SAIF/Nova kicken

I söndags gick vi upp tidigt. Vi körde hemifrån 8.15. Hämtade Carro och Malin i Lund och var i Eslöv innan 9. Själv var jag frusen och det var en ganska kall hall. Vi spelade i grupp 4 och skulle möta Skurups AIF, Stehags AIF 2, Svalövs BK 2 och Åhus IF. Vi ställde upp med Sandra, Carro, Jessica N, Tilda, Matilda, Emma, Malin, Linnea, Amanda H, Linda och jag. Claudio var megasjuk, så Stefan J var tränare.
 
I första matchen mötte vi Skurups AIF. Ett lag som kändes som storfavoriter till att vinna hela turneringen. De vann förra året och vann överlägset div 2 förra säsongen. De har mest boll i början, men vi ligger rätt i positionerna. Efterhand kommer vi in i matchen och det är jämnt. Skurup har mest boll, men vi skapar farligare målchanser. Ganska tidigt kommer 1-0. Jag slår en hörna och vid bortre stolpen kommer Matilda perfekt och nickar in bollen i mål. Vi är nära att utöka. Jag har två chanser på bra bollar från Sandra. Linda stressar målvakten flera gånger. Amanda är riktigt nära. Vi lyckas inte göra mål. Skurup har några bra skottlägen, men antingen går bollarna på Sandra eller utanför. Det känns som tiden går långsamt. I slutet förväntar vi oss en hård press, men förutom några långbollar från målvakten är bollen aldrig i vårt straffområde. Vi gör en riktigt bra match och jag tycker vi förtjänade att vinna.
 
I andra matchen väntar Stehag. De vann sin första match och leder gruppen. Vi startar riktigt bra. Tidigt frispelar Linnea Linda och hon gör inget misstag framför mål. Linda gör även 2-0. Jag skjuter, målvakten lämnar retur och Linda är på rätt plats och gör mål. Stehag försöker spela fin fotboll och kommer upp till en del bra lägen. De skapar bättre chanser än Skurup gjorde. Vi tappar koncentrationen och en spelare får mycket yta på mitten. Hon får bra träff och bollen seglar in nära högra krysset. 2-1, men det känns som vi ändå har bra grepp om matchen. Jessica slår sedan en frispark från långt håll. Målvakten räddar första läget. Bollen är sedan uppe på en försvarares hand, innan Amanda kan trycka in 3-1. Matchen känns avgjord med någon minut kvar. Ytterligare en härlig vinst.
 
Skurup hade sedan gått in och visat att de var riktigt bra genom en storvinst mot Åhus. Själva mötte vi Svalövs BK 2 och vi ville inte vara sämre. Nästan i första anfallet får jag bollen av Matilda och spelar tillbaka till henne. Hon kommer fri mot målvakten och hon hittar luckan vid första stolpen. 2-0 kommer strax därefter. Jag skjuter och Matilda slår in returen. I fjärde minuten gör Matilda hattrick framspelad av Linda. Jessica skjuter sedan från långt håll och på något sätt så letar sig bollen in till 4-0. Vi fortsätter att spela bra. Jessica spelar fram Amanda, som skjuter 5-0. Vi tappar sedan koncentrationen en liten sekund och Svalöv får ett friläge, som de gör 5-1 på. Det dröjer inte länge tills jag får tag i en bakåtpass och kan runda målvakten och göra 6-1. I slutminuterna kommer 7-1 när Malin slår en fin boll till Amanda. Det sista som händer är att en hörna av Amanda når Emma. Hon står precis utanför straffområdet och skjuter mot mål. Inte så hårt, men bollen slinker in vid stolpen. En härlig seger med 8-1.
 
Före vår sista match spelade Skurup och Stehag. En vinst och det laget skulle troligtvis gå vidare. Det stod länge lika, men i slutet avgjorde Skurup och fick in några snabba mål. Nu behövde vi ta poäng mot Åhus IF, för att säkra gruppsegern. Vi börjar ganska lugnt, men det känns som vi har kontroll. De tre första matcherna tog vi tidigt ledningen, men nu hittar vi inte riktigt fram till några bra chanser. Inställning är viktigt och nu kändes det som det lilla sista saknades. Vi är ändå det spelande laget och efter halva matchen kommer äntligen målet. Linda spelar Amanda, som driver mot mål och skjuter 1-0. En stund senare får Jessica bollen av Sandra. Från långt håll så skjuter hon in bollen stenhårt i krysset. Ett riktigt snyggt mål! Matchen slutar 2-0. Vår sämsta match, men vi hade gjort ett riktigt bra gruppspel.
 
I kvartsfinalen skulle vi möta tvåan i grupp 2. Borås vann enkelt den gruppen, men det var jämnare om andraplatsen. Inför sista omgången såg det ut att bli Dalby GIF eller Torns IF. Dalby vann kampen på målskillnad. Linneas lillasyster spelar där och för Linnea var det nu bara vinst som gällde. Resten av vårt lag ville också vinna. Dalbys lag var ungt och de var nog lite rädda att förlora. Vi inleder med hög press och stressar dem till misstag. Vi får snabbt ledningen. Carro spelar fram mig och jag kommer fri från vänster. Jag försöker hitta Malin framför målet, men deras back är på bollen och den går förbi en helt chanslös målvakt. Vi fortsätter att föra matchen. Jag skjuter ett skott, som målvakten räddar, men inte bättre än att Emma får bollen och gör 2-0. Matchen känns tidigt avgjord. De skapar inte mycket. 3-0 kommer i slutet. Jag slår en inspark till Malin, som slår till direkt. Inte hårt, men väldigt välplacerat hamnar bollen i bortre delen av målet. Vi vinner enkelt kvartsfinalen!
 
I semifinalen väntar Skurup igen. De har övertygat efter den inledande förlusten mot oss. Den här matchen startar annorlunda. De är på hugget och skapar tidigt fler målchanser än vad de hade under hela förra matchen. 0-1 kommer snabbt. Vi försöker spela, men Skurup försvarar sig bra. De gör 0-2 och 0-3. Vi har det svårt framför mål och de får in de enkla bollarna. Linda ordnar sedan en straff, när hon tacklas i deras straffområde. Jag sätter 1-3. Vi får lite hopp och skapar också flera bra chanser. Skurup darrar lite och hade vi fått in en boll till så hade det kanske kunnat bli riktigt spännande. Istället gör de 1-4 med några minuter kvar och det känns avgjort. Vi spelar inte lika bra som i första matchen mot dem, samtidigt som de nog spelar upp sig rejält.
 
Vi möter Löberöd i en jämn match om tredjepris. Jag skulle jobba, så jag har bara hört hur det gick. Jessica gör vårt mål och det känns som vi har grepp om matchen. Med två minuter kvar kvitterar Löberöd på frispark. Matchen blir lika och ska avgöras på straffar. Först tre ordinarie av Emma, Amanda och Matilda. Även Jesscia satte sen en straff, men tyvärr var Löberöd bättre på straffar och kom trea.
 
Skurup vann finalen ganska enkelt mot Sandby. Tråkigt att förlora de två sista matcherna, när det hela ska avgöras, men vi gör en riktigt bra turnering. Vi är det enda laget som slår Skurup. Alla gör det riktigt bra och vi spelar bra både defensivt och offensivt. Kul med många olika målskyttar. Läste i tidningen att Skurup tränat mycket sjumanna i sin egen hall. Vi spelade väl sist i november, så då tycker jag vi ska vara ännu nöjdare. Kul att många var på plats och hejade på oss! Nu laddar vi för utesäsongen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0