HBK/HIF - Borgeby FK u

I måndags spelade vi genrep mot ett ungt lag från Borgeby. Förhållande för fotboll var riktigt bra och matchen spelades på konstgräset i Sandby. Vi saknade några spelare på grund av sjukdom och skada, så Johanna fick hoppa in i mål. Vi startade med Johanna - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Linnea - Jessica - Lotta, jag. Linda och Emma S började som avbytare.
 
Vi började med hög press. Borgeby blev stressade och spelade bort flera bollar. Det mesta spelet var på deras planhalva, men vi hade svårt att skapa riktigt bra chanser. Våra yttrar kom med bra fart och skapade problem på deras kanter. Efter ett tag kom Borgeby in i matchen och blev farligare i sina anfall. De kunde ta ledningen på en hörna. Bollen hamnade på bakre ytan och där kom en spelare helt fri. Vi hade flera bra chanser. Linnea sköt precis utanför på ett bra inlägg av Lindell. Lotta hade två riktigt bra chanser och målvakten fick sträcka ut riktigt för att rädda. Emma N slog några fina hörnor, men inte heller dem fick vi in. Istället var det Borgeby som utökade. Deras målvakt slog en lång inspark, som deras anfallare fick tag på. Hon kom helt fri mot Johanna och slog in 2-0. Borgeby var nära på att göra fler mål, men Johanna gjorde flera bra räddningar och utrusningar.
 
I andra halvlek så kom Linda in på anfallet och Emma S på yttermittfältet. Lotta flyttade ner som offensiv mittfältare. Vi började även bra i andra halvlek. Linda vann som vanligt mycket med sina löpningar och sitt tuffa närkampsspel. Även Emma S gjorde det bra. Hon kom med bra löpningar och hade fina passningar. Trots flera fina anfall, så lyckades vi aldrig få in bollen. Borgeby var däremot skickliga på att utnyttja sina lägen. De lobbsköt in en boll, de fick ett rent friläge och de satte ett via stolpen. Till slut blev det hela 5-0.
 
Surt att förlora med så mycket, men det ville sig inte. Borgeby var riktigt bra, men vi skulle inte ha släppt in så många mål. Resultatet speglar nog inte matchen, men de var helt klart värda att vinna. Trots fem insläppta mål, så gjorde Johanna en riktigt bra insats i målet. Kul att se hur hon ser ut som en målvakt, trots att hon inte har tränat något på det. Matilda gör som vanligt en kanoninsats på mitten. Lotta visar flera gånger upp sin underbara speluppfattning och var väldigt nära på att göra mål. Nu laddar vi för seriepremiär!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0