HBK/HIF - Lunds SK

I söndags spelade vi sista hemmamatchen för vårsäsongen. Serien hade precis vänt och Lunds SK stod för motståndet igen. Sist blev det 2-2. Nu var vi taggade för vinst. I Lund spelade Liri och Annie, som inte för så länge sedan spelade med oss. Vi ställde upp med ett bra lag. Sandra - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Jessica, Linnea - Jönsson, Dastida. På bänken började Lotta, Tilda och Lina. Det var Linas årsdebut! Mikael Stenkil har tagit matchbilderna.

Vi startar riktigt bra. Nästan allt spel är på Lunds planhalva, trots att vi har lite motvind. Vi trycker på och skapar tidigt några chanser. Dastida verkar riktigt på hugget. Efter tio minuter kommer Jessica ut med näsblod och Lotta hoppar in i anfallet. Det dröjer inte länge förrän hon gör 1-0. Hon får till en bra träff från utkanten av straffområdet och bollen tar i bortre stolpen, innan den går in. Vi fortsätter att föra matchen. Flera bra skott och inlägg och det känns som ett mål till är nära. Jönsson och Dastida springer på allt och stör Lunds backlinje. Vi håller ihop hela laget bra och Sandra har inte mycket att göra. Innan halva första halvlek är spelad, så kommer 2-0. Dastida är först på en boll framför mål. Hon är totalt orädd när målvakten kommer ut och nickar in bollen i mål. Riktigt härligt! Resten av halvleken spelar vi stabilt och fortsätter att var mycket på Lunds planhalva. Det blir inga fler mål, så det står 2-0 i pausen.

I andra halvlek fortsätter vi med vårt trygga spel. Lotta kommer in i anfallet igen. Det är farligt på flera hörnor, men efter en kvart kommer 3-0 på en frispark. Det är Jessica som slår den. Lotta är nära att nå inlägget (?), men hinner inte fram. Målvakten missbedömer studsen och bollen går in i bortre delen av målet. Nu känns det riktigt bra. Tilda och Lina hoppar in och gör även dem fina inhopp. Linnea är nära att göra ett drömmål, efter ett fint inlägg av Hallqvist. Med klacken sätter hon en volley en meter utanför målet. Vi trycker på för 4-0, men det blir aldrig mer än bara nära. Lund har några halvförsök, men skotten blir aldrig farliga. Matchen slutar 3-0 och äntligen kom första vinsten!

En väldigt säker seger! Hela laget spelade riktigt bra i både defensiven och offensiven. Vi skapade mycket framåt och alla gav allt. Sandra har nog inte haft så här lite att göra i någon annan match i serien. Nu hoppas jag på lika bra spel mot Bromölla i sista matchen innan sommaruppehållet!