Tygelsjö

Igår åkte vi tidigt till Tygelsjö för att besöka tre förskolor. Först ut var Kallenberg. Fyra avdelningar inne (Kaninen, Gosak, Prästkragen och Pärlan) och en ute (Snäckan). En lite äldre förskola med en mysig utegård. Nästa förskola blev Tygelsjö förskolan. Den minsta med bara två avdelningar (Vitsippan och Blåsippan). De två första hade barngrupper som var blandade 1-5 år. På väg till den sista gick vi förbi den nyaste som höll till i några baracker. Bäckens förskola var den största och nyaste som vi besökte. Den bestod av Lilla Bäcken i baracker och Stora Bäcken i byggnaden. Nio avdelningar som var uppdelade efter ålder. Kaveldunet gul och blå, Trollsländan röd och orange, Svanen, Storken, Svalan, Sparven och uteavdelningen Grodan. Vi gick runt och titttade i alla förskolorna och Malva ville leka med allt och alla. Hon kommer nog trivas var hon än hamnar. Tror att hon knappt ville gå hem, men hon somnade sedan som en stock i bilen. Vi gillade också alla ställena och det finns väl både fördelar och nackdelar med blandade eller uppdelade åldersgrupper. Någon som har någon åsikt!?
 
Vi åkte vidare och tittade på vårt hus, som nästan såg helt klart ut. Det saknades en åtta på husnumret och så stod det en värmefläkt där inne.
 
Vi åt mat på Ikea med en sovandes dotter innan det var dags för mitt jobb.
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Inte för att jag har så mycket erfarenhet av blandade grupper, men jag känner lite såhär: När de är små är det bara positivt att de går tillsammmans med lite äldre barn som de lär sig massor av, men när de blir äldre är det inte lika kul/givande att gå tillsammans med för mycket småbarn. Men det finns säkert någon förskollärare som har någon bättre åsikt om det här :)
Som ni säger så blir det säkert alldeles utmärkt hur det än blir eftersom Malva verkar gilla det - att hon trivs är ju trots allt det viktigaste!

Svar: Vi önskade det med uppdelade först. Håller helt med dig. Malva hade gillat det nu och lärt sig massor. Kanske både bra och dåliga saker!;) Vet inte om alla femåringar hade velat leka med Malva, som inte gör som de säger... Pratade med en förskolelärare på öppna förskolan och hon ville inte säga att det ena eller andra var bättre utan att det berodde mycket på personalen.
Helena

2014-04-10 @ 21:13:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0