Dösjöbro IF - HBK/HIF

I onsdags kväll var det dags för en tuff bortamatch. Dösjöbro kom bra i tvåan förra året och har inlett serien med att göra väldigt mycket mål. Vi ställde upp med Julle - Hallqvist, Elle, Jessica, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Linnea - Emma S, jag. På bänken började Linda, Amanda J, Anna och Johanna.

Vi startar ganska piggt och är bra med i matchen. Vi har första målchansen, då Lindell slår ett inlägg från högerkanten, som Linnea är bra med på framför mål. Tyvärr lyckas hon inte nicka in bollen. Dösjöbro har bra tempo i spelet och det böljar snabbt fram och tillbaka. Efter att vi varit uppe på deras planhalva, så vänder de snabbt och på några få passningar får deras anfallare bollen fri mot Julle. Hon gör inget misstag och de gör 1-0. Dösjöbro tar sedan över och har mycket boll. Vi kämpar på, men på en hörna gör de 2-0. Vi lyckas inte rensa undan bollen och till slut hamnar den i vårt mål. Inte långt efter lyckas vi reducera. Emma N slår en hörna, som hamnar vid bortre stolpen. Där dyker Elle upp i kamp mot två motspelare, så lyckas hon nicka in bollen till 2-1. Vi känner att vi har chans igen, men tyvärr gör de snabbt 3-1. De får en vänsterhörna. Flera i vårt lag tycker den är ute, men istället får vi rensa till en högerhörna. Högerhörnan slås in mot första stolpen och plötsligt ligger bollen i mål. Det var fullt med spelare vid stolpen och det uppstår förvirring när AD vinkar hörna. Bollen låg i mål och domaren hittade inget hål i nätet, så det blev 3-1. Vårt lag tappar sedan koncentrationen på att spela vårt spel. Det blir mycket snack med domaren och flera jobbar inte på som vi brukar. Efter en halvtimme kommer 4-1. Vi har väldigt svårt att skapa något själva. De har bra fart och kommer förbi flera gånger längs kanterna. Linda kommer in. Claudio blir avvisad från det tekniska området, efter en situation då Linnea får en smäll. 5-1 gör Dösjöbro i slutet av halvleken. De får en frispark precis utanför straffområdet till höger. Backen kliver upp och skjuter bollen stenhårt stolpe in vid bortre stolpen. I sista minuten av halvleken kommer även 6-1. Vi tappar helt en spelare på en hörna och hon nickar ostört in bollen i mål.

I paus snackar vi om att vi måste uppehålla hedern och komma tillbaka som ett lag. Amanda kommer in på anfallet. Nästan direkt kommer Dösjöbro förbi på deras vänsterkant och utökar till 7-1. Anna kommer sedan in som mittback. Lite senare hoppar Johanna in som högerytter. Vi jobbar på bättre och Dösjöbro skapar inte lika mycket. Inställningen är tillbaka hos de flesta, men det är inte lätt när man ligger under med så mycket. Vi har inte mycket framåt. Linda och Amanda jobbar på, med de få bollar som kommer upp. Lindell är nära att komma igenom med sin fart några gånger, men det blir aldrig farligt. I mitten av halvleken så gör hemmalaget 8-1. De spelar snyggt upp bollen och en spelare nickar in inlägget som kommer. Sista kvarten trycker vi på lite mer. Vi får några hörnor och en frispark i bra läge. Själv har jag bollen helt fri nära mål, men jag får inte träff. Linda kommer bra på högerkanten, men får inte fram bollen till ett inlägg. De utökar med fem minuter kvar till 9-1, då deras spelare lobbskjuter in bollen. Jag är nära att reducera, men mitt skott täcks till hörna. Det blir tre hörnor kort efter varandra. Den sista tar Jessica och skjuter direkt in vid första stolpen. 9-2. Det kändes skönt att till slut få in en boll till.

Vi kommer inte alls upp i vår vanliga standard. Dösjöbro är det bästa laget vi har mött än så länge, men siffrorna ska inte bli så stora. De hittade varandra bra och hade fina kombinationer. Det var hela laget som tappade och vi får hoppas att det inte händer igen. Mycket mål på fasta situationer. Båda våra och fyra av deras. Nu är det nya tag som gäller!