Island

I torsdags hämtade min mamma upp Malva och skjutsade oss till Triangeln. Resan gick smidigt och vi landade på Keflavik vid 23-tiden. Vi var 24 personer som blev upphämtade med buss och körda till hotellet Arnarhvoll i centrala Rejkjavik. Klimatet var som i Malmö, men blåsigare.
 
På fredagen gick vi upp strax innan nio och åt frukost. Vi blev sedan upphämtade och åkte till Blå lagunen. Lite förvirrande då vi inte hade någon guide. Vi kom fram när det började ljusna. Det var mörkt till elvatiden, men det var ljust fram till halv fem. Ett avancerat badhus, men när man hade lärt sig hur skåpen och duschen fungerade, så kom vi ut. Vi höll på frysa ihjäl den lilla biten innan vi kom ner i det varma vattnet. Riktigt härligt! Det fanns vit lera, som man kunde smörja in sig med. Den var bra för huden. Vattnet var 37-40 grader och vi stannade i länge. Från början var det uppehåll, men sedan började det regna från sidan. En rolig upplevelse.
 

Vi var tillbaka vid tvåtiden. Först vilade vi, eftersom det varma vattnet hade gjort oss väldigt trötta. Vi gick sedan ut för att titta på ett crossfit-ställe. Det fanns nio stycken bara i Rejkjavik, som är mindre än Malmö. Vi åt riktigt god fisk på vägen. Vi gick sedan och vädret blev sämre och sämre. Det vräkte ned och efter ett tag var vi ganska blöta. Dessutom gjorde jag en vurpa och lade mig på sidan i en vattenpöl. Det tog lite tid att hitta stället, men vi stannade där en stund och tittade runt. En av dem som har stället är Annie Thorisdottir, som är en av de bästa tjejerna i världen på crossfit. På vägen hem snöade det nästan hela tiden och vi lyckades på något konstigt sätt gå en extra runda på några kilometer. Väl hemma så fick vi torka kläder och skor.
 
 
På lördagen gick vi upp vid åtta. Vi blev upphämtade av Lena vid nio. Hon var dagens guide och hade bott på Island i 27 år. En väldigt duktig och kunnig gudie. Det hade snöat mycket under natten, men nu var det uppehåll och det blåste knappt något. Första stoppet var en affär som sålde ullkläder. Mycket fint, men vi köpte inget. Vi åkte sedan ut till Thingvellir. Det var där Alltinget bildades år 930 och här möts kontinentalplattorna. Väldigt fräck natur. Vi pulsade ner från den nordamerikanska plattan till ingenmanslandet. Vi tog en fika innan vi fortsatte till Gullfoss, ett stort vattenfall. Vi åt lammsoppa med grönsaker, en typisk isländsk rätt. Sedan åkte vi till ett gejserområde. Geysir var den gamla kända gejsern, men den sprutade inte ofta nu för tiden. Istället var det Strokkur, som sprutade med 3-5 minuters mellanrum. Coolt att stå nära och se hur det småbubblar och sedan plötsligt skjuter högt, högt upp i luften. Vädret var helt underbart med stålande sol hela dagen. Vi stannade till på ett vattenfall till och i Skalholt, där vi var inne i en kyrka. Därifrån kunde man också se Hekla och Eyjafjallajökull. Vi var helt slut när vi kom hem vid femtiden. En del andra bokade in en 6-timmars norrskensutflykt på kvällen. Jag och Jimmy hade gärna sett norrsken, men var för trötta. Det visade sig att de inte såg något, så vi var ganska nöjda att vi inte åkte med. Istället gick vi ut och åt thailändskt med god efterrätt och tittade på spansk seriefinal.
 
 
 
På söndagen blev det en lugn förmiddag. Vädret hade gått tillbaka till det mulna och blåsiga. Vi gick en runda på stan, innan vi tog bussen till flygplatsen. Resan hem "tog" två timmar längre, så det kändes drygare. Vi blev hämtade av min pappa och en superglad Malva på triangeln och var hemma vid nio. Mysigt att träffa vår lilla tjej igen och hon verkade ha haft det superbra! Island var en annorlunda upplevelse och jag åker gärna dit igen, men i så fall på sommaren för att se hur det ser ut då.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofie

Härliga bilder!!

2014-01-15 @ 18:00:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0