Trea i Nils Holgersson cupen

I söndags åkte vi till Skurup igen, för att spela slutspel. Vi hade samma lag som sist. Det var 12 lag kvar av 40 och vi var indelade i fyra grupper. Ettan i varje grupp gick till semifinal. Vår grupp såg på pappret lite enklare ut än vissa andra, men det ska ju spelas om det också.
 
I första matchen mötte vi IFK Malmö. Vi började inte bra alls. De vann mycket boll och hade bra inlägg på insparkarna. Efter en stund hittade Linnea mig och jag lyckades få in bollen mellan benen på målvakten. Det kändes som det skulle höja oss, men det gjorde inte det. IFK Malmö kvitterade när de nickade in en inspark. Lite senare kom en boll från andra hållet och samma spelare slog in 2-1 till dem. Vi hade några få chanser, men fick inte tll avsluten och förlorade med uddamålet. Riktigt tungt. Extra tråkigt när vi vet vad vi kan och inte alls kom upp till samma nivå som i torsdags.
 
Vi fick nu hoppas på att inte IFK Malmö skulle ta poäng av Uppåkra/Staffanstorp. Samtidigt fick inte Uppåkra/Staffanstorp vinna för stort. De tog ledningen direkt och utökade till 2-0. IFK Malmö reducerade. Uppåkra/Staffanstorp utökade till 3-1 och var nära att göra 4-1 i slutet. Det kändes som vi hade fått en andra chans och det "räckte" med att vinna med två mål. Vi visste att det skulle bli tufft, men inte omöjligt om vi spelade bra.
 
Vi började matchen riktigt bra och stressade dem till misstag. Hallqvist slog tidigt en inspark som Emma S skarvade vidare till mig och jag kunde slå in 1-0. Vi fortsatte att spela bra och tillät inte motståndarna att skapa något. Hallqvist slog ett till bra inlägg och jag slog bollen mot mål. Den rullade inte snabbt, men den gick in. Skönt vi hade nu 2-0. Vi skapade fler bra chanser och på en retur kom Carro upp och tryckte in 3-0 i bortre delen av målet. Uppåkra/Staffanstorp kom upp till två riktigt bra chanser under matchen. Först kom de tre mot Emma N och Sandra. Emma lyckades i sista stund bryta. Det andra blev ett friläge, där Sandra gjorde en underbar räddning. Hade de fått in en av de chanserna, så hade det kunnat bli ett spännande slut. Nu kändes det ganska lugnt. Den här vinsten kändes som en skön revansch efter första förlusten och vi var nu i semi.
 
I semifinalen mötte vi Borgeby FK, som hade slagit ut ett ungt LB07 och Södra Sandby IF. Borgeby hade spelat riktigt bra, men hade bara en avbytare. Vi började riktigt bra och Linda gjorde mål direkt. Hon stressade backen och vann bollen och tryckte in den. Härlig inställning och vilja! Tyvärr lyckades Borgeby kvittera direkt. En spelare fick med sig bollen lite turligt och kunde från nära håll göra 1-1. Borgeby hade sedan mycket boll och spelade runt den bra i backlinjen. Vi försvarade oss bra och jobbade hårt. När vi väl vann bollen så skapade vi flera fina chanser. Både Emma S och Amanda fick friläge, men deras målvakt kom snabbt ut och räddade. Borgeby tog ledningen, när vi inte kom upp och pressade. Skottet var hårt och välplacerat. Det dröjde tills det var kvar en minut, innan de gjorde 3-1 och det var avgjort. Jag tyckte ändå vi gjorde det riktigt bra och pressade ett div 1 lag.
 
I match om tredjepris mötte vi Skurups AIF 2. Vi bestämde oss för att vi skulle ta bronset och startade riktigt bra. Emma N slog en boll, som jag fick med mig och slog in. Vi hade bra kontroll på matchen. Alla jobbade för varandra och vi skapade flera bra chanser. Med några sekunder kvar så slog Hallqvist en inspark, som jag nickade in. 2-0 och bronset var vårt! Glädje!
 
 
Vi blev 3:a av 40 lag. Riktigt bra! Alla gör en bra insats, men extra plus till Sandra som gör flera grymma räddningar. Vi håller nollan i fyra av sju matcher! Alla jobbade verkligen för varandra. Det är kul att spela i Hardeberga/Harlösa!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0