Minisemestrar i juli!

Tidigt en torsdag mitt i juli tog jag och barnen bilen till Stockholm. Vi startade fem och körde utan stopp. Linnea pep till två gånger, så lika bra att bara köra på tänkte jag. Malva och Vide är duktiga på att åka långt. Vi var framme innan elva. Det var härligt sommarväder, så vi tog med matsäck och gick och badade. Oskar och de stora barnen tog supen till stranden. Jag, Anneli, Linnea och Nike gick runt med vagnarna. Det blev en härlig stund vid sjön med bananpannkakor och mackor till mat. När vi kom hem åt vi köttfärssås och pasta ute i trädgården. De bor så mysigt! På kvällen gick vi ner till en annan strand och badade vid "guldstenen". På kvällen var jag trött, så vi gick och lade oss tidigt. Linnea vaknade flera gånger, så blev sådär med sömnen. Malva och Meja ville sova i tält, men Malva kom in mitt i natten. Oskar gick ut och han och Meja sov till morgonen.
 
  
På fredagen badade vi i den närmsta sjön på förmiddagen och plockade blåbär. Linnea är verkligen igen badkruka. Hon går rätt ut i vattnet och är hur glad som helst. Nike satt vid strandkanten och plaskade. De verkar väldigt intresserade av varandra. Vi gick sedan hem och åt lunch. På eftermiddagen gick vi till "Trollsjön". Väldigt mysigt och det kändes härligt med ett dopp. Inte lika barnvänligt, så de minsta höll sig på land. På kvällen blev det grillat och blåbärspaj. 
 
 
På lördagen körde vi till ett naturreservat i närheten. Vi gick en mysig runda i kuperad terräng. Det blev en del blåbärsplockning som under alla skogsturer. Vi åt sedan mat på en mysigt ställe. Jag åt hamburgertallrik och barnen pannkakor med grädde och sylt. Efteråt blev det bad i en ny sjö. Så underbart med så många sjöar och hav så nära. På kvällen tog vi åter ett dopp vid guldstenen.
 
  
På söndagen gick jag och barnen och badade vid gräsplätten vid närmsta sjön. Anneli och Oskar var hemma och packade. Vi var sedan hemma och åt rester till lunch. Sedan var vi nere med supen och tog ett sista dopp innan avfärd. Vid 16-tiden åkte vi tillbaka mot Tygelsjö. Vi körde först i två timmar. Alla barnen somnade direkt. Vi tog sedan ett stopp och åt lite pannkakor. Sedan körde vi resten av vägen utan att stanna. Linnea blev ledsen vid Jönköping, men det gick snabbt över. Nike hade skrikit nästan hela vägen. Stackars henne och de andra i bilen! Vilken Stockholmsresa det blev! Så härligt väder, underbar natur och så mysigt att få träffa alla igen! 
 
 
På måndagen var vi hemma och tog det lugnt. Packade upp och tvättade. Linnea provade att sitta på pottan för första gången och det kom kiss. Andra gången gick det inte, men sedan har det kommit kiss eller bajs varje morgon de tio gångerna vi var provat. Bra jobbat lilla tjejen!
 
På tisdagen körde jag ett löppass med sprinter innan vi åkte till Sandby för släktträff. Det blev fullt med folk. Vi åt grillat, men mamma och pappa fick inte plats vid bordet. Barnen lekte sedan inne och vi gick även på två lekplatser. Vi åt sedan god efterrätt. Innan vi åkte hemåt, så blev det en kusinbild igen. Svårt att få alla att sitta still och titta åt samma håll. Jimmy släppte mig och Malva i Hardeberga. Det blev en träning med mycket löpning och styrka, så Malva var nöjd. På onsdagen körde vi mammaträning. Jag hade med mig alla barnen, men kunde ändå träna på bra. På eftermiddagen körde jag och barnen bandy och fotboll ute på gatan och gröningen.
 
 
På torsdagen körde vi efter lunch upp till Våxtorp. Vi skulle bo i en stuga med Tobbes familj. Marianne och Bosse hade husbilen utanför. Vi började med en rundtrip på campingen. Barnen provade en flotta och sedan blev det bad. På kvällen blev det grillat och Johanna hade sedan gjort en jättefin tårta.
 
På fredagen regnade det på förmiddagen och vi höll oss mest inne. Barnen letade sedan grodor med sina håvar. På dagen spelade vi fotbollsgolf. Det blev en del tjafs om vem som skulle börja mellan barnen. Men de kämpade på och vi tog oss igenom alla 18 banorna. Själv var jag inte så bra, men skyller en del på de dåligt preparerade greenerna. Efter vi hade spelat så mådde Vide väldigt dåligt. Han hade ont i huvudet och kräktes flera gånger. Han gick och lade sig och sov några timmar och kräktes sedan igen. Vi andra åt hämtat kallskuret med potatissallad, frukt och grönsaker. Till efterrätt hade Mariannes kusin gjort en välidgt god tårta.
 
På lördagen mådde Vide helt bra igen. Efter frukosten åt han tårta som vi hade sparat. Vädret var riktigt härligt igen! Vi körde sedan till Kungsbygget några kilometer bort. Vi köpte biljetter och körde först rodel. Barnen älskade det. Jimmy, Malva och Vide cyklade sedan mountainbike i en halvtimme. Svårt för båda barnen att cykla utan fotbroms. Malva klarade det lite bättre, men båda kämpade på och nästa gång så är det helt säkert lättare. Malva ville sedan prova zipline, men det var fullt. Vi fick två biljettet till rodel och jag körde med båda barnen. Det gick betydligt fortare den andra och tredje gången. Vi körde ifatt en "snigel" andra gången och fick köra långsamt sista biten. När vi var klara så kollade vi en gång till och då fanns det plats att åka zipline. Så Malva och Jimmy gick dit. Det gick fort och såg ut att kittla lite i magen. Vide ville inte och jag tycker det är bra att han inte känner sig tvingad att göra det då. Malva tyckte det var hur kul som helst och kände sig stolt efteråt. På kvällen åt vi rester av allt det goda under helgen.
 
På söndagen packade vi ihop och åkte vid halv elva vidare mot Mellbystrand. Vi skulle hälsa på Henrik, Sandra, Maja, Olivia och Wilma. Vi åkte först till en lekplats. Sen åt vi lunch på ett litet utebad. Jag och Jimmy valde thai och barnen hamburgertallrik. Malva och Olivia badade sedan. Efteråt gick jag och Sandra hem med de minsta. De stora kom efter i bil. Barnen badade sedan i jacuzzin. Regnet öste stundtals ner. Vi fikade och åkte sedan hem igen. Malva hade velat stanna hur länge som helst. Alltid lätt och roligt att träffas!
 
 
Förra veckan startade vi på Heleneholms IP. Barnen provade på 60 meter och stavhopp. Själv körde jag ett löppass på kvällen. Jag och Vide körde backträning uppe vid motorvägen. 10 vändor upp och ner. Linnea har blvit mer och mer rörlig och älskar att ställa sig upp mot allt. Tyvärr är inte förståndet så bra än, så ibland tror hon att hon kan släppa med bägge händerna eller så glömmer hon bara att hålla i sig.
 
 
På tisdagen var jag på barnvagnspasset på Gripen med alla barnen. Mycket rodd och lite kettlebells. På kvällen var jag på fotbollsträningen med alla barnen, men Vide sov hela tiden.
 
På onsdagen var det mammaträning i Tygelsjö. Kul som alltid. Lite mer rörigt med alla barn med, men träningen ger ändå mig mycket. På kvällen var jag i Kristianstad och var fjärdedomare. Första matchen på mer än ett år. Kul med fotboll live igen! Matchen vann Kristianstad mot Piteå. 
 
På torsdagen tog vi buss, tåg och buss till Skateholm. Vi skulle hälsa på Malena, Tova och Tage. Vädret var lite molnigt och blåsigt. Barnen började med att hoppa studsmatta och sedan åt vi pannkakslunch. Vi gick sedan ner till stranden och började gräva. Vi ändrade vattenflödet och alla verkade vara nöjda. Malva, Tova och Malena badade i den bruna sörjan. Vi gick sedan tillbaka. På kvällen kom Jimmy och vi åt hamburgare.
 
Jimmy åkte sedan tidigt tillbaka till jobbet på fredagen. Vi andra hängde i trädgården i det fina vädret, tog en pannkakslunch till och gick sedan ner till stranden. På eftermiddagen åkte vi hem igen. På kvällen blev det grillat.
 
 
Jag startade augusti med att vara AD i det fina vädret. Igno dömde matchen i Landskrona. Besa mot Örkelljunga. Hemmalaget vände matchen i slutminuterna och vann med 3-2.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0