December

December började med nattjobb för mig. På onsdagen hade barnen avslutning på simskolan och båda har blivit duktiga under hösten. Malva som varit minst i sin grupp ska fortsätta i Hajen nästa år. Vide som också är bland de yngre är duktig och när han följer instruktioner så lär han sig mycket. Han får gå upp till Silverpingvinen till våren. Efter simskolan så var det julfest med Malvas klass. Barnen gick luciatåg. Alla tog i och sjöng på. Malva var riktigt nöjd. Vi fikade. Sedan var det tipsrunda i gymnastiksalen och efter det kom tomten. Malva och Vide var sedan riktigt trötta!
 
 
 
Under veckan hann jag med två pass crossfit. Skönt att vara i gång med träningen igen. På lördagen tog jag tidigt tåget till Göteborg för avslutning med Elitettangruppen. Vi började med lunch och träffades sedan i kurslokalen. Vi pratade lite om säsongen och analyserade två domare i två matcher. Sedan kom Pernilla och pratade om träning. Vi körde sedan massa övningar i en gymnastiksal. Ett riktigt bra pass! Vi var hem om på hotellet och duschade och åkte sedan till Boulebar. Vi åt god mat och spelade boule. Flera väldigt jämna matcher med många spännade mätningar! Jag gick sedan hem och lade mig, då jag inte sovit så mycket efter veckans nattjobb. De andra gick vidare och kom hem senare. På söndagen åt vi god hotellfrukost och snackade mer. Peter, den nya coachen, kom sedan och pratade en del om den nya säsongen. Vi avslutade med lunch, innan vi gick till tåget. Kvällen avslutades sedan med glöggmys hos Celia, Johan och Truls. Jimmy och barnen hade varit på Malvas mulleavslutning i Skrylle. En reflexrunda med korvgrillning. Det bjöds på goda lussekatter, pepparkakor, godis och glögg på minglet. Mysigt med julstämning!
 

 
Veckan efter hade jag frivecka. Jag hann med fem träningar crossfit. Några riktigt tunga pass och andra som passar mig bättre med en del kondition och löpning. Tyvärr blev jag ju sjuk veckan efter, så kunde inte fortsätta i samma tempo.
 
På måndagen tog jag influensaspruta på jobbet. Tyvärr hjälper den inte mot alla förkylningar. Barnen hade nobelfest på skolan och förskolan och gillade det. På tisdagen var jag och barnen och högg gran och sedan klädde jag och Malva den på kvällen. Malva gillar julmys! Efteråt var jag på fotbollsträning. Jag fick pris för bästa damspelare i Hardeberga, så nu har jag fått tre fina priser i år. Kul, även om jag inte gillar priser, så är det kul att det uppskattas det man gör. På onsdagen bakade jag och Malva lussekatter. På torsdagen var det lucia. Vide hade luciatåg på förskolan och Malva tittade när treorna gick luciatåg. Isabella och Theodor följde med barnen hem och det var fullt ös en stund. Isabella gick hem vid 15-tiden och sedan bakade vi pepparkakor. På fredagen var Vide hemma med mig och hade feber, men den gick snabbt över. På kvällen var barnen hos farmor och jag var i Sandby och firade Jackie som fyllde 18. Det var kul att överraska henne. Vi beställde pizza och jag hade bakat en saffranskaka till efterrätt. Kul att träffa laget utanför fotbollen. Det har jag sällan tid med. På vägen hem hämtade jag Jimmy i Malmö. Han hade varit och druckit öl med några gamla jobbkompisar.
 
 
Förra helgen var verkligen fullt upp speciellt på lördagen. Den började med tennisavslutning för Vide. Det var inte så många där, så Malva fick vara med hela träningen. Jag fick vara med i slutet och möta barnen, men så mycket spel blir det inte. Vide och jag fick in några slag, men det blir bättre och bättre. Barnen fick pepparkakor! Efter tennisen åkte vi hem och förberedde för Malvas 6-årskalas. Vi hade hyrt matsalen på Ur och skur förskolan. Tyvärr blev två killar sjuka på förmiddagen och sedan tidigare var det några som var bortresta. Det blev tio barn som kom, så tolv med Malva och Vide. Jan blev ensam kille, men han klarade av det bra! Malva fick många saker hon hade önskat sig. Barnen åt korv med bröd. Sedan hade vi lekar och det blev även en del pjätt. Stundtals väldigt hög ljudnivå, men barnen var glada. Det blev chokladbollar och glasstrutar till efterrätt. I slutet blev det godispåsar och då lugnade stämningen ner sig och barnen satt och njöt av godiset. Ett lyckat kalas! Direkt efter kalaset så åkte vi vidare till Lewis skridskokalas i ishallen på Rosengård. Barnen åkte och tyckte det var kul. Det var stor nivåskillnad. Några åkte för första gången medan andra barn spelar hockey. Det bjöds på korv med bröd, julmust och pepparkakor. Kul kalas och Lewis och Melker verkade nöjda. Efteråt åkte vi hem, för att städa efter kalaset. Malva somnade gott på vägen. Det gick ganska snabbt att städa undan. Sedan beställde vi pizza och tog en lugn kväll med skidåkning på tvn. På söndagen hade Malva släktkalas. Jag hade gjort lasagne. Det blev inte så många som kom, men vi hade trevligt. Malva var glad. Till efterrätt blev det lussekatter, saffranskaka, chokladbollar, pepparkakor och en fin hjärttårta med frukter på. Malva var nöjd och fick flera fina kläder, spel, leksaksmikrofon och pysselbok. Jimmy tyckte det var skönt att kalasen sedan var över...
 
