

Vi börjar matchen i medvind. Det tar ett tag innan vi kommer in i matchen. Vi hittar inte riktigt rätt i våra positioner och Vången stressar oss högt. Trots att vårt spel inte är så bra, så skapar inte Vången så mycket precis i början. Vi spelar en del långbollar och skapar lite oro i hemmaförsvaret. Josse är bra med direkt från start och gör flera bra räddningar. Efterhand kommer vi in mer och mer i matchen. Annika slår en hörna, som Vången får undan. Emma vinner andra bollen och får till ett bra skott, men målvakten räddar. Vi börjar fylla på med folk i anfallen. Både Sofie och Annika följer bra med upp. Vången har några hörnor, men vi rensar undan. Efter en kvart kommer ledningsmålet för Vången. Deras snabba nummer 16 kommer runt ute på högerkanten och alla är fokuserar på henne, så vi glömmer bort den andra anfallaren. 16 spelar in bollen framför mål och den andra anfallaren kan enkelt lägga in bollen i öppet mål. Vi spelar upp oss. Olinda flyttar upp i anfallet. Jag får sen en underbar boll av Elle och mitt skott går precis utanför stolpen. Annika avslutar bra, men målvakten är med. Malin och Lina vinner mycket boll på mittfältet och spelar fram. Backlinjen verkar ha fått koll på Vångens anfallsspel. Annika slår sen en hörna, som Vången i sista stund rensar undan. Sandra kommer in som back, Lovisa på mittfältet och Milan i anfallet. Vången har ett bra och rörligt anfallsspel och går mycket på avslut. Josse fortsätter att spela bra. Efter en halvtimme kommer 2-0 till Vången. Det är samma spelare inblandade, men den här gången kommer en genomskärare mot bortre stolpen. Anfallaren tar en bra löpning och trycker in bollen i mål, helt otagbart för Josse. Nummer 16 har även själv en boll inne, men hon blir avblåst för offside. Efter målet tycker jag vi tar över lite. Det är mycket boll på Vångens planhalva. Malin frispelar mig, men målvakten kommer ut och räddar. Jag har sen ett bra läge utifrån högerkanten, när jag tar mig in i straffområdet, men skottet går utanför bortre stolpen. Annika har någon frispark, men bollen går precis över målet. Våra mittfältare får bra skottläge, men målvakten har kontroll. Även Elle kommer bra med i offensiven. Tyvärr får vi inte in någon reducering, vilket hade varit skönt precis innan pausen.

Vi börjar inte första halvlek så bra, men mot slutet kändes det som vi pressade Vången. Det är bara att fortsätta försöka sätta chanserna i andra halvlek. Vi håller ihop laget bra i början av andra halvleken och försvarsspelet över hela planen fungerar. Vången kommer igenom några gånger, men Josse gör några riktigt bra räddningar och några gånger missar de i avgörande lägen. Själva kommer vi upp med mer folk än vi brukar. Annie är bra med flera gånger. Lovisa är i straffområdet och tar något avslut. Sofie är riktigt nära att få bollen vid bortre stolpen i början av halvleken, men Vången bryter och rensar undan. Sofie får sen ett bra skott läge, när Vångens back tar för lång tid på sig. Jag stressar henne och hon får inte upp bollen så långt. Sofie tar bollen, avancerar och skjuter, men målvakten räddar. En spelare i Vången blir sen varnad för att hon protesterar mot en offsideavblåsning. I mitten av halvleken kommer nummer 16 igenom och fri med Josse lägger hon bollen vid sidan om henne, så den rullar in. 3-0 till hemmalaget. Vi håller uppe spelet i slutet och faller inte igenom som mot Eskilsminne. Vi kommer närmare och närmare ett mål. Annika slår en riktigt bra hörna som går perfekt mot mig, som är ensam vid straffpunkten. Jag försöker slå till på volley, men bollen träffar benskyddet. Skottet blir ändå bra och målvakten får sträcka ut och rädda till en ny hörna, som blir resultatlös. Vi är nära att komma igenom flera gånger, men Vångens mittback är snabb och rensar i sista stund flera gånger. Tyvärr lyckas vi inte få in någon boll och matchen slutar 3-0 till Vången.

Jag tycker vi gör en bra match mot tvåan i serien. Vi har problem med nummer 16. Det är hon som ligger bakom alla målen och de flesta chanserna. Vången vinner rättvist, men jag tycker vi var värda att få in något mål. De skapar lite vassare målchanser, men vi skapar många halvbra. Kul att se så många i offensiven och bra att vi orkade hela matchen. Extra plus till alla som kämpade och försökte skapa något hela matchen! Nu laddar vi för en bättre höst!