Uppåkra IF/Staffanstorps GIF - HBK/HIF

Förra söndagen var det dags för match i Staffanstorp. Uppåkra/Staffanstorp låg strax före oss i tabellen, men hade gjort betydligt bättre resultat mot topplagen. Vi ändrade om till en fyrbackslinje, för att försöka få rätt på defensiven. Startuppställningen såg ut så här: Julle - Anna, Hallqvist, Jessica, Carro - Lindell, Matilda, Amanda, Linnea - Linda, jag. Avbytare var Emma S, Lotta och Elle.

Vi börjar matchen i kraftig medvind och trycker på direkt. Hemmalaget har inte så mycket och vi har bra koll på dem när de väl kommer upp. Vi kommer med bra fart och Lindell kommer runt någon gång och slår inlägg. Tyvärr får inte inte tag på bollarna i straffområdet. Flera av våra bollar går ut till inspark eller direkt ner till målvakten. Vi har några hörnor som blir farliga och Jessica slår flera bra frisparkar. På en hörna når Linda bollen, men slår bollen precis över ribban. Målvakten är på en av Jessicas frisparkar, men den är så hårt slagen så att hon inte kan hålla bollen. Jag är framme på returen och även Linda, men till slut rensas bollen undan. Våra ytterbackar gör ett jättebra jobb och både Carro och Anna är på tå och bryter mängder av uppspel tidigt. Hemmalaget har också några hörnor, men vi är bra med. 0-0 i paus och jag tycker inte det hade varit orättvist om vi hade varit i ledningen.

Emma S och Lotta kommer in direkt i andra halvlek. Vi håller upp spelet bra i motvinden. Uppåkra/Staffanstorp har mer boll än i första, men skapar inte mycket lägen. Själva försöker vi spela oss upp, men har inga jättelägen. Efter ungefär halva halvleken får de en frispark en bit in på vår planhalva. De skjuter den mot mål. Julle är på bollen, men väldigt snöpligt så hamnar den i mål. Det kändes inte alls rättvist. Direkt på avspark, så slår jag bollen ut till Lindell som kommer med bra fart. Hon slår in bollen mot mål och målvakten lyckas precis rädda bollen med fingertopparna, så att bollen går via ribban ut till en hörna. Vi försöker flytta upp och skapa chanser. Lotta får ett bra läge i straffområdet, då hon tar sig förbi flera spelare. Tyvärr räddar målvakten skottet. Vi fortsätter att jobba. Mitt i ett offensivt byte med kvarten kvar, så ställer de om. Vi har tappat lite positioner och deras anfallare kommer fri. Hon gör inget misstag och det står 2-0. Vi trycker sedan på för att reducera. Domaren blåser straff till oss i ett läge, men ångrar sig sedan och det blir frispark till dem istället. Vi kommer inte mer än nära och Uppåkra/Staffanstorp kan hålla undan och ta alla tre poängen.

Vi gör en bra match och håller ihop laget bra. Försvarsmässigt såg det bra ut och oavgjort var inte långt borta. Vi får ta med oss det till kommande matcher, då vi möter lag vi ska ha chans att slå!