Träningsläger!

I fredags eftermiddag åkte vi till Sandby, för att lämna Malva. Hon verkade vara glad över att få vara där. Vi åkte till Lund och körde från Statoil när alla var där. Jimmy var busschaufför. Vi mötte upp Stefan i Glumslöv och plockade upp Linda i Helsingborg. Alla var med utom Claudio, som skulle dyka upp dagen efter. Färjan gick smidigt och efter lite sightsing i Helsingör, så var vi framme på vandrarhemmet. Vi fick vårt rum och jag hamnade i anfallsrummet med Alice, Linda och Hallqvist. Alla var hungriga och maten smakade riktigt gott! Emma bjöd på en väldigt god morotskaka, efter maten.
 
På kvällen fixade Carro och Lotta lekar. Vi tävlade rum mot rum. Vi började med lapp mot lapp och det gick sådär för oss. Några lag hade tur med lapparna och andra fick många bortplockade. Det ena rummet tappade den andra lappen och fick börja om. Linda ställde sedan upp i en kultävling och kom tvåa. Jag tror Linnea vann. De hade två försök på sig att komma närmast en större kula. Vi fortsatte med ögonbindel. Jag lyckades komma närmast väggen utan att nudda den. Riktigt svårt och man var rädd att slå sig även om man gick långsamt. Maja och Stefan fick också poäng, medan Elle och Emma N gick in i väggen. Det gällde sedan att blåsa upp flest ballonger tills de smällde på 3 minuter. Jimmy och Josse kämpade om segern. Alice som stod emellan, såg rädd ut, men jag tror hon kom trea. Sista tävlingen var en hinderbana. Tur att jag slapp vara med där. Det kändes som det var nära att de skadade sig varje runda. När alla fem hade gjort banan en gång, så visade det sig att det inte gällde att vara snabbast utan att göra banan igen på samma tid. Amanda H visade sig vara både snabbast och pricksäkrast på samma tid. Det skilde väldigt lite mellan många av deltagarna. Mitt lag låg delad etta efter första dagens tävlande. Nästan alla avslutade sedan kvällen i samma rum med ett spel där det gällde att sjunga och utföra olika uppdrag. Jag tittade bara för jag kom senare och det blev många skratt.
 
 
Lördagen började med en morgonpromenad vid havet med Carro, Tilda, Malin och Olinda. Riktigt härligt väder och mysigt vid havet. Sedan var det frukost. Claudio hade dykt upp i god tid, maten ville han inte missa. Sedan var det dags för årets första grästräning. Planen låg fint uppe på en kulle. Gräset var grönt. Det var bara lite ojämnt och en lerpöl vid ena hörnflaggan. Vi körde en uppspelsövning och det blev många tillslag. Vi fortsatte med samma övning med inlägg och sedan som spelövning. Målvakt och fyra försvarare mot sex mittfältare och anfallare. Tyvärr lyckades vi nog inte göra ett enda mål. Träningen avslutades med en rolig straffområdestävling. Två lag mot varandra och det gällde att göra mål. Claudio sa hur många som skulle möta varandra och sköt man utanför planen fick man prick. Tre prickar gav det andra laget en straff. Jimmy hejade högt på oss, men det hjälpte inte då det andra laget vann den jämna tävlingen. Skön första grästräning!
 
 
Innan maten satt vi en stund i solen vid havet. Det bjöds på lite av varje till lunchen. Det mesta kallt. Efter maten körde vi in till stan och letade efter någon affär. De flesta fick med sig lite gott hem och vi fick skynda oss för att hinna till matchsamlingen.
 
En timme innan match samlades vi ombytta utanför rummen. Vi gick upp till planen och hade genomgång och uppvärmning. Vi skulle möta ett danskt lag (Boldkluben Fix) och de bodde också på vandrarhemmet. Motståndarna var lite äldre än vi brukar möta och såg väldigt rutinerade ut. Vi startar med Josse - Malin, Tilda, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Linnea - Hallqvist, jag. Sandra, Alice, Jönsson, Maja, Evelina och Lotta börjar på bänken. Vi tar direkt tag i matchen, men bollen studsar lite på gräset och vi har svårt att skapa chanser. Vi känns bättre, men de ligger bra i positioner och bryter oftast våra försök till genomskärare. Jag har en jättechans. Linnea har några skott, som går utanför. Lindell kommer förbi fint på kanten några gånger, men helt fri så snubblar hon på en tuva eller jordhög. Varning för filmning kanske?!?;) Fix hade inte mycket på vår planhalva, men hade ett bra läge när även Josse trillade på en jordhög. Emma N lade många fina hörnor. Matilda var närmst att göra mål, men vi måste bli effektivare på de fina hörnorna som Emma slår. 0-0 stod sig halvleken ut.
 
 
I andra halvlek var Sandra målvakt, annars fortsatte vi med samma lag. Vårt spel fungerade mycket bättre och vi hittade rätt med passningarna. Vi vågade ta skott och det dröjde inte så länge innan vårt första mål kom. Emma N hittade mig framför mål. Jag kunde slå in 1-0 vid första stolpen. Fix var inte ofta över på vår planhalva och vi fortsatte att rulla bollen mellan oss. Ofta kom vi runt på kanterna och fler mål hängde i luften. Matilda bröt ett uppspel och avancerade. Hon fick till ett bra skott som satt i krysset. Otagbart för målvakten. Vi fortsatte att föra matchen och började göra byten. Jag bytte med Alice. Även Jönsson kom in i anfallet och Hallqvist gick ut på högerkanten. Maja kom in som vänsterytter och Evelina som högerback. Trots alla byten, så fortsatte vi att dominera. Alla spelarna kom in och hittade snabbt rätt och tog för sig. Emma N bröt sedan på mittplan och hon fick iväg ett bra skott som gick över målvakten in i mål. Med 15-20 min kvar gjorde vi det sista bytet Lotta Härle gjorde comeback, som mittback. Hon kanske inte hade jättemycket att göra, men skötte det bra. Kul att äntligen se henne på plan igen!
 
Alla gjorde ett kanonjobb, men Matilda var bäst idag! En spelare som aldrig ger sig och idag var med och startade väldigt många anfall. Skönt att spela på riktigt gräs, även om man inte var vän med bollen i alla lägen och det kom en del studsar man inte var beredd på. Jimmy fyllde år, så vi sjöng för honom efter matchen!
 
 
Efter matchen blev det dusch och mat. På kvällen blev det snack om matchen och säsongen. Därefter fortsatte lekarna. Vi skulle vika flygplan två och två. Jag och Amanda lyckades få till ett ganska bra och tog ledningen. Tyvärr överträffade Sandra det och vann första hitet. Andra hitet kom vi ungefär lika långt och hade vunnit om vi inte hade träffat väggen. Claudio kom överlägset sist, då flyget nästan hamnade bakom honom. Tävlingen fortsatte med att vi skulle hitta en massa saker, mer eller mindre konstiga. Vi lyckades ganska bra och kom nog tvåa. Vi hann också med en meningslös lek, som gick ut på att alla skulle springa en massa varv runt tre stolar. Lotta, som läste sagan, hade nog roligast. Själv blev jag stämplad några gånger och det var mindre skönt, eftersom jag inte hade några skor. Vi trodde vi låg bra till, för att vinna den sammanlagda tävlingen, men vi lyckades på något konstigt sätt få tre lag framför oss.:) Det blev pris till det laget som kom överlägset sist. Grattis Matilda, Emma, Emma och Claudio. Vi var uppe ganska länge och det blev en del bus under kvällen!
 
 
På söndagen blev det frukost kl 9. Sedan packade vi och städade undan. Vi hade träning kl 10 på planen över vägen. Den var lite jämnare än den andra planen. Det var dags för tävling. Vi var sugna på revansch och det var nog även det favorittippade laget med mittfältarna och Carro. Vi började med slå passningar med precision. Man hade två försök var. Vi fick in tre passningar. Sedan var det trixningar. Vissa imponerade, medan andra nog blev lite nervösa. Även nu hade man två chanser, men bara det bästa räknades. Själv fick jag 88 och orkade inte göra mitt andra försök. Vi kom på delad förstaplats på 129 trixningar. Sedan gällde det att pricka mittpunkten från mållinjen. Det var många bra försök. Sandra kom nog närmast, men det kom en svordom ur munnen när hon sköt iväg bollen, så hon trodde inte den skulle bli så bra. Vi skulle sedan uppskatta tre minuter. Vi lyckades få 2.56. Lite tur, för vi räknade alldeles för snabbt, men gick sedan på känsla. Ett lag ropade på 2.51 och sedan kom vi. De andra tre lagen väntade alldeles för länge. "Träningen" avslutades med straffläggning. Själv provade jag "fel" sida och den blev riktigt dålig. Lotta, Emma N, Hallqvist och några till slog kanonstraffar. Jimmys var roligast eller Stefans försök till räddning. Alla lag utom ett satte två av fyra. Mitt rum lyckades få ihop 19 poäng och det vann vi på.
 
 
 
Vi packade sedan ihop det sista och lämnade in nycklar. Bilarna rullade mot färjan, men vi kom inte långt. Claudios bil startade inte. Efter mycket letande efter startkablar, så köpte Sandra ett par och vi kom iväg. Det blev ett matstopp på Milstolpen. Trötta kom vi hem senare på eftermiddagen. Ett riktigt lyckat träningsläger!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0