SAIF Nova Kicken

Vi spelade i grupp A i SAIF Nova Kicken på kvällen i fredags. Sjumanna inomhus brukar passa oss ganska bra. Vi ställde upp med Lotta, Linnea, Matilda, Tilda, Emma N, Stenkil, Lindell, Alice, Amanda J och jag.
 
I första matchen mötte vi Skurups AIF. Vi visste att det skulle bli tufft, då de spelade i div 1 förra säsongen, men samtidigt har vi spelat jämnt mot dem tidigare. Vi ställde upp med 3-2-1. Direkt på avspark tappar vi bollen och deras spelare får en kanonträff. 0-1. Riktigt tuff start, som bara blir värre. I nästa minut kommer ett till bra skott, som också går in och efter fyra minuter står det 0-3. Vi spelar sedan upp oss. Även om vi får jaga mycket boll och inte skapar så mycket själva, så släpper vi bara in två mål under resten av matchen. Vi hittade inte rätt i våra positioner och vi hade behövt vara mycket tuffare och jobba ännu hårdare.
 
Till nästa match bytte vi till 2-3-1 och mötte Dalby GIF/Genarps IF. Nu är det vi som börjar bra. Lindell hittar mig direkt med en riktigt fin genomskärare, men målvakten lyckades få handen på bollen. Strax därefter får Matilda bollen på mitten och avancerar. Ingen går på, så till slut skjuter hon snyggt 1-0. 2-0 gör Emma N på en frispar från ganska långt håll. Lindell avslutar sedan med två mål. Ett riktigt kämparmål, då hon hade flera skott och en snygg placering. Vi är nära att göra fler mål, men det slutar 4-0 och vi känner oss på gång igen.
 
Torns IF var nästa motståndare. Vi spelar hela matchen med ett alldeles för lågt tempo. Jag tror de gör första målet och att jag sedan lyckas kvittera. Väldigt frustrerande att vi inte kan spela bättre. 1-1 slutade matchen, men vi hade fortfarande stor chans att gå till A-slutspel som tvåa i gruppen. Tyvärr skadade Emma N sin stortå och kunde inte spela mer.
 
Sedan var det Stehags AIF som vi skulle möta. Det kändes bättre från start och alla var mer på tå. Vi får ganska tidigt en frispark, som Linnea slår över muren. Den hamnar hos mig vid målvakten och jag kan skarva in bollen till 1-0. Istället för att fortsätta ta för oss, känns det som vi inte jobbar som vi ska. Stehag lyckas göra fyra mål. På något av målen lyckas Lotta och en back rädda 3-4 skott, men resten av laget står mest och tittar när de får chans på chans och till slut sitter den. Vi får bara erkänna att vi inte har formen, flytet och orkar ta jobbet den här dagen. Tyvärr skadar sig Matilda i knät i slutet av matchen. Hon var en av de bättre idag.
 
Till sista matchen hade vi inga avbytare, eftersom vi hade fått två skador under kvällen och att jag var tvungen att åka och jobba. Utan avbytare lyckas vi spela 0-0 mot ett ungt Sjöbo IF.
 
Vi gick vidare som trea i gruppen till B-slutspelet på söndagen, men tyvärr får vi kasta in handduken och lämna platsen till Torns IF. Skador, sjukdom, jobb och resor gör att vi inte kunde få ihop mer än sju spelare. Väldigt tråkigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0