 
Sista veckan innan jul började med julpyssel på Vides förskola. Malva var den som var mest intresserad och skulle prova på allt pyssel. Vide körde sin egen stil och lekte sedan med de vanliga leksakerna. Vi var där i två timmar och sedan var jag helt slut. Vi fick se film från barnens luciatåg. Jättefint och sött!
 
På tisdagen hade Vide avslutning på skridskoskolan. Han har blivit ok på att åka, men har svårt att lyssna och göra vad Jimmy säger. Han går hellre in och ut ur båset och kör runt med koner. Han är yngst, så han mognar väl med tiden. Han var trött, så det kom en del tårar. Barnen blev bjudna på lussefika, men Vide tog bara pepparkaka, russin och sugrörsdricka. Jimmy blev glad och fick lussekatten. På kvällen var jag på fotbollsträning. Vi var inte så många, så det blev riktigt jobbigt. I slutet av veckan, så blev jag helt genomförkyld. Kändes som bihålsinflammation. Vide hade julfest på torsdagen och Malva hade julavslutning i kyrkan på fredagen. Synd att jag missade den. Jimmy och Vide var och tittade och Malva gillade sången de sjöng.
 
 
I lördags badade barnen i rosa glitterslime. Det kom till slut en hel del utanför badkaret. Vi julstädade och handlade det sista inför julen.
 
 
På söndagen vaknade vi upp till ett vinterlandskap. Så mysigt och barnen blev helt till sig. De var ute redan innan det blev ljust och Malva byggde en snögubbe. Vide grävde och grävde. Snöandet gick över mot regn, så de var helt blöta när de kom in. Vi åt en mysig frukost med tomtegröt. Efter lunch åkte vi till Sandby för att fira jul. Vi fikade när vi kom dit. Macka och lussekatt. Barnen lekte sedan och vi spelade spel. Vid 16-tiden kom Mikael och Annica och vi åt julmat. Tunnbröden var populära. Sedan kom tomten, men mina barn blev skeptiska efter en stund, även om det var en väldigt bra tomte. Malva har under flera veckor pratat om tomten. Ena stunden vet hon att någon klär ut sig, men sen så undrar hon ändå hur han hittar till alla barn, hur gammal han är, var han ställer släden med mera. Nu slutade det med att Vide försökte dra av mössan. Hundra procent säkra var de inte ändå, även om de tyckte det var morfar. Sedan revs alla paket upp. Det kändes som det var någon tävling. Vide visade mest känslor och verkade väldigt glad över mycket. Alla barnen var nöjda och fick väldigt fina saker. Vi spelade sedan julklappsspelet med de vuxna. Malva ville vara själv och det gick inte att övertala henne att vara med någon, så till slut så spelade hon istället för mig. Det blir alltid spännande och vissa paket är populärare än andra. Jag och Malva fick en stor prydnadstomte, pepparkaksformar, julservetter, kökshanddukar, grytvantar och ett besserwisser spel om storstäder. Vi fikade julfika och åkte sedan hem nöjda och belåtna. En mysig dag!
 
 
lgår fyllde var fina Malva 6 år! Hon är så snäll, klok och underbar, men samtidigt så bestämd och envis. Hon träffar kompisar överallt, har en lillebror som för det mesta gör allt för henne och ser upp till sin syster. Barnen fick varsin julklapp på morgonen och sedan efter lite tjat, så steg vi upp och sjöng för henne. Hon fick bara "tre" presenter. Det tyckte hon var lite, lite, men samtidigt får hon det mesta när hon behöver det. Inlines, ett långhopprep och råttfällan. Hon var nöjd med de tre! Efteråt åt vi frukost och sedan var vi ute i det härliga vintervädret. Barnen åkte snowracer och snöspark. Vide hämtade sedan spade och grävde en del. Det slutade sedan med ett stort snöbollskrig. Barn mot vuxna och till slut gav de vuxna upp. En härlig förmiddag. Själv cyklade jag sedan till jobb och de andra åkte för att fira jul i Hököpinge. Det hade blivit en mysig eftermiddag och kväll. Margit var äldst och lilla Cornelia (2 veckor) var yngst. Jimmy hade fått ställa upp och vara tomte, men han genomskådades snabbt av barnen.
 
 
 
Idag fyller min mamma år och Margit fyller 98 år. Tyvärr missar jag allt firande då jag måste jobba... Stort grattis till båda två. Gissar att båda har en mysig dag och blir firade ändå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0