Gislövs IF - HBK/HIF

Seriepremiär och härligt väder. En grön gräsplan, men inte den allra jämnaste. Vi kom till spel med ett bra lag. Några backar saknades, men vi ställde upp med rutin. Startelvan: Sandra H - Johanna, Elle, Lina, Maria - Emma, Matilda, Olinda, Linnea - Caroline, jag. På bänken startade Amanda J, Dasitida och Lindita. Mikael, Linneas pappa, har som vanligt tagit fina bilder.

Vi börjar matchen bra. Gislöv pressas hemåt och de har problem när vi kommer med fart. De tvingas spela tufft, för att stoppa oss och vi får med oss några frisparkar i bra lägen. Emma slår dem och det blir farligt framför mål. Emma lägger även några fina hörnor. Lina kommer upp bra på en, men nicken går precis utanför bortre stolpen. Även Maria nickade på en, men målvakten räddade den gången. Efter ungefär tio minuter tar vi ledningen. Olinda stressar deras back och hon rensar undan långt ut på kanten. Maria slår bollen i en hög båge mot mål. Bollen går över målvakten och in i målet. Härligt! Kort därefter skjuter Emma ett hårt skott. Målvakten lämnar retur och jag kan slå in bollen i öppet mål. Vi fortsätter att trycka på och kommer runt på kanterna gång efter gång. Gislöv är inte helt ofarliga och ställer om snabbt i kontringarna. Sandra får komma ut och rädda någon riktigt bra chans. I ett läge slår Gislöv bollen förbi Sandra och Elle hinner upp bollen på mållinjen och stannar den. Hon täcker bollen och Sandra kommer och plockar upp den. Domaren blåser indirekt frispark. Vi ställer upp med alla spelare på mållinjen. De petar bollen och träffar sen Maria stenhårt på låret. Inget mål! Gislöv har även några hörnor, men vi håller våra positioner bra och rensar undan. 3-0 kommer efter en hörna. Bollen slås in av Emma. De rensar undan, men Olinda får tag på bollen och skjuter på mål. Målvakten lämnar retur igen och jag petar in bollen i mål. Gislöv blir tröttare och tröttare och i slutet gör vi två mål till. Först spelar Caroline in bollen till mig vid bortre stolpen och jag kan enkelt sätta bollen i öppet mål. Nästa läge är en snabb omställning, där Matilda frispelar mig. Jag lägger in 5-0 i bortre delen av målen. Vi har även en stolpträff och målvakten gör någon bra räddning, annars hade det blivit ännu fler mål i första.

I andra halvlek fortsätter vi jobba, men Gislöv känns som ett helt nytt lag. De har bytt målvakt och satt in en ny back. De krigar och kämpar mer än i första och ligger mycket bättre i sina positioner i försvaret. Vi har svårt att skapa chanser och de kommer högre upp i banan. Ganska tidigt får de in en reducering. De kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg. I straffområdet är de först på bollen och kan göra 5-1. En kvart in i andra gör vi 6-1, efter ett fint anfall. Anfallet avslutas med att Caroline spelar Linnea vid kortlinjen. Hon lyfter in bollen framför mål och där krigar Olinda in bollen. Olinda har gjort en riktigt bra match och byter sen med Amanda, som blir anfallare och Caroline flyttar ner. Dastida spelar högerytter i andra halvlek. Även Lindita kommer in och spelar vänsterytter i slutet. Matchen är mycket jämnare i andra halvlek. Vi kämpar, men lyckas inte riktigt i uppspelen. Vårt lag blir ganska långt. I slutet av matchen tröttnar Gislöv igen och drar på sig två gula kort. Caroline får några smällar och den sista är nära att ge straff. Frisparken blir precis utanför straffområdet och Emma tar den. Bollen slås hårt och lågt, men smiter precis utanför bortre stolpen. Matchen slutar 6-1.

Vi gör en riktigt bra första halvlek. Skönt med seger i premiären! Starkt av Gislöv att glömma första halvlek och ge oss en jämn andra halvlek. Extra plus till Olinda och Caroline som verkligen krigade och gav allt i varje närkamp. Bra inhopp av u-lagsspelarna också. Det bådar gott! Nu laddar vi för matchen mot Vellinge, som antagligen blir jämnare!

Får även tacka Milan och Anita som hade det tuffa uppdraget att passa Malva!:)