HBK/HIF - Lunds BOIS

Härligt väder för fotboll, men på Knutsvallen blåste det som vanligt. Lunds BOIS stod för motståndet. Nykomling från femman, som har börjat bra i serien. Maria och Elle var tillbaka i laget efter sjukdom. Vi startade med Sandra - Emma N, Elle, Ellen, Carro - Sofie, Maria, Matilda, Stephanie - Linnea, Annika. Tilda, Jessica N och Maggie var avbytare. Jag kom till andra halvlek. Mikael har tagit bilderna.

I första halvlek hade vi lite medvind. Vi kommer snabbt in i matchen. Vi skapar många hörnor. Emma slår dem bra och vi är på och nickar på flera av dem. Lunds BOIS är duktiga och pressar högt. De har flera snabba spelare och det gäller att vi är på tå för att hålla dem borta från målchanser. Vi känns ändå som det starkare laget. Tilda kommer in som yttermittfältare. Med 10 minuter kvar av första halvlek, kommer 1-0. Det är en bra slagen hörna av Emma. Ellen är nära att få in bollen, men den hamnar istället hos Maria, som trycker dit den. 2-0 kommer strax därefter. Linnea snor bollen från Lunds BOIS backar och gör sitt första seriemål. Det var hon verkligen värd och nu hoppas jag det kommer många fler. Även 3-0 kommer innan pausen. Linnea lobbar över målvakten och Annika är framme och skjuter in bollen i mål.

Maria är uppe och nickarHög press av Annika!Elle uppe och nickar på en hörnaSnyggt tillslag av Stephanie!Annika på väg framåtAnnika gav Lunds BOIS stora problemLinnea springe ifrån backarnaDeras målvakt hade mycket att göra!Elle hoppar högst!

Själv kom jag i slutet av halvleken. Riktigt härligt att höra att det stod 3-0. Bra jobb i första! Jag tror vi omedvetet slappnar av lite i andra halvlek. Lunds BOIS är duktiga, men vi ska vara bättre och kunna spela med ett högre tempo längs marken. Vi är tidigt nära att rinna igenom till ett friläge, men domaren blåser för offside. Istället kommer 3-1, efter att vi försökt spela oss ur ett läge långt ner på vår planhalva. Lund pressade högt och när vi försöker rensa, så träffar bollen på deras anfallare. Hon sätter bollen i mål. Vi fortsätter att jobba på och det är bra rörelse på alla. Vi vinner mycket närkamper. Stundtals har i svårt att få ner bollen på marken och det blir många bollar i luften. Kvarten in i andra halvlek kommer 4-1. Maria slår en boll upp till mig. Målvakten kommer ut långt, men jag når bollen före henne och kan slå en hög boll över henne. Samtidigt kolliderar jag med målvakten, men hon får mest ont. Medan vi ligger på marken, studsar bollen in i mål. Lunds BOIS reducerar efter bara några minuter. Vi avvaktar och sätter inte press. Deras anfallare får god tid på sig och får till ett bra skott. Bollen seglar över Sandra och precis under ribban in till 4-2. Vi tar sen tag i matchen och skapar några bra lägen. Jag spelar fram Linnea, som är väldigt nära att göra mål. Målvakten får i sista stund foten på bollen och räddar. Vi kommer upp med mycket folk. Annika och Stephanie kommer med bra fart på kanterna och får bra bollar av våra backar och innermittfältare. Vi har även flera hörnor. I andra halvlek tror jag inte Lund hade en enda. Elle är uppe och nickar på två hörnor, men bollen går inte mot mål. Tilda och Sofie kommer in som yttermittfältare. Det känns som vi har kontroll på matchen, men det skiljer bara två mål. Med tio minuter kvar, får vi en ny hörna. Emma slår den långt. Vid bortre stolpen dyker Elle upp och får träff på bollen. Bollen tar en back, men Elle ger sig inte och skjuter in returen. 5-2. Tyvärr släpper vi nästan direkt in ett mål igen. Samma anfallare är på och stressar oss högt. Ellen är väldigt nära att få undan bollen, men kan inte hindra anfallaren att göra 5-3. I slutet är vi närmast att utöka, men det blir inga fler mål i matchen.

Elle precis innan målet!Jag och två backarSamma backar igen och en hårt i ryggenAnnika och EllenJag på väg mot målAnnika igen. Högst i nickduell!

Härligt med seger igen! Det kändes lite onödigt att släppa in tre mål i andra halvlek, men det visar att man aldrig kan slappna av. Att vi hela tiden måste vara 100% koncentrerade. Idag gör alla en bra insats och vi jobbar verkligen för varandra. Nästa helg väntar IK Pandora på bortaplan! Ladda, ladda, ladda!