Vide 4 år!

Sista veckan i augusti hoppade jag in och jobbade två dagar. På onsdagen var det dags för simning. Malva skulle gå i Guldfisken. Hon simmade i den djupa bassängen och hade redan tagit alla märken på sommarsimskolan. Simläraren lät Malva simma hundra meter och sedan sa hon att hon skulle klara Hajen (nivån över) bra. Då kunde hon byta till simgruppen efter, men hon skulle bara titta hur nivån såg ut där. Vide började också sin simskola. Sköldpaddan och för första gången ska han simma själv. Grannen Ebba var också med i gruppen. Det blev lite för mycket bus någon gång. Vide hade svårt att lyssna på alla instruktioner. När han väl hörde, så gjorde han övningarna bra. Efter badet åkta jag till Trelleborg och dömde jag en dm-semifinal. Trelleborgs FF - LB07 F19. En jämn match i bra tempo. Gräset på Vångavallen var helt perfekt och det var en underbar kväll för fotboll. Hemmalaget gjorde mål precis i slutet och vann med 1-0.
 
På lördagen var vi helt uppbokade. Dagen började med tennis på Hyllie sportcenter. Första gången på Vides tennis. 16 barn och 2 ledare, så det känns som det kan bli lite kaos. Det uppvärmning och mycket övningar med att kasta boll. De fick lära sig namnen på alla linjer och hade tävning om att rulla tennisbollen närmast en kon. Jag trodde Vide skulle ta i för mycket, men han kom närmst av alla och var så klart stolt!
 
 
Efter tennisen körde vi vidare till Slottsparken. Det var dags för årets Mullelopp. Lite mindre folk än vad det brukar. Uppvärmning med Katta pirat och Mange sjörövare. Uppskattat av barnen. Vide var stensäker på att han skulle vinna och det gick inte att få honom på andra tankar. Det var nedräkning från 10 och han for iväg som ett skott. Snabbt sprang han förbi Katta pirat och fortsatte i bra fart. Efter 150 meter började han tröttna, men fortsatte. Sista biten ökade han igen, men han hade inte kunnat springa mycket längre. Stolt över sin medalj, sa han direkt: Jag vann mamma. Jag var först av alla. Malva startade en halvtimme senare och skulle springa två varv. 600 meter. Hon startade långt bak, men höll ett bra tempo och sprang om många. Efter ett varv så fortsatte hon bara och det var inte många före henne i mål. Hon var också stolt efter loppet och sa: Jag gjorde mitt bästa! Vi snabbade oss sedan hem. Malva skulle på Hailey och Biancas kalas och vi skulle förbereda för Vides barnkalas.
 
 
Vide hade längtat länge efter sitt kalas. Strax innan 14 dök de första upp. Det kom tio barn och Vide var så nöjd med paketen. Det var full fart direkt och Jimmy och Malva dök upp efter en stund. Först åt barnen korv med bröd. Några två och andra ingen. Sedan blev det frilek. Malva hade planerat några lekar, men det var svårt att få med barnen på dem. De var så nöjda med lego, studsmatta eller bara att springa runt. Det var jätteskönt väder ute, men några tyckte solen var jobbig för ögonen. Efterrätten, rulltårta med grädde, frukt och linser, var populär hos de flesta, men godast var Malva och Vides chokladbollar. Det ville alla ha två av! Efter fikat kom kalasets roligaste lek. Dragkamp. Som några barn tog i. De var helt svettiga efteråt och det var kul att vinna mot Jimmy. Vi avslutade med fiskdamm. Alltid lika roligt att få en blöja, strumpa eller napp. Sista stunden var det lugnt och barnen satt på olika ställen och åt sitt godis. Halv fem kom föräldrarna och hämtade barnen. Vi städade undan lite och åt hämtpizza. Vide provade sitt lasersvärd och byggde lite lego på kvällen. Sedan var vi lagom trötta!
 
 
På söndagen var killarna i Bunkeflostrand och jobbade hos Strands. Malva skulle till Mulle i Trollskogen vid tio. Det var andra gången hon skulle vara i skogen själv. Det var ett nytt barn, men annars var det flera av de som brukar vara med. Jag lämnade henne och åkte till Sandby. Mamma skulle hämta Malva när Mulle var slut. Själv körde jag senare vidare till Genarp för match mot Dalby/Genarp. En match som vi spelar med högt tempo på en tung plan. Jag var riktigt trött hela första halvlek. Vi tog ledningen när Tilda är stark och springer förbi sin försvarare och kyligt sätter 1-0. Tyvärr kvitterar Dalby/Genarp när vi går bort oss i försvarsarbetet. Angelica gör sedan 2-1 efter att jag hade kommit runt på högerkanten och spelat in henne framför mål. I andra halvlek sjunker tempot en del. Vi skapar inte lika många chanser. Efter en kvart så spelar jag bak till Åke, som från högerkanten lägger ett inlägg rakt in mål. Hemmalaget får in en reducering, men i sista minuten avgör vi. Emma lägger kyligt in en retur otagbart för målvakten. En riktigt bra kämparinsats av oss!
 
Veckan flöt sedan på med aktiviteter och nattjobb. På tisdagen var jag och spelade match med u-laget i Furulund. En härlig kväll för fotboll. Hemmalaget spelade riktigt bra och vi fick ägna oss mycket åt försvar. Vi tog ledningen på vår enda chans i första halvleken. Emma Nilsson sätter snyggt ett långskott. Furulund kvitterar sedan och tar även ledningen innan paus. I andra halvlek utökar de till både 3-1 och 4-1. Vi har det tufft. Sista halvtimmen får jag spela och det tar en stund innan jag får tag i några bollar. Jag lyckas sedan göra två mål. Skönt att de satt, men tyvärr fick vi aldrig in någon reducering. Furulund vann helt rättvist matchen.
 
På torsdagen firade vi vår store lille kille. Så snäll och med en sådan vilja att lära sig allt. Han var så nöjd över målvaktshandskar, en liten guldig bil och såpbubblor med stora bubblor. Att det sedan låg ett paket med en stor gul räddningshelikopter under sängen gjorde honom helt överlycklig. Han hade valt att vi skulle äta tacos på eftermiddagen och efter det blev det glass.
 
 
 
På fredagen kom Astrid med familj och vi åt grillat. Sara hade gjort en god äppelkaka till efterrätt. Malva och Vide valde chokladpuddingen med grädde. De verkligen älskade den! Barnen lekte bra, fast alla nog var lite trötta efter en hel vecka på förskolan och skolan.
 
På lördagen var Vide på tennis igen och det hade gått bra. Vid 12 körde jag ut till Flyinge för match. En riktigt dålig plan. Vi mötte Pandora, som inte har gått så bra i serien. Vi för hela första halvlek, men det är väldigit lågt tempo. Bollen fastnar i gräset och det är mycket misstag från båda håll. De har två hörnor, men inte så mycket annat. Vi har en straff och ett rent fritt läge, men bollen vill inte in. Till slut får jag tag i bollen i straffområdet och vrider bort en back och får in bollen i bortre. Skönt! Vi har många hörnor, men har svårt att komma rätt på dem. Det är nära och till slut, så får jag huvudet på en. Inte så hårt, men den skarvas nog in i mål. Vi leder i paus med 2-0 utan något skönspel. Det kändes ändå som en stabil ledning. I halvlek byter vi ut 4 spelare och sedan har vi svårt att komma rätt. Vi hittar inte varandra, går inte in i närkamper och spelar bort många bollar. De lyckas reducera, men kommer inte närmre och vi vinner med 2-1. Det blir onödigt spännande i andra halvlek. Vinsten kändes som en förlust, men ändå skönt med fjärde raka!
 
På kvällen hade Johanna barnkalas. Pirater mot prinsessor. Det blev en rolig kväll. Först goda hamburgare med pommes. Flera roliga lekar. Pilkastning på ballongen, spotta groda och långa äggkast. Frågan var om det var förstärkta ägg, för de studsade bra i gräset. Det var först när de träffade sten, som de gick sönder. Musikquizz och en väldigt god glassbuffé. Priser till alla, trots att jag kom sist varje gång! Bra fixat Johanna!
 
 
I söndags cyklade jag och Malva för att rösta på morgonen. Hon var där två gånger. Jag förberedde sedan fem pajer. Två tacopajer, en spenat och fetaost, en spenat och lax och en lax, fetost och broccoli. Jag tyckte själv de blev goda, men jag har längtat länge efter paj. Mamma och pappa kom vid tolv och hjälpte till med det sista. Pappa gjorde klart tårtan. Vid 13 dök de andra upp. Vide fick mycket lego, mini plusplus, lera, kläder och pengar. Vi åt sedan och maten verkade gå ner hos de flesta. Barnen åt inte så mycket mat, men desto mer tårta och kakor. Vide var nöjd med sitt kalas och presenterna!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0