Harlösaspelen

I lördags var det dags för cup igen. Vi ställde upp med två jämna lag. Ett blått och ett rött. I det blåa spelade Julle, Anna, Lotta, Lindell, Matilda, Alice J, Johanna och jag och i det blåa spelade Sandra, Carro, Emma N, Tilda, Amanda J, Emma S, Linnea, Eve och Alice C. Vi hade en stor hejarklack och ville såklart prestera på hemmaplan.
 
Blåa mötte Södra Sandby IF 1 i första matchen. Det var ett ungt lag med 99:or och det visade sig vara ett väldigt spelskickligt lag. Jag tycker vi började bäst, men de tog över och pressade oss under stora delar av matchen. De tog ledningen och utökade till 2-0 i slutsekunderna.
 
Det röda laget skulle ha mött Sösdala IF i första matchen, men de dök inte upp, så det blev WO. Tråkigt för man vill ju spela, men i och med den vinsten visade det sig att alla lag i grupp C gick vidare.
 
Nästa match för blåa var mot Lunds SK. Det blev en jämn och välspelad match. Tidigt fick jag bollen av en av deras backar. Jag blev helt fri och satte 1-0. Vi spelar bra och har chanser att utöka. I slutet fick Lund in en boll från en dålig vinkel. Vi pressade på, men matchen slutade oavgjord.
 
Första matchen för lag röd blev mot Kullabygdens DFF. Det blev en jämn match. Kullabygden tog ledningen. Det skapades bra chanser åt båda hållen, men två bra målvakter och lite avslut som gick precis utanför gjorde att det inte blev fler mål.
 
Inför sista matchen mot Eskilsminne var vi i blåa tvingade att vinna för att gå vidare och skulle då blir tvåa i gruppen. Även Eskilsminne spelade med ett ungt lag. Det blev väldigt lågt tempo och vi missade en del chanser (framförallt jag). Lindell fick in 1-0 och med några minuter kvar 2-0. Det kändes tryggt, eftersom Eskilsminne inte skapade mycket. Vi gjorde inte den bästa matchen, men skapade mycket målchanser och vann säkert.
 
Blåa mötte Prespa Birlik i sin sista match. Vid vinst blev de tvåa i gruppen och skulle få möta oss i kvartsfinal. Vid lika skulle det bli lottning eller förlängning, om vem som blev tvåa och trea. Förlust med inte alltför många mål skulle göra att de gick vidare som trea. Vi i blåa var lite kluvna när vi satt och hejade. Vi ville ju att de skulle vinna, men hade ju helst sluppit dem i kvartfinalen. Det blev en jämn match. Emma N gjorde matchens enda mål, så det blev rött mot blått i kvarten.
 
Vinnaren i vår kvartsfinal skulle få möta Löberöd, som precis innan hade slagit ut Prespa Birlik efter förlängning. Vi började med en gemensam ring. Tidigt fick jag tag i bollen och kom helt fri och fick in bollen i mål. 1-0 och en skön start för oss i blåa. Det kändes som vi blåa hade kontroll på matchen och röda hade i början svårt att skapa chanser. Tempot var högt och alla jobbade hårt. De röda kom närmare och närmare vårt mål. Stenhårt i stolpen och sen i ribban. I slutet var bollen helt fri framför vårt mål, efter ytterligare en stolpträff. Julle lyckades i sista stund få tag på bollen framför fötterna på Emma S. Det slutade 1-0 till oss och vi hade verkligen marginalerna med oss. Det visade sig att de jämna lagen på pappret var precis så jämnt som det såg ut.
 
I semifinalen mot Löberöds IF fick vi en lika bra start. Lindell spelade mig på kanten och jag hittade Matilda framför mål. Matilda tryckte in 1-0, efter drygt en minut. Resten av matchen blev en massa långbollar från båda lagen. De flesta utan adress. Löberöd skapade någon få riktigt bra målchans, men då var Julle på tå och räddade. Vi skapade knappt något, men vi hade ju ledningen. Det blev inga fler mål, trots att vi fick en långstraff.
 
I finalen väntade Kullabygdens DFF, som lite oväntat slog ut Södra Sandby IF 1 i sin semifinal efter förlängning. Tyvärr åkte vi på ett baklängesmål direkt och strax därefter var de riktigt nära att göra 2-0. Vi spelade upp oss och Kullabygden var tvungna att spela fult för att stoppa oss. Deras back fick rött kort efter att ha fällt mig när jag var på väg att bli fri. Frisparken slog Anna hårt i stolpen. Vi spelade stressat med en man mer och har svårt att skapa något. Tidigt samlade de på sig fyra frisparkar. Vi fick två långstraffar, som jag och Matilda inte lyckades göra mål på. Till slut gjorde vi äntligen mål. Lindell tog sig förbi på högerkanten och sköt via målvakten och backen in bollen i mål. Dagens högsta jubel hördes. Vi pressade på för att avgöra innan matchen tog slut, men lyckades inte. I förlängningen var Kullabygden bättre. De skapade en jättechans, som Julle räddade. Tyvärr fick de strax därefter ett läge till och fick in bollen i mål.
 
Surt att inte vinna när vi var så nära, men båda lagen gjorde en bra turnering. Det är små marginaler i futsal. Alla gör det det riktigt bra. I mitt lag tycker jag Anna och Julle var de som utmärkte sig mest. Anna läser spelet grymt bra och är framme och bryter allt. Hon är tuff och vinner nästan alla närkamper. Julle är på tå när motståndarna får sina chanser och gör några avgörande räddningar.
 
Lånat en bild av Anita

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0