December, Malva 9 år och jul!

Första december började med pepparkaksbak. Linnea gillade att rulla med kaveln och äta degen. Vår träning blev inställd pga dåligt väder. 
 
 
Veckan fortsatte med aktiviter. På fredagen kom båda barnen hem och hade ont i huvudet. De gick och lade sig och fick hoppa över friidrotten. På lördagen skulle Vide på kalas och Malva skulle ha sitt kalas på ExtremeZone tillsammans med Ida. Vide kände sig bättre, så Jimmy skjutsade honom och Alfred till kalaset. Malva kände sig inte bättre och hade fortfarande feber. Sedan började hon må illa och kräktes. Vi fick ställa in tjejernas kalas och flyttar det till januari eller februari. På eftermidagen började Malva må bättre igen. Vide kom hem nöjd från sitt kalas. På kvällen tränade vi Forntiden, då Malva skulle ha prov på torsdagen och jag skulle jobba kväll till veckan. Vide som är intresserad av det mesta var med och lyssnade på allt.
 
 
På söndagen hade vi kalas för Malva och Linnea på eftermiddagen. Det var några som inte kunde, men det blev ett mysigt kalas med lasagne och tårta. Malva var nöjd med det hon fick och Linnea ville helst inte öppna sina paket själv.
 
 
Veckan efter jobbade jag kväll. Förskolan var stängd på måndagen. Barnen hade sina vanliga aktiviteter. Vide hade sin sista simning på torsdagen. Han kommer inte fortsätta simma till våren. Han är duktig på att simma och det blir för mycket aktiviteter för honom så han har fått välja bort två. Simning och tennis. 
 
På fredagen kom mamma och pappa för att passa barnen. Jag och Jimmy tog bussen  och tåget till Malmö C. Vi skulle på Malmö Live med Jimmys jobb. Det bjöds på god mat och mycket underhållning från 80-talet. Trevligt, men jag åkte hem vid 23 eftersom Malva och Vide skulle ha friidrottstävling på lördag morgon.
 

 
Vi var på Atleticum vid 8 på morgonen. Malva och Vide skulle vara med i pepparkaksspelen. Vide tävlade i 60 meter, 40 meter häck, kula och längdhopp. Malva tävlade i 60 m, höjd, längd och 600 meter. De kämpade på bra hela dagen och mötte de som var ett år äldre. Malva hoppade pb i höjd, 1,05. På 600 meter kämpade hon på riktigt bra och hängde med täten i två varv. Sista varvet blev jobbigt, men hon gav sig inte. Vide åkte iväg för att spela en innebandy match i Tygelsjö. Vi körde senare på eftermiddagen till Sandby för att fira jul med Nike och Meja. Flora och Mikael var också där. God mat och lite presenter. Vi var en stund på lekplats innan vi åkte hem.
 
 
På söndagen var det gymnastik och friidrott för Malva. På måndag var det Lucia, men vi hade inte så mycket som påminde om det. Malva gjorde pepparkakshus. På tisdagen bjöd jobbet på julbord. Gott. Det var ett tag sen sist på grund av corona. På onsdagen var Linnea gnällig när jag hämtade henne. Hon sa att hon hade ont i munnen och ville inte äta. Vi var ändå iväg och köpte julgran. Vi gick och tittade på många och när Malva och Vide väl hade valt, så var det alldeles mörkt. Det var inte lätt att bära den till bilen. Sista biten fick jag hjälp av han som hade odlingen. Linnea ville helst bli buren också. På kvällen hade jag sista uteträningen innan ett litet uppehåll. Det var en ny tränare där, som höll i en del övningar. Jag hoppas det blir bra. Två nya spelare var där också. Vi behöver alla som vill vara med, så hoppas de vill börja spela med oss. På fredagen tog vi in och klädde granen. Linnea var fortfarande inte sig själv. Det höll i sig till helgen. Vet inte var det var. Kanske förkylningsblåsor. Trodde det kanske kunde vara tänder på gång, men det kom aldrig några. Jag jobbade hela helgen. Malva hade uppvisning på gymnastiken på söndagen och båda barnen hade avslutning på friidrotten.
 
 
Julveckan startade med Busfabriken efter skolan på måndagen. Full fart i flera timmar. Elsa var också med. Linnea njöt och jag var med henne överallt. På tisdagen fick jag en adventskalender av Malva. På måndagen var det löpning och tisdagen bak, så vi bakade lussekatter. På kvällen var jag på fotbollsträning inne med lite fika efteråt. Riktigt roligt att spela inne. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det. Har alltid älskat innefotboll. Det började snöa lite på kvällen, men det försvann under onsdagen då barnen hade julavslutning. I kalendern stod det att vi skulle äta på Ikea, så så fick det bli. På torsdagen var vi på Vanningen hela dagen och sedan kom det mer snö. Vide var ute och gjorde en snögubbe och senare också Malva och Linnea. Vi var sedan i pulkabacken och körde snowracer. Så kul för barnen! 
 

 
Julafton började med sång för Malva som fyllde nio år och sedan presentöppning. Vi åt scrambled egg, pannkakor med grädde och sylt och varm oboy. Sedan fixade jag tjejernas hår. Linnea var bättre på att sitta still än Malva. Vi körde till Sandby halv ett. Det blev en lugn jul, då Mikael och Annica hade fått covid och Anneli med familj firade i Stockholm. Vi började med julmat. Gott! Kalle Anka och sedan kom tomten. Tomtemor hade svårt att hålla sig för skratt, så Linnea genomskådade mormor. Det blev spel, dans kring granen, chokladkaka med grädde, lekplats, risgrynsgröt, film och ännu mer spel. Alla barn somnade som stockar på vägen hem. Julafton slutade tråkigt då Vide var uppe för att kissa, men sedan kräkte jättemycket i badrummet. Han mådde sedan bättre, men det var inte så mysigt att sanera allt efter det. Som tur var kom det inte mer och ingen av oss andra mådde dåligt. Vi fick ställa in födelsedagsfirandet i Sandby dagen efter. Det blev istället en lugn dag med lite lek ute i snön och film.
 

 
På annandagen började jag min sista nattvecka för året. Malva är hemma och hade friidrott tre dagar. Vide skulle egentligen gå på fritids alla dagar, men han blev också inbjuden på träningen, så han gick några timmar på måndagen och hela onsdagen. Riktigt kul för barnen att Fredrik håller i friidrotten på lovet. Den här veckan blir lite förberedelser inför skidresan med fix med mat och packning. Elsa sov över en dag och idag lekte barnen med Olivia och Gustav på friidrotten. De hade en superdag med mycket träning, då det avslutades med innebandy och höjdhopp på kvällen. Nyårsafton blir packning, skidåkning på tv, tvätt, sista matinköpen, ut med julgranen, något gott att äta och sista natten på jobbet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0