HBK/HIF - Södra Sandby IF

I lördags var det derby på Knutsvallen. Vi mötte ett ungt och duktigt Södra Sandby IF. Själva ställde vi upp med Julle - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Jessica, Linnea - Emma N - Lotta, jag. Linda, Anna, Amanda J, Emma S och Johanna började som avbytare.

Vi börjar matchen i lite motvind, men startar riktigt bra. Direkt på avspark slås bollen ut till Lindell som kommer med bra fart. Hon slår ett långt inlägg, som Lotta är först på och nickar mot mål. Kort därefter kommer ett nästan exakt likadant anfall. Det är bara mål som saknas. Sandby är lite pressade, men precis som de senaste matcherna, så kommer du upp efter några minuter och gör mål. Riktigt surt, när vi är så bra med. Sandby tar sedan över mer och mer. Vi har svårt att vinna boll. De tar sig förbi på båda kanterna, men även flera gånger i mitten. Efter en kvart kommer två snabba mål och det känns tungt. Anna kommer in som back. När det har gått en halvtimme står det 0-5, efter en snabb omställning och en straff. Elle blir också varnad i samband med straffsituationen. Kort därefter blir även Sandbys kapten varnad efter snack. Vi jobbar på resten av halvleken, men har svårt att skapa chanser. Lotta är den som verkar mest taggad och jagar på hela laget.

I andra halvlek så kommer Linda in i anfallet och Amanda J på mittfältet. Vi håller upp det bättre i början första halvan av andra halvleken. Fortfarande skapar vi inte mycket, men det gör inte Sandby heller. Emma S kommer in som vänster yttermittfält och Johanna kommer också in i slutet. Alla jobbar bra, men det vill sig inte. Sista kvarten gör Sandby tre mål till och vinner med hela 8-0.

Det är bara att fortsätta att jobba på. Vi måste hålla ihop laget bättre, för så här stort ska vi inte förlora. Nu väntar lag som inte ligger i toppen. Vi hoppas kunna hitta tillbaka till vårt spel och vinna snart igen!