Mycket har hänt!!!

Förra lördagen var jag och Malva i Sandby för att hälsa på pappa. Vi hämtade Mikael på vägen. Det var väldigt länge sedan vi sågs och han tyckte vi båda hade blivit stora. Vi åt kebabtallrik och pizza. Sedan var vi ute på gatan. Malva lekte med de stora "grannbarnen". Hon ser verkligen upp till större barn. Hon fick låna kritor, bollar och bobbycar.
 
På söndagen var det min sista jobbdag innan friveckan. Det var morsdag, så efter jobbet cyklade jag till Margit och det bjöds på god fika. Malva har inte något emot sötsaker. Själv fick jag ett par solglasögon av Jimmy och Malva, så jag hoppas på en solig sommar!:)
 
I måndags var Jimmy på träning och jag och Malva på Kompassen. Efteråt cyklade vi ut till Hyllie, för att fixa det sista med lånet. Vi var tidiga, så vi hann ta en mjukglass i solen. Malva somnade lagom till bankmötet och sov i över en timme. Perfekt timing. Efter bankmötet, så hade vi lite mindre pengar kvar på kontot... Husköpet firades med kinamat.
 
På tisdagen blev vi äntligen husägare. Vi fick nyckeln klockan 10. Innan dess hade Jimmy och en från Skanska kollat på de sista sakerna de skulle fixa. Skanska bjöd på en stor fruktkorg, som Malva var helt frälst i. Vi flyttade in en del saker vi hade med oss. Jag dammsög och dammtorkade hela huset. Lätt när det inte finns några saker. Min pappa kom förbi. Vi körde en runda och köpte granitplattor och garderobsinredning. Det visade sig att grannens flicka är 12 dagar äldre än Malva, så vi får hoppas att de blir bra kompisar! Hon har redan varit inne och provat flickans leksaker.
 
 
I onsdags var det dags för mitt andra besök hos barnmorskan. Jimmy och Malva var med. Först trodde jag att vi hade gått fel, men de hade bara byggt om. Det fanns mycket kul för Malva att titta på. Allt var bra, förutom järnvärdet som var lite lågt (118). Sist hade jag 114 vid det besöket. Magen var nu 24 cm och blodtrycken 110/60. Nästa gång jag ska dit är i slutet av juni och då är det sockerbelastning. Efteråt åkte vi till huset. Jimmy och min pappa satte upp garderobsinredning och jag och Malva var på en lekplats. Vi åkte sedan tillbaka till lägenheten vid 15-tiden för att "ta plats" på gatan utanför lägenheten även Peter var där med sin bil. Jag packade sedan de sista lådorna, så allt var klart inför flytten.
 
Vi gick upp tidigt på torsdagen. Jag lyfte ner lite saker till bilen och jag och Malva åkte innan lastbilen kom. Marianne skulle passa Malva medan vi flyttade. Det började mindre bra, när Alice nästan sprang för snabbt mot Malva och hon blev lite rädd. Men det var snabbt glömt och hon ville leka med henne igen. Jag åkte till huset. Strax efter nio ringde Jimmy och sa att allt var packat och klart och lastbilen var på väg. Lite efter halv tio var allt inne i huset. En riktigt snabb och smidig flytt! Det var många som var där och hjälpte oss. Vi grillade sedan korv och skålade i lite dricka. Vi fick hjälp att sätta ihop några möbler. Vid tolvtiden åkte jag och mamma för att städa lägenheten. Vi städade och städade och fint blev det. Allt blev rent utom utsidan av fönstrena, som vi inte fick upp. Det tog lång tid och vi var klara först vid 20-tiden. Riktigt trötta och hungriga, så fick vi nygrillat när vi kom till huset. Lasse hade också dykt upp. Alla tre somnade vi ganska tidigt och sov gott i det nya huset! Ett stort tack till alla som gjord flytten så smidig!
 
I fredags vaknade vi vid 5-tiden av solen, men vi somnade om och steg upp strax efter åtta. Vi tog det lugnt på förmiddagen och jag och Malva badade. Mina föräldrar kom på eftermiddagen och hjälpte till. Vi gick en runda och tittade på grannhusen. På kvällen blev det pizza.
 
 
I lördags var vi och tittade på Jysk. Vi hittade utemöbler och soptunna till det ena badrummet. På eftermiddagen åkte Jimmy och min pappa och köpte hyllplan till garderoberna. Jag och Malva åkte till Bunkeflo, för att hälsa på. Det blev bad och massor av hoppning på studsmattan. Jimmy dök upp senare. Nästan lagom till grillningen var klar. Det blev riktigt god mat! Malva lekte vidare och somnade sedan som en stock i soffan. Vi stannade en stund till och vi satt ute och snackade och åt godis. Precis innan vi skulle hem, så kom det fram en massa gamla foton. Riktigt kul att se!
 
 
Igår cyklade jag och Malva en runda i Tygelsjö. Vi lekte på en ny lekplats. Malva älskar att gunga, men vi hann även med att prova sandlådan och rutschkanan. Hon ville också gärna in i en trädgård där en kille spelade fotboll med sin pappa. Vi cyklade sedan hem. Malva somnade och jag packade upp några lådor. Det börjar bli väldigt hemtrevligt. Det försvinner någon flyttkartong varje dag. Malvas rum är nästan klart nu! På eftermiddagen åkte jag och Malva för att kolla på fotboll. HBK/HIF - Klågerups GIF. Tyvärr stod det 0-1 när vi kom, precis som sist vi var där och tittade. Jag tyckte vi spelade riktigt bra och var värda flera mål. Dastida kvitterade i andra halvlek, men vi får vänta på första segern. Malva hade roligt, men hon hade svårt att hålla sig utanför linjen. Hon åt och åt medan vi var där. Först ett päron och i pausen en korv med bröd, som vi delade. Hon hann med att tigga till sig en vinddruva och när hon väl hade fått en, så passade hon på att ta flera till. Det är lätt att vinna hennes hjärta om man bjuder på godsaker!:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0