Oktober

Första oktober blev en stressig eftermiddag med simningx2, fotboll, föräldramöte på förskolan och BK Göran för Jimmy. Resten av veckan jobbade jag eftermiddag och sen hela helgen. Jag cyklade tre dagar till jobbet och hann med ett pass crossfit på onsdagen, så det blev en del träning. På torsdagen hejade jag på Malva och de andra barnen på skolan som sprang skoljoggen. Malva och Malcolm kämpade på bra och joggade nästan hela tiden (20 min). Många gick och pratade, men det blev många varv för klassen. På lördagen var Vide och Malva med morfar och mormor i kalkbrottet i Limhamn och letade fossiler. De hittade många och Vide var supernöjd. Malva hade Mulle på söndagen med tema knopar i Trollskogen. Det hade blivit en härlig dag i skogen.
 
 
Förra måndagen var Vide ledig med mig. Vi bakade kanelbullar på dagen, eftersom vi inte gjorde det på Kanelbullensdag på fredagen veckan innan. Efter det var vi och handlade och sedan lyssnade på bebisen. Allt var fortsatt bra! Vi hämtade sedan Samuel och Malva. Vide och Samuel lekte både inne och ute.
  
 
På tisdagen var jag på utbildning på jobbet och efter det var det simning och fotboll. Vide har tagit flera märken, som vi ska köpa nästa vecka. Silverpingvinen, guldpingvinen och 10 meter bröstsim. Bra kämpat av honom. Malva kör på hårt med teknik på hennes simträning.
 
I onsdags hälsade vi på hos Malin. Algot var hemma när vi kom och vi gick sedan och hämtade Edla. Malva och Edla lekte. Vide och Algot lekte lite med varandra och lite var och en för sig. Malin gjorde våfflor, vilket uppskattades av alla. Vi avslutade dagen på Stadium med nya skor till barnen och en ny hjälm till Malva, efter det blev det korv och glass på IKEA. Nöjda barn!
 
I torsdags lämnade vi Malva tidigare på skolan och körde till Vellinge för Vides 5-årskontroll på BVC. Han klarade "testen", vägde 23,5 kg och var 115 cm lång. Hon tyckte vi kunde åka till logopeden, så att vi får rätt på hans uttal. Efteråt åkte vi till Södra Sandby och hälsade på. Vi bjöds på mackor och lunch, spelade spel och pratade. Vi hämtade Malva vid 13 och hon tog hem två kompisar. Det blev en härlig eftermiddag i solen.
 
I fredags var Vide hemma igen. Vi städade hemma och åt sedan thai på kvällen. Malva var på kalas med alla tjejer i klassen på Extreme zone. Jag tittade på idol. Många bra i år!
 
På lördagen var Vide jag med Vide på tennis på förmiddagen. Malva skulle sedan till Nikki och Vide fick följa med. De var där och lekte hela dagen och ville sedan inte komma hem när jag skulle hämta dem. Båda var sminkade när jag hämtade dem. Malva i en rosa nyans och Vide i en mörkare blå. Vad gör man inte för att få vara med storasyster!;) På kvällen började vi att bygga Vides pussel. Jag samlade bitar och barnen byggde. Det blev klart på måndagen. Malva byggde hela kanten och Vide byggde det mesta i mitten. Bra jobbat. Lördagen avslutade vi med film. Madagaskar 2. Speciellt Vide verkade gilla den!
 
 
I söndags hade Vide sin första cup. Den spelades i Staffanstorp och Tygelsjö IK hade tre lag. Vide var laddad, men när han kom dit så hade de bytt en spelare i laget och han blev lite fundersam. När det väl kom i gång så kämpade han på. De mötte två olika lag från Trelleborg och ett från Eslöv. Ibland är han på hugget och ibland får annat hans uppmärksamhet. En kille i motståndarlaget hade en sko som behövde knytas och den tittade han länge på. Han var nöjd efteråt. Malva var med och hejade, men det var en del gnäll från henne att det var tråkigt. Får se hur nästa cup går! Jag vilade sedan en stund, innan jag började min sista nattvecka på väldigt länge...
 
 
I måndags tog det lång tid att hämta barnen. Vide älskar att gräva i sandlådan och trivs på Hästskon. Barnen gick hem och väl hemma så byggde vi klart pusslet. Malva gjorde sedan slajm, som hon har pratat så länge om. Så många filmer hon har sett på mobilen om det. Hon gjorde ett jättesött meddelande till oss på kvällen.
 
 
 
Igår hämtade jag tidigt på förskolan och skolan och efter det åkte vi till simningen. Barnen lekte och hade kul, men Vide hann även med lite träning. Han har blivit duktig på bröstsim och ryggsim och har tagit fyra simmärken i höst. Ryggsimsmärket tog han igår. Malva kämpar på i sin medleygrupp och hade klarat flera moment i bröstsim och ryggsim. Efter simningen åkte Vide på fotbollsträning. Inte en enda gång har han klagat på att han är trött. Dessutom körde han sparkcykel hem från träningen.
 
Idag är det studiedag och Malva ska vara hemma med mormor. Sedan ska Vide visa den nya förskolan för mormor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0