Klågerups GIF - HBK/HIF

I söndags kl 17 var det dags för seriefinal. Vi mötte Klågerups GIF. I våras spelade vi en jämn match, som vi vann med 3-2. Det blåste lite, men annars var det perfekt väder för fotboll. Vi hade ett väldigt starkt lag, då nästan alla kunde. Vi startade precis som mot Janstorp. Inte ofta vi har kunnat ha samma startelva två matcher i rad. Sandra - Carro, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Maria, Matilda, Linnea - Linda, jag. På bänken startade Amanda H, Emma L, Olinda, Amanda J och Julia B.

Matchen börjar lite avvaktande från båda lagen. Jag tror många spelare var nervösa. Tidigt får vi några jättelägen, då deras försvar slarvar och jag och Linda pressar högt. Jag vinner boll på kanten och kommer in i straffområdet och tar ett avslut. Tyvärr blir det aldrig mål. Efterhand tar Klågerup tag i spelet och rullar runt bra. Vi ligger rätt i vårt försvarsspel och hindrar dem från att skapa några farliga lägen. Det är fortsatt vi som skapar mest målchanser. Linda vinner mycket boll högt upp och kommer till avslut. Hon ser inte ut att hinna en boll, men springer på den och målvakten får inte tag på bollen. Det är väldigt nära att den går in. Jag får ett jätteläge på pass från Maria, men mitt lobbförsök går utanför stolpen. Emma provar skott, men det går över. Klågerup börjar hitta sina yttrar och det blir riktigt farligt några gånger. Yttrarna får med sig bollen och är väldigt snabba. Sandra kommer ut och räddar ett rent friläge. Hon läser bra på flera långbollar och kommer ut och stoppar lägena. Klågerup hittar ofta ytan mellan vår backlinje och mittfält. Deras spelare kan vända upp utan att vi pressar. Även om de vinner bollen där, så är det inte många gånger det blir farligt. Amanda H och Emma L kommer in på varsin kant. De kommer runt på kanterna och slår några bra inlägg. Vi hittar efter ett tag rätt med laget och hindrar deras farliga bollar på djupet. Vi får vår första hörna, som blir farlig, då målvakten inte får tag på bollen. Till slut lyckas Klågerup ändå få undan bollen. I slutet av halvleken bryter Linda starkt in i straffområdet och från dålig vinkel träffar hon stolpen. 0-0 i paus, efter en riktigt bra halvlek med högt tempo. Två riktigt bra målvakter gjorde så att den blev mållös.

Klågerup hade mest boll, men vi skapade flest chanser. Det kändes ganska lugnt i paus, då vi visste att 0-0 var ett bra resultat för oss. Klågerup hade pressen på sig att vinna och vi kunde kanske utnyttja att de behövde flytta upp. Emma N och Linnea kommer in igen från start i andra halvlek och Olinda byter med Maria. Vi börjar bra och har lite vind i ryggen. Mycket spel är nu på Klågerups planhalva. Vi skapar några hörnor. Emma N slår dem och det blir riktigt farligt varje gång. Deras målvakt är bra med och kan med lite bekymmer och hjälp av sina spelare se till att bollen aldrig går i mål. Maria kommer in på mitten igen. Jag får sedan ett gyllende läge att sätta 1-0. Maria frispelar mig och jag är helt ensam från nästan halva plan. Målvakten kommer ut och jag lägger bollen förbi henne, men inte bättre än att den träffar stolpen och går ut. Deras spelare kan rensa undan bollen på returen. Vi fortsätter att jobba, men skapar inte så mycket chanser. Amanda H kommer in igen och senare även Emma L. Klågerup har mer och mer boll, men det känns lugnt i vårt försvar och det är inte många gånger de kommer till avslut. Sandra är bra med även i andra halvlek på bollarna som når henne. Vi får någon frispark och hörna som jag lägger. Vi känns hetast inne i straffområdet, men bollen vill inte in i mål. Maria får sedan matchens chans, då de helt missar att ställa henne offside. Hon blir helt fri från straffpunkten och alla tror att hon kyligt ska rulla in bollen, men istället skjuter hon över. Det känns som många är trötta och Klågerup chanser lite uppåt för att avgöra. Med tio minuter kvar så kommer äntligen målet. Amanda H kommer runt på vänsterkanten och driver in framför mål. Från nära håll skjuter hon och bollen går vi målvakten ut till mig. Jag hade problem att få ordning på bollen, men till slut kan jag sätta den från nära håll. Riktigt härligt och det blir kramkalas. De sista minuterna blir lite nervösa, då Klågerup får två frispark i bra läge och en hörna. Den ena frisparken tar Sandra enkelt och den andra går över. Hörnan rensar vi undan. Vi jobbar och sliter de sista minuterna och vinner med 1-0.

Riktigt bra jobbat av alla! Härligt att kunna ta tre poäng i seriefinalen. Det här var lätt målvakternas kamp utan dem hade matchen kunnat bli målrik för det skapades många bra målchanser. Tur att det räckte med ett mål för att vinna. Härliga inhopp av Amanda H i både den här matchen och förra. Lindas slit uppe i anfallet är också viktigt! Kul med mycket publik och vi hoppas på lika många på lördag! Nu är seriesegern nära. Klågerup, Vellinge och Janstorp kan alla gå om, men de möter alla varandra så det är bara en av dem som har chansen. Alltså har vi minst säkrat en kvalplats. 30 poäng kan räcka för serieseger, men vi ska göra vårt allra bästa för att på egen hand säkra första platsen. Förhoppningsvis redan på lördag, då Onslunda IF kommer till Knutsvallen. Det kommer dock bli en riktigt svår match, för jag tycker de är bättre än vad tabelläget visar